5 ian. 2011

Basescu: Modificati repede legea electorala. Revizuim Constitutia!


E cea mai importanta stire pe ziua de azi! Si vad ca nu a prezentat-o/preluat-o mai nimeni:

"Preşedintele Traian Băsescu i-a avertizat ieri pe membrii Guvernului că „se apropie un eveniment” care impune ca modificările la Legea electorală să fie efectuate în timp util. „Cred că se apropie un eveniment pentru care nu ar trebui să lăsaţi lucrurile pe ultima sută. Eventual, dacă aveţi de făcut modificări la Legea electorală, faceţi-le în timp util şi nu pe ultima sută, cum s-a făcut în legislatura trecută”, a spus Băsescu miniştrilor.

El a mai spus că va limita revizuirea Constituţiei strict la modificările impuse de referendumul din 2009, privind Parlamentul unicameral, şi la necesitatea elimi­nării unor ambiguităţi din textul constituţional actual. El a precizat că nu intenţionează să schimbe „esenţa” Constituţiei în vigoare, pe care o consideră bună. Propunerea Guvernului de iniţiere a revizuirii Constituţiei a fost trimisă spre avizare Consiliului Legislativ, urmând să fie înaintată Parlamentului. Una dintre modifi­cările propuse de Guvern a fost constituirea unui Parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari, ca urmare a rezultatului la referen­dumul organizat în decembrie 2009 pe această temă."
- Jurnalul.ro

5 comentarii:

Wilkins Micawber spunea...

Nu-mi dau seama ce are in vedere Basescu cu privirea la modificarea legii electorale, dar e clar ca se pritoceste ceva in favoarea PD.

Cat despre amendarea Constitutiei, asa cum a formulat-o, scopul propagandistic e evident. De la Basescu si banda portocalie nu am asteptari, dar de la opozitie am pretentia sa blocheze la mantinela modificarea Constitutiei in sensul unicameralismului sau al altor gaselnite cotroceniste care se vor formula pe parcurs.

Lilick Auftakt spunea...

La fel vreau si eu, @Micawber!

CRadu25 spunea...

Chestia cu revizuirea constitutiei este extrem de discutabila. Ca orice revizuire, presupunand ca trece de parlament (greu de crezut) se ajunge din nou la referendum pentru aprobare (ca nu va putea spune Basescu ca referendumul din 2009 il suplineste pe cel de validare finala). Si pe "valul" de simpatie si "entuziasm" manifestat in Romania acest referendum nu trece nici daca se voteaza trei zile la rand.

Lilick Auftakt spunea...

@CRadu25, nu stiu ce ma face sa cred ca Basescu va ocoli si de data asta Constitutia. Hm.

Lupus spunea...

Nicio schimbare de Constitutie fara inlaturarea inlaturarea imunitatii presedintelui.
Sub aceasta amenintare Basescu va amana revizuirea Constitutiei pana ...haaat...la sfarsitul mandatului sau.