Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
13 mai 2008
Buldog sau doberman?
Intotdeauna cand un om politic e asemanat cu un buldog gandul te poarta la Winston Churchill, ultimul buldog al Imperiului Britanic, poate cel mai bun politician de la Cicero si Seneca incoace. Cu jobenul tras pe ochi, cu trabucul in coltul gurii, avand in mana un pistol mitraliera si molfaind agale fraze memorabile, Sir Winston Churchill era ultima speranta a englezilor in fata lui Hitler. El a fost ultima reduta, cel care nu s-a lasat pus in lesa, desi Hitler avea Europa la picioare.
Orator desavarsit, pregatindu-se o ora, in fata oglinzii, pentru fiecare minut de discurs, Churchill ramane in istorie si ca un monument de spontaneitate. Reusea sa aiba replica chiar si in pielea goala. Se zice ca intr-o anumita situatie, intalnindu-se cu Roosevelt pe un culoar al Casei Albe, Churchill abia iesise din cada si era gol-golut. Presedintele american a fost putin socat de intalnire, dar Churchill nu s-a pierdut cu firea si l-a luat repede: ”Vedeti domnule presedinte? Eu nu am nimic de ascuns fata de dumneavoastra!”
Buldogul e cainele care musca de unde trebuie si ramane prins de prada. Cand un om politic e asemanat cu un buldog trebuie sa te gandesti la el ca la ultima speranta, cineva care va lupta si va muri in picioare.
Presedintele Basescu ni-l prezinta pe Vasile Blaga ca pe un buldog. Sa fie Blaga ultima speranta a lui Basescu, asa cum era, odinioara, Churchill pentru englezi? In acceptiunea lui Basescu, buldogul trebuie tinut in lesa si asmutit sa “muste” cand si, mai ales, din cine trebuie. Asemanarea sa cu Churchill ar fi o impietate adusa marelui om politic englez.
Daca exista totusi un caine care il poate descrie pe Blaga, precum si rolul alocat lui de actualul presedinte, gandul te poarta mai degraba la un alt caine, devenit celebru tot in al doilea razboi mondial: dobermanul. Dresat sa muste la ordin, folosit de trupele SS in lagarele de concentrare, dobermanul era renumit pentru ferocitatea si obedienta sa. Avea doar o singura meteahna: se spune ca pe la varsta de 6-7 ani, unele exemplare innebuneau si isi muscau stapanii. Drept pentru care gardienii din SS-Totenkopfverbände isi impuscau, din vreme, patrupedele in cap.
Deocamdata Vasile Blaga isi asuma rolul de doberman in lesa. Date fiind relatiile dintre el si presedinte, nu-i exclus ca intr-o zi dobermanul sa-si muste stapanul. Dupa cum nu e exclus ca stapanul sa-l impuste, preventiv, in cap. Scena cu stapanul avand pistolul in mana dreapta si stergandu-si cu stanga o lacrima de “dragablaga” ar fi de un comic nebun…
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu