27 mai 2008

Anticomunist educat din mers, de la distanta si cu frecventa redusa



In timp ce presedintele Basescu imbraca cu dezinvoltura si talent camasa anticomunismului declarativ: "Nu am avut în programul meu lupta împotriva comunismului. Am avut însă şansa să fiu un om care se poate educa din mers. (...) Niciodată nu o să mă consider un anticomunist...", istoria se scrie in fapte.
Ticu Dumitrescu si-a lansat azi volumul de memorii "Marturie si document", o cronica a Gulagului romanesc, publicată de editura Polirom.
Presedintele Basescu nu scapa nici acest prilej sa-si lustruiasca putin platosa anticomunista.
In ce moment o fi invatat din mers Basescu sa se "bata" cu comunismul? In momentul cand l-a impus pe Dobre la carma ministerului Transportului imediat dupa investirea sa ca presedinte? Nici mai mult nici mai putin decat acel Dobre care a adus trenurile cu mineri la Bucuresti???
In 2005 cand in timpul luptelor interne din CNSAS iscate de Turianu, Basescu si Partidul Democrat care il sprijineau pe acesta il puteau reduce la tacere definitiv pe Ticu Dumitrescu? Remember: "este o problema de care sunt mult prea departe si ca distanta si ca interes", spunea Basescu printre hahaieli din vizita in China.

Frazele de mai jos rostite de Ticu Dumitrescu la lansarea cartii sale, par iscusit asezate astfel incat sa-i turteasca lui Basescu aura de anticomunist, educat din mers, la distanta si cu frecventa redusa:

" Esential este insa sa recunosc ca daca premierul Tariceanu si Guvernul n-ar fi emis acea ordonanta de urgenta, care a fost introdusa in Monitorul Oficial odata cu stupida decizie 51, CNSAS-ul ar fi incetat sa mai existe spre linistea unora de la 1 februarie acest an". De aceea cred ca trebuie sa-i multumim primului ministru, dupa cum trebuie sa-i multmuim si in numele fostilor detinuti politici, ca a tinut seama de unele doleante ale acestora, ale acestor ultimi supravietuitori ai temnitelor comuniste"

Niciun comentariu: