6 iul. 2011

Intalnire intre Daniel Constantin si monarhisti la Palatul Ghica Tei (Update important)

Update: S-a schimbat locul de intalnire. Va fi Cafeneua Liberala din strada Doamnei nr. 9, sector 2.

Luni, 11 iulie, la ora 17:30, liderul PC Daniel Constantin invita grupurile de monarhisti la Palatul Ghica Tei (Str. Doamna Ghica 5, sector 2) pentru a discuta despre proiectul pe care vrea sa il prezinte in curand Uniunii Social Liberale. Citez de pe blogul lui Daniel Constantin:

"am lansat in dezbatere un proiect pe care il consider important pentru o reasezare corecta a scarii valorilor in Romania si pentru un parteneriat solid si permanent al Statului roman cu Familia Regala a Romaniei. Concret, este vorba de crearea unei institutii de interes national, aflata in subordinea Parlamentului, care sa se ocupe de imaginea si reprezentarea Romaniei in plan extern, precum si de aspecte concrete, cum ar fi sprijinirea eforturilor noastre de a adera la spatiul Schengen si de a ne integra efectiv in cadrul UE. Aceasta institutie urmeaza sa fie condusa de un reprezentant desemnat de Casa Regala a Romaniei si va fi organizata pe modelul institutiilor de tipul Inaltului Reprezentant, existente atat la nivelul Uniunii Europene, cat si al ONU sau OSCE."

Intalnirea va avea loc dupa ce, in cursul acestei zile, Daniel Constantin va fi primit la Casa Regala sa discute despre acest proiect. Toti cei interesati de subiect sunt asteptati sa isi expuna punctul de vedere.

18 comentarii:

ADRIAN spunea...

Un proiect mai bun ar fi reinstaurarea monarhiei abolita abuziv, fara referendum. Din pacate, dupa cum probeaza si rezultatele de la Bac, tara asta are prea multi (... nu stu cum sa le zic ....) electori si prea putini cetateni. Asa ca e, dinpacate, un proiect inca utopic.

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, din pacate stii ca nu se poate indrepta un abuz cu un alt abuz. De data asta chiar as vrea ca totul sa fie democratic. :) Insa ceea ce spui tu e foarte corect. Avem mult prea putini cetateni. Aici e problema.

ADRIAN spunea...

am vrut sa spun ca monarhia a fost abolita fara referendum adica abuziv si nu ca as vrea instaurarea ei fara referendum, deci tot abuziv :)

Lilick Auftakt spunea...

Aha, am inteles. :)

Rasputin spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=Bu-HP0XUZAU&feature=related

Marius Delaepicentru spunea...

Pentru restaurarea monarhiei am întocmit un plan în şase paşi.

Lilick Auftakt spunea...

Stai tu linistit, Marius, ca nu-ti urmeaza nimeni "pasii". Slava Domnului! Niciun basist, prezidentialist, manelist politic, nu poate sa scrie vreodata pe acest subiect ceva coerent. Diferenta intre voi si noi e ca noi ne dorim un sistem parlamentar puternic, unde "seful statului" sa aiba un rol simbolic, in care sa indeplineasca functii ceremoniale, sa promulge legi emise de Parlament, sa reprezinte statul pe plan extern.. etc. Voi nu ganditi asa, deci nu aveti ce sfaturi sa dati.

neinfectat de ipocrizie spunea...

Epicentrule,
ti-am mai zis, logica ta seamana cu forma combustibilului radioactiv de la Fukushima, dupa fisiunea nucleara. Si gandirea ta e profund contaminata, nu de radiocativitatatea mai ridicata din japonia, ci de otrava cotrocenista. Ar trebui sa-ti stergi gura cu hartie igienica si sa te caiesti intr-un templu shintoist (japonezii cunosc si gesturi mai puternice pentru cainta, in care se foloseste o lama ascutita), pentru acuzatiile si afirmatiile la adresa Regelui. Poti s-o faci intr-un pas sau doi, nu e nevoie de sase pasi.

Lilick Auftakt spunea...

@neinfectat de ipocrizie, eu ma bucur ca portocaliii nu sunt, Doamne fereste, monarhisti. Iti imaginezi ca in manelismul lor politic ar fi in stare sa faca afise elctorale cu "votati Regele" sau sa-i puna pe Guta sau Salam sa scrie vreo manea pentru el.

neinfectat de ipocrizie spunea...

@Lilick
da! asta ar mai lipsi, ce cosmar! Si-ar pune si coroana regala in sigla daca peste trandafir si in portocaliu. Si l-ar plati pe Guta sa cante (sa puna Prigoana trei luni la rand pe Taraf tv) "Hai la vot cu Lambrinoul, ca sa salvam poporul".

Lilick Auftakt spunea...

:)) Sinistru!

Marius Delaepicentru spunea...

Lilick, chiar dacă mă gratulezi cu epitete goale, îţi mulţumesc pentru răspuns. Sunt însă dezamăgit de nivelul intelectual al discuţiilor de pe aici. M-aş fi aşteptat măcar la un plan alternativ, poate ceva mai realist decît cel propus de mine. Am primit în schimb băşcălii. Cu băşcălii vreţi să restauraţi monarhia?

Pentru un "aseptic", ca cel de la ora 3:45 "lirismul" de gang şi atacul la persoană se vor argumente logice?

Slabe speranţe de redresare a ceva, cu material uman de calitatea celui găzduit de tine aici. Păcat.

Lilick Auftakt spunea...

Marius, eu nu intru niciodata pe la tine. Ai venit acum cu un articol abject si insultator la adresa Regelui si am fost nevoita sa-ti raspund, desi in mod normal as fi ignorat total. Daca ti-o iei si de la restul comentatorilor de aici e numai vina ta. La asa o abjectie, cum crezi ca se poate raspunde?

Lilick Auftakt spunea...

Si mi se pare normal sa te atace cineva la persoana, cand tu aici ataci la persoana nu numai Regele, ci orice om normal la cap. Ti se raspunde cu aceeasi moneda, draguta.

Marius Delaepicentru spunea...

Dacă vi se pare normal să atacaţi persoana iar nu ideile sale, nu veţi avea nicio şansă. Aveţi o problemă cu propria voastră demnitate. Monarhia nu cultivă sentimente josnice şi nici lipsa demnităţii. Dacă eu îi pretind regelui meu să îşi ceară iertare este pentru că regele însuşi are o problemă de demnitate.

Ştiu despre ce vorbesc. Trăiesc de aproape două decenii într-o monarhie, şi ştiu că, după capitulare, Împăratul Showa, pînă atunci, la fel de prizonier al sistemului militarist, precum Mihai I, a fost nevoit să admită că nu este zeu, şi să îşi ceară iertare de la popor. Dacă Regele nu face un gest similar, cu regret, monarhia NU va avea nicio şansă de instalare în România.

Lilick Auftakt spunea...

Continui sa il insulti pe Rege si, mai rau, nici nu iti dai seama. Tu nici nu realizezi cat e de grav, din pacate. Pentru tine e grav, sa stii.

Marius Delaepicentru spunea...

Păcat. Ca leninişti pe invers aveţi extrem de puţină imaginaţie.

Lilick Auftakt spunea...

Dar tu oare realizezi cat plictisesti? :)