16 feb. 2011

Basistii si-ar dori si ei un PNL al lor...

De vreo trei zile citesc de curiozitate prin blogosfera articole scrise de basisti. Din interiorul PDL-ului sau din imediata lui apropiere. Asa am ajuns pe blogul lui Mihail Neamtu si am dat peste un articol recent, in care am descoperit urmatorul pasaj: "Chiar dacă va alege un lider nou, PDL s-ar putea relansa doar schimbîndu-şi identitatea vizuală (modificînd numele, imnul, sigla, culorea, etc) pe lângă împrospătarea galeriei de oameni, valori doctrinare sau criterii etice."

Pasajul respectiv m-a amuzat peste masura. E clar ca majoritatea portocaliilor se simt azi inconfortabil in sau pe langa acest partid, altfel nu ar avea framantarile astea care erup pe bloguri. Atunci cand ajungi sa spui ca PDL trebuie sa isi schimbe liderul, membrii, numele, imnul, sigla, culoarea, doctrina (?) si altele (!)... ma intreb ce ar mai ramane din el. Ce are sau ce a avut bun. Dupa Mihail Neamtu, inteleg ca mai nimic. Nimic nu e demn de a mai fi pastrat integral.

Dar oare cei care scriu asa ceva isi dau seama cat de ridicoli ne apar noua, celor care suntem mandri ca avem un partid care ne reprezinta, PNL, si caruia nu avem ce sa ii schimbam pe fond? Nici liderul, nici imnul, nici culoarea, nici sigla si cu atat mai putin numele sau doctrina, mosteniri istorice. De fapt, ce isi doresc acesti domni si aceste doamne, care mai deunazi plangeau cu lacrimi de crocodil disparitia PNL, dar proiecteaza de zor schimbarea identitatii vizuale a propriului partid? Sa aiba si ei un PNL al lor, nu? Simplu!



12 comentarii:

radu spunea...

Pai da, ca, vorba lui Crin, alde Neamtu reprezinta dreapta de impostura. Bastarzii FSN-ului, adica mitocanii care se dau aristocrati.
Lasa, ca o sa aiba o Alba ca Zapada asa cum trebuie: mica, proasta si frustrata. :)

Lilick Auftakt spunea...

@radu, da. Alba ca Zapada, nevasta lui Boc. :))

EPISTOLEpentruZEUS spunea...

si sa-i schimbe si numele in PNL-aripa Basescu, nu? :)))))

Lilick Auftakt spunea...

@EpZ

Asta au incercat ei, dar nu s-a asortat cu Basescu. Era un capitol esential, cu valorile libertatii, care ii statea in gat. :))

Crăciun Florin spunea...

Interesant. De unde o fi copiat Mihai Neamțu discursul despre lider ?

A compilat un discurs academic cu niște observații personale cu privire la unii și alții. Treabă de funcționar conștiincios dar care deși este isteț nu are posibilitatea să dea el ceva în plus. Nu are de unde, se pare.

Neamțu face o imensă greșeală. Ia observația științifică asupra unui număr mare de lideri, o împarte în părți pozitive și negative (după un model agreat - niște americani), le ia doar pe cele pozitive și le pune în „cârca” liderului ideal. O himeră. Iar Băsescu este himera cu nume. Culmea ipocriziei și pupincurismului.

Eu cred că acest Neamțu se bagă singur în seamă. Prin pomenirea lui îi dăm valoare. Păcat. Poate avem lucruri mai bune de făcut.

Lilick Auftakt spunea...

Copiaza si copiaza si prost. Sau rateaza citate din latina.

Pai chiar nu i-as fi dat nicio atentie, dar ieri descopeream ca se face o comparatie intre Tariceanu si Boc, azi vad ca vor sa schimbe total partidul liderului adorat. Simt prea multa invidie la baietii astia... Bine, nu de ieri de azi, insa acum o lasa sa rabufneasca.

Shadow spunea...

@lilick

nu ii deranjaza decat "pdl-ul" actual ca in rest "papa" bani de la stat pt posturi pe care au intrat fara nici un fel de examen. In plina ipocrizie deci isi doresc o doar "spalare" a pdl. Cu aceeasi oameni care i-au si numit in posturi.

Cand am citit "definitiile" date de neamtu la "lider" m-a apucat rasul. Mai rar sa se contrazica cineva cale de 2 "randuri" precum el.

Lilick Auftakt spunea...

Saracul.. Incearca si el. :)

Rational Idealist spunea...

Hai sa-i lasam pe portocalii deoparte, e din ce in ce mai clar ca sunt disperati si simt cum le fuge pamantul de sub picioare. Dar sper ca nu inlocuim asta cu triumfalismul si autosatisfactia opozitiei actuale, adevarul e ca nici PNL, nici PSD nu sunt chiar in varf de forma politica si doctrinara. Sigur, comparativ sunt de preferat, dar sper sa putem trece la un moment dat de nivelul alegerii "raului mai mic", sa crestem exigentele.
Sunt multe de facut si la opozitie, oho! In primul rand, ar trebui sa-si asume partea ei de vina pentru situatia la care s-a ajuns - Basescu si-a putut face jocurile si datorita slabiciunilor si erorilor opozitiei, si datorita faptului ca, atunci cand au fost la putere, PSD si PNL au ratat ocazia de a crea garantii puternice pentru statul de drept si institutiile democratice. Ramane cum a spus Ponta dupa alegerile prezidentiale: "astia au un sistem de furat alegerile mai performant decat al nostru" (sau cam asa ceva).

Lilick Auftakt spunea...

Pai PSD nu e raul mai mic in niciun caz. Mai mic e PNL. Dar nu pt ca e rau, ci pentru ca a fost prea mic ca sa creeze garantiile despre care spui.

Micawber spunea...

E greu de contestat complexul pe care l-a avut dintotdeauna PD fata de PNL. Unul din obiectivele anexarii PNL era chiar acesta, de a-si insusi un patrimoniu simbolic si de a crea ex nihilo o iluzie de legitimitate istorica.

Lilick Auftakt spunea...

Noi am ramas cu partidul ei cu iluzia.. :)