4 feb. 2011

PDL la peste 35% in sondaje!

E vorba doar de raspunsurile la intrebarea: cu ce partid NU ati vota niciodata! Ce credeati? :)) Un sondaj GSS 2000 aici. Probabil la asta se referea Videanu cand spunea ca PDL creste cate un procent pe saptamana.

15 comentarii:

Marieta spunea...

Chiar că m-am speriat. Până şi pentru un sondaj aranjat era scandalos de mult.

ADRIAN spunea...

Daca ura impotriva acestui partid a devenit tripla fata de cea impotriva PSD atunci asta spune mai mult decat orice in legatura cu coruptia si impertinenta acestuia. Eu insa astept cu cinism paradoxul alegerilor. A se vedea totusi scorurile viermilor portocalii la diverse locale recente ...

Lilick Auftakt spunea...

@Marieta, Adrian, nu mai stiu exact, in 2004 la cat se situa cota de ura fata de PSD, nu tin minte sa fi vazut pe atunci astfel de sondaje, dar parca ceea ce se intampla acum e ceva nou pentru toata lumea.

Insa ceea ce poate nu stiti inca (sau stiti?) este ca cei care se opun au pus la cale instaurarea fascismului:

http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/spre-ce-duce-alianta-ponta-crin-voiculescu-215682.html

Vlad Cel Oribil spunea...

Cum, doar 35% urasc de moarte mafia basista?! Inseamna ca avem ingrijorator de multi tampiti printre noi! In mod normal, nici EBa n-ar trebui sa puna stampila pe tac-su'!

De ce tot comparati mafia basista cu fascismul?! Mie mi se pare ca n-au nici o legatura, iar basistii sunt bolsevici irecuperabili dpdv al reflexelor mentale - ceea ce are sens avand in vedere cine i-a prasit p-aci...

lucian spunea...

E interesant cat de mare e procentul celor care ar vota un nou partid de dreapta.
Iar si mai interesant e de ce nimeni nu se intreaba de ce, in perioada celor mai crancene masuri anti-sociale, PSD-ul se pastreaza doar la acelasi nivel, vechi de mai bine de 10 ani, si nu creste deloc.

Liviu Jicman spunea...

Am o nedumerire in sondaj, respectiv la slide-urile 14 si 15.
la 14, al doilea grafic (din deapta paginii), procent total optiuni exprimate:
PSD - 34.6
ACD - 30.2
PDL - 14.4
Apoi, la pagina urmatoare, total votanti (nu inteleg diferenta fata de anterior)
PSD - 36.1
ACD - 29.4
PDL - 14.2

In primul rand, nu inteleg diferenta. In al doilea rand, chiar daca ar fi raportarea la alt element, nu inteleg cum in varianta a doua PSD are mai mult, iar ACD mai putin decat in prima.

Anonim spunea...

Nu ii subestima pe cei care nu vor o schimbare reala. Inca ne mai luptam cu cei care nu isi doreau schimbarea din '89 dar mai ales cu cei care isi doreau schimbarea in '89.
Nu stiu ce a fost mai rau pentru Romania, nomenclatura de la putere sau cea care a schimbat regimul comunist pentru a-si aduce banii iliciti in tara.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu, nu pot explica clar pentru ca nu sunt de specialitate. Insa diferenta ma duce cu gandul la un amanunt pe care il stim cu totii: la puterea reala de mobilizare la vot, atat de diferita la PSD fata de PNL. Cum s-ar zice: una declaram si alta votam.

Virgil spunea...

Bravo Lilik. Scri bine, folosesti emoticoanele bine.

Lilick Auftakt spunea...

@Virgil,

In schimb tu nu SCRII bine. :)

Petrini spunea...

@Liviu

E posibil sa fi luat in considerare cati din votantii fiecarui partid au declarat ca vor vota sigur. Probabil votantii PSD au declarat in numar mai mare ca vor vota sigur, spre deosebire de ceilalti.

Totusi, un sondaj anterior facut doar pe Bucuresti calcula "%Total Votanti" prin simpla impartire a procentului obtinut pe populatie la procentul din populatie care si-a exprimat o opinie (100-28.4=71.6, in cazul de fata), adica asa cum calculeaza "% Total Optiuni exprimate" in sondajul de fata. Posibil sa fi schimbat metoda de calcul fata de cel anterior.

Mie, mai interesante mi se par alte aspecte:

1. Pe slide-ul 3 se intreaba despre directie, ca apoi imediat sa se sugereze ca directia este gresita. Profesionist!

2. Slide-ul 27 ne intreaba despre cum am vota la un referendum pentru demiterea "Preşedintelui Traian Băsecu". Am citat exact din document. Ma intreb, operatorii de interviu au citit exact asa, sau a fost doar un typo ulterior? Oricum, iarasi foarte profesionist.

Rezultatele, sunt convins, sunt aproape de opinia reala. Dar este foarte interesanta nevoia politicienilor de a sugera oamenilor cum sa gandeasca, chiar si atunci cand nu prea au de ce.

Lilick Auftakt spunea...

Petrini, pai ce nu e corect?

1. Prima data intrebi (e un sondaj facut la usa casei, nu stiu daca ai participat vreodata) daca directia in care mergem e buna sau gresita. Doar pe cei care au raspuns "gresita(ai o sageata acolo), ii mai intrebi dupa din cauza cui e gresita.

2. Nu inteleg. Daca nu i-ar spune numele lumea ar banui ca e vorba de alt presedinte? Avem unul, slava Domnului.

Petrini spunea...

@Lilick

1. Da, numai sa se fi intamplat asa si in teren (adica intrebarile sa fie separate, si nu ca un tot). Poate am devenit si eu paranoic.

2. Problema e ca pe presedinte nu il cheama asa. Chiar iti place sa te prefaci ca nu intelegi?

dominic spunea...

Petrini se refera la lipsa (bine plasata) a unei litere. Pe 27 sus apare "Basecu" :)

Lilick Auftakt spunea...

@Petrini, asa se face ca am participat si eu la asa ceva.

Haha! Ei, hai mai, doar nu crezi ca au intrebat la usi de Traian BaSECU? :)))