5 iul. 2011

Lucian Boia la Institutul Liberal Bratianu

Am participat ieri, 4 iulie, la deschiderea seriei de conferinte a Institutului Liberal Bratianu. Cel care a inaugurat aceasta serie a fost renumitul istoric Lucian Boia, membru de onoare al Institutului, care a vorbit despre elita intelectuala romaneasca dintre 1930 si 1950, facand un rezumat al cartii pe cale de a o finaliza in cursul acestui an, si care va purta (probabil) numele "Capcanele istoriei". Printre invitatii participanti la conferinta s-au numarat: Zoe Petre, Emil Constantinescu, Dinu Zamfirescu, Vlad Nistor, Daniela Zaharia, Dan Petre sau Filip-Lucian Iorga. Va invit sa ascultati un scurt fragment din conferinta, in care Lucian Boia face o paralela intre masurile luate de legionari, prin pensionarea fortata la 65 de ani a unor personalitati de elita din mediul universitar, si cei care sunt la putere astazi.



Si cateva fotografii...

2 comentarii:

Hai Sictir spunea...

Cum lilick, si-l mai publica liceeanu dupa asta?
Bai, e pacat ca niste mari antelectoali ca voi sa va bateti pe malai.
Eu zic sa va impacati cu bulibasul vostru basescu mondialu si sa va pupati in Pta Universitatii, ca altfel sufera procesul anticomunismului.
Hai salut voua TUTUROR!

Lilick Auftakt spunea...

Mai, numele nu ti l-am cenzurat, ca esti deja celebru. Dar care e problema cu Liiceanu? El e un comerciant. N-a publicat-o si pe Herta Muller chiar daca l-a facut praf? Crezi ca daca il "injura" si Boia putin e vreo problema? Banii sa curga...