17 iul. 2011

"Gata! V-am consultat!"

Vreti sa vedeti ce inseamna o dezbatere pentru Teodor Baconsky? Iata:

- O conferinta de presa, pe 28 decembrie 2010, in care anunta lansarea in dezbatere publica a proiectului de lege privind votul prin corespondenta. Inregistrarea, pe YouTube, are doar 373 de vizionari.

- O masa rotunda, pe 28 ianuarie, in ziua in care se incheia perioada de consultare publica, dupa cum se anunta pe site-ul MAE. Inregistrarea, pe YouTube, are 133 (!!!) de vizionari.

- Pe facebook, anuntul pe contul MAE privind dezbaterea din 28 ianuarie are un singur (!) like.

De ce va arat asta? Nu numai pentru ca este un subiect extrem de important, pe care am insistat si eu de cateva ori, dar si pentru ca ministrul Baconsky are tupeul sa ii raspunda unui deputat liberal care ridica problema unei dezbateri REALE numindu-l amnezic.

Da! Liberalii doresc o dezbatere reala, nu un simulacru, iar Alina Gorghiu o spune cat se poate de clar. Prin urmare, revin si postez din nou, pe tema, opinia unui liberal din diaspora, in Scribd:

Despre votul prin corespondenta

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

Nu m-am interesat foarte de problema asta pentru ca, din start, mi se pare o gugumanie. Poate ca e un procedeu democratic insa nu cred ca toate lucrurile democratice valabile in tari cu oameni normali se pot aplica la piciorul de plai.
Eu as fi foarte interesat de aspectul pragmatic al votului plimbat: cum e ambalat ca sa nu poata fi identificat votantul dar in acelasi timp sa dovedesti ca a votat, cine manipuleaza voturile odata livrate de postas, cum se stocheaza si cum se numara, in cat timp poate ajunge votul si cat timp il putem astepta ... rahaturi d'astea administrative. Caci la rahaturi administrative suntem noi "facuti".

alina gorghiu spunea...

Se pare ca un cuvant gen dezbatere deranjeaza orice pdl-ist....nu stiam sa fie asa sensibili!

Anonim spunea...

Sunt exact trei modalități prin care Băse și clica PDL vor să se asigure(să fure) pentru câștigarea parlamentarelor de la anu(sau, varianta de avarie, să împiedice opoziția unită să ia 50% plus 1 din voturi, situație în care tot Băse desemnează premierul, cum vrea mușchii săi): prin revizuirea Constituției, plasându-se referendumul, pac! odată cu alegerile; prin reorganizarea admnistrativ-teritorială(recte, bulversarea) țării; și, nu în ultimul rând, prin mânărirea voturilor prin corespondență.
Remember, la trecutele alegeri, la Paris, sub oblăduirea duiosului domn Baconschi, dacă nu mă-nșel, diaspora românească vota cu viteza halucinantă de trei voturi pe secundă, frate!
Achtung, la ăștia!
Anonymus Magnus

Vania spunea...

Eu am dat "like" acolo, da' eram beat.