21 ian. 2011

Despre cota unica

Citesc la Cristian Preda urmatorul fragment: "Acum, când Crin Antonescu spune răspicat că nu îl mai interesează alegătorii de dreapta – a se vedea ultima sa declarație despre fetișizarea cotei unice! – a ne alia cu un partid cu identitate incertă (nota: UNPR) echivalează cu o sinucidere."

In primul rand nu stiu de unde a scos Preda ideea ca pe Antonescu nu-l mai intereseaza alegatorii de dreapta. Si ca ar spune-o si raspicat. Iata ce a spus: “Eu, personal, da, susţin cota unică, însă la nivelul acestei alianţe, dacă ea se va realiza, există oameni cu competenţă economică, în domeniul financiar (…) la toate cele trei partide care vor găsi formula pe care o vom prezenta foarte clar”

Se mai baga in seama pe tema asta si niste idioti de la "In linie dreapta", dar cum n-a auzit nimeni de ei nu ii citez, ca sa nu va bateti capul. Stie Bogdan Duca mai bine din ce "zona" provin si cine sunt.

Acum, ca sa vedeti ce gandesc liberalii despre cota unica, puteti sa vedeti in clipul de mai jos. Dar va rog mai intai sa remarcati simplitatea si prostia declaratiilor pedelistilor. Pentru ei CDU-Merkel, UPR-Sarkozy, PP-ul spaniol, Conservatorii britanici, Berlusconi, Reagan, Thatcher sau Bush, care nu au sustinut niciodata cota unica, sunt politicieni de stanga. Insa PDL-ul, care practic a anulat cota unica prin puzderia de taxe pe care le-a adaugat, ar fi chipurile de dreapta.

Nu isi pun nici macar intrebarea: dar propunerea PSD, cu o impozitare progresiva sub nivelul de 16%, cu cote de 0, 1, 2, 10%, unde o incadram? La stanga, pentru ca, vezi Doamne, e progresiva? Sau la dreapta, pentru ca promoveaza fiscalitatea scazuta?

Probabil ca la asta s-a referit si Crin Antonescu cand a vorbit despre cota unica ca despre un "fetis".

P.S. - S-a mai trezit o goarna portocalie sa scrie pe acest subiect.

8 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Mars boule portocaliu (care ii furi identitatea lui vania) de pe blogul meu. Aici ai interzis. Nu-ti mai apare niciun comentariu! S-a inteles? Petrecere frumoasa la spam cu celelalte maimute portocalii.

Shadow spunea...

Am scris si eu un mesaj la dl Preda. Sper sa-l lase sa treaca. Daca nu-l lasa maine il postez si la tine. Eram destul de "in forma" :-).

Lilick Auftakt spunea...

Perfect, Shadow. Sa nu ii mai iertam nicicum pe demagogii astia.

Lupus spunea...

Marota cu PDL singura forta politica de dreapta va fi repetata cu obstinatie pana la alegerile viitoare de "noul PDL", reformat prin trecerea lui Boc pe linia moarta.
Preda , Voinescu, Macovei etc. vor fi portocaliii incoruptibili ai partidului lui Basescu, contrapus PSD si PNL

Lilick Auftakt spunea...

Adtia o sa fie de dreapta cand n-o sa mai primeasca prajiturele de la stat.

vali plesca spunea...

iote, eu vreau niste mesaje mai clare. de exemplu, ce atitudine ia acedeul fata de suprataxarea pamantului nelucrat?

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, pai de ce nu mi-ai lasat intrebarea inainte de intalnire? Sa stii ca cineva a vorbit foarte mult acolo, chiar la sfarsit, pe tema asta, cu agricultura. Iti spun sincer ca nu am fost foarte atenta la subiect.

vali plesca spunea...

pentru ca m-ai cenzurat, lilick inainte de asta. asa ca am intrat in silenzio stampa, o perioada. oricum, mesajul pe o tema de genul asta nu trebuie prezentat la intalnirea dintre un nimeni si niste bloggeri mai mult sau mai putin (mai degraba) influenti, ci trebuie sa se concretizeze in reactie oficiala a unui a unei aliante de dreapta, pentru ca vorbim de regimul proprietatii