22 ian. 2011

PDL si refacerea infrastructurii - cu mainile, picioarele si maturile de nuiele

"Rep.: N-a făcut nimic bine? (nota: guvernul PDL)

Calin Popescu Tariceanu: După părerea mea, nu a făcut bine decât pentru clientela lui politică, care, aşa cum vă spuneam, prosperă şi sigur că nu vorbesc la nivel pur enunţiativ sau teoretic, uitaţi-vă ce se întâmplă cu regii asfaltului, binecunoscuţii prieteni ai puterii portocalii, care înregistrează cele mai mari rate ale profitului între firmele care acţionează în România." - Interviu Mediafax.

Regii asfaltului prospera, in timp ce drumurile se refac pe modelul framantarii aluatului, implementat de priceputele precupete Udrea si Boagiu.



Reteta de astfalt vine direct de la presedinta deputatilor:

16 comentarii:

Anca spunea...

Bah, da' placintele lu' Anastase de ce nu-s bune? Cum numa' Udrea si Boagiu? :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Anca, de la ea au luat reteta asfaltului. :))

Anca spunea...

Da, uite c-am gasit minunea. :D

Lilick Auftakt spunea...

Am pus-o! :))

Anonim spunea...

Nu te supara, Lilick, cred ca ceea ce prezinti tu aici este un caz totusi izolat determinat de anumite circumstante: in dreapta se vede la un moment dat un utilaj de tasat a acelui asfalt si in plus se aud si niste aprate de tasat de tipul acesta http://www.mall-bb.ro/products_pictures/MR75R.JPG Dar asa ne place noua sa facem propaganda si dezinformare.

Marius

Lilick Auftakt spunea...

Nu e un caz izolat. Tocmai mi-a scris cineva pe facebook despre un alt caz identic.

Lilick Auftakt spunea...

Eu cred ca asta tine de re-forma de cozonac a statului.

Anonim spunea...

Nu pot sa cred ca stateau cu utilajul de compactare la 2 metri de lucrare si nu l-au folosit in cele din urma... Sincer, eu as fi multumit daca s-ar astupa, chiar si in felul asta, gropile din Bucuresti.

Acum ce sa zic, normal ca se dau si lucrari pe tot felul de criterii, dar sa fim seriosi... cine poate face acele lucrari? Si chiar daca s-ar alege un constructor de afara (chiar si de pe ocean, vezi autostrada a3) nu prezinta garantia ca lucrarea se va executa in termenul anuntat, si aici si autoritatile poarta o parte din vina: exproprieri, renegocieri de contracte din care ajunge statul roman sa plateasca mai mult sau intarzieri de plati catre constructor.

Marius

Lilick Auftakt spunea...

Cel mai grav este ce spune Tariceanu despre firmele clientelei PDL. In cazul in care e cum zice el, e absolut de toata jena sa vezi astfel de imagini in tara. Ca aveau sau nu utilaje, ca le foloseau sau nu (poate nu stiau sa le foloseasca), e mai putin important: aici sunt cateva imagini pe care nu stiu cum le-ar putea explica o firma profesionista. Se lucreaza ca in Evul Mediu. Si nu vreau sa stiu cat costa refacerea drumului aluia si cat de repede va trebui refacut din nou.

transildania spunea...

@Marius

Nu vad ce circumstante atenuante poti gasi pentru acest caz. Imaginile exemplifica jaful de zi cu zi si de milioane si miliarde de euro din banii publici cu contractele pe infrastructura.

"Nu avem" bani pentru autostrazi si centrui pentru ca miliarde merg in intretinerea si constructia drumurilor actuale.
(http://www.zf.ro/analiza/de-ce-nu-are-romania-autostrazi-pentru-ca-cnadnr-arunca-banii-pe-sosele-fara-miza-in-creierii-muntilor-7897748)

Pe urma intretinerea acestor strazi se face asa cum se vede in aceste imagini, la mantuiala. Si toata lumea stie cat de umflate sunt acele contracte, ce blaturi se fac, intre firme si politicieni, sau chiar intre firmele "concurente" pentru a umfla preturile. Banii aia se scurg in averile patronilor si o mare parte din ei se intorc in lumea politica.

vali plesca spunea...

www.porcisme.ro

Anonim spunea...

Ok, repet...

TOATE firmele de constructii iau TOATE contractele pe criterii politice, indiferent ca vor cotiza la unii sau la altii. Nu ma luati cu chestii de genul ca aia sunt rai si isi bat joc de bani si astia sunt buni pentru ca toti sunt la fel. Eu in locul vostru as fi mai ingrijorat de faptul ca nu exista lictitatii corecte si atribuiri de lucrari publice. Spalatul pe maini e sanatos, insa nu si spalatul creierului...

Marius

Lilick Auftakt spunea...

@Marius, noi am scris despre asta pe bloguri. Tu?

Marius spunea...

Si ca o completare, sa nu ma suspectati ca as fi partinitor al vreunei formatiuni politice. Sunt pur si simplu un cetatean care incearca sa vada lucrurile asa cum sunt.

ADRIAN spunea...

sa nu ne amagim. ce spune Tariceanu are sens. de exemplu toata tevatura asta cu taierea Buzesti - Uranus nu cred ca are alt scop decat sa "mananca si gura lu' APOLODOR si a lu' EUROCONSTRUCT ceva" si nu finalitatea invocata - binele cetateanului. sunt in continuare curios sa vad cat va tine asfaltul pe Aviatorilor si pe Prezan si cand vom ajunge la peticeli de tipul asta spre deosebire de piatra cubica ce ajunsese atat de rau ca urmare a noninterventiei de zeci de ani si ca urmare a unor interventii locale cu iz de sabotaj in vederea cererii de asfalt binefacator ...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, vezi ca azi v-a atacat Oprescu cu manie proletara. Pe voi, intelectualii care cica nu faceti nimic, dar va strambati toata ziua si aparati niste "maghernite pe unde merg soboloani cat pisica". :)