18 aug. 2008

Votati minerii portocalii!













Spune Traian Ungureanu azi in Cotidianul:

“Atât cât avem busolă politico-naţională, singurul om de direcţie rămâne preşedintele Băsescu. E puţin, dar acest avantaj trebuie consolidat. Acum, când Occidentul asigură, practic, Rusia că are dreptul să vină de hac vecinilor, statele est-europene trebuie să-şi amplifice toate resursele de conduită şi curaj. Lunga vacanţă tihnită a istoriei s-a încheiat şi Europa pare anchilozată de atâta repaus. Greul cade pe noi. Decizia ne aşteaptă: în noiembrie.”

Hait! Acum trebuie sa-i tinem piept si Europei anchilozate, strans uniti in jurul Farului Calauzitor, singurul anticomunist si antisecurist care ne va arata directia, marele si slavitul Zeus. Noi impotriva rusilor, impotriva Europei, impotriva tuturor. Ne vom tine toti de catargul "anti-comunist" si "anti-securist" al PD-L si vom razbi. Caci asta insinueaza TRU la sfarsitul articolului, trimitandu-ne voalat la vot in noiembrie.

Mihaies insa, in articolul de azi din EVZ le mai da...o ultima sansa si liberalilor, de a se alia cu PD-L, ocazie cu care profereaza si o amenintare:

“Liberalii îşi joacă, în alegerile din toamnă, ultima şansă de a-şi recuceri onorabilitatea. Dacă vor alege alianţa cu pesedeii, vor fi călcaţi în picioare cu o violenţă pe care n-au întâlnit-o nici în perioada mineriadelor.”

Hait! (din nou). De cine vor fi asa calcati in picioare? Poate de minerii portocalii.
Ce ziceti de felul cum pune la zid Mihaies PNL-ul cerandu-i o alianta cu PD-L?
Probabil ca pana la urma aceasta alianta se va infaptui (sau nu?). Ce credeti? Merita o lectie PD-L, partidul securistilor de tip nou, sau nu? Care ar trebui sa fie aceea? Cum sa actioneze PNL?
Deci daca PNL se aliaza cu PD-L ... sunt buni. Daca nu..sunt rai. Asa functioneaza logica portocalie. Asa se explica si de ce Basescu nu ii mai ataca pe liberali. Asteapta sa vada daca sunt ...rai sau buni.

Daca cumva ati uitat cine e Basescu si cum functioneaza demagogia portocalie, cititi insa si la Andrei Badin un articol din care reiese cum acopera Basescu activitatea securistilor din SIE si STS, asigurandu-ne in declaratii ca totul e bine si sa dormim linistiti.

Cu alte cuvinte: Votati PD-L-ul! Pe liberali doar daca sunt cu noi! SIE si STS oricum (va) vegheaza!

Update: Cititi si la MoshCalifar

16 comentarii:

Anonim spunea...

Mai mai, cum scriu ei, intectualii portocalii, in "cor" ! :))

TRU intrece orice imaginatie! Cred ca scriitorii celebri de ode ceausiste s-au ingalbenit de invidie, TRU ii bate de departe! Este ingrozitor de gretos! O ciorba oribila: razboiul din Caucaz, Traian cel Mare Basescu, UE, PSD-Iliescu-Nastase, alegeri parlamentare, etc!
Sincer, ma mir, cum de a uitat sa-l victimizeze putin si pe prietenul lui, Patapievici& ICR& poneiul roz& Cristian Neagoe
& Zakusca Senzual... :))

aleks spunea...

Si pe mine ma deranjeaza TRU cand se apuca de astfel de afirmatii, dar cel putin din Mihaies citatul trebuie dat corect:

Liberalii îşi joacă, în alegerile din toamnă, ultima şansă de a-şi recuceri onorabilitatea. Dacă vor alege alianţa cu pesedeii, vor fi călcaţi în picioare cu o violenţă pe care n-au întâlnit-o nici în perioada mineriadelor. Geoană îşi ascute de zor pumnalele: el spurcă şi acum guvernul, când are nevoie de liberali ca de aer. Imaginaţi-vă ce va face după ce se va vedea cu sacii în căruţă

E clar ca se refera la faptul ca liberalii nu le vor face fata PSD-istilot

Lilick Auftakt spunea...

@aleksikrates

E simplu sa ridici bata cu mana altuia. Nu crezi?

agaX spunea...

mai intii, "busola politico-nationala" e un termen care nu spune nimic, in deja obisnuitul stil al exlingatorului de poponete comuniste.

in al doilea rind, nu se intelege daca presupusul "avantaj" care trebuie "consolidat" este acela ca avem (inca) o directie, ca e una singura, sau ca il avem pe basescu la timona ...

primele 2 ar fi timpenii absolute. oricum, dupa cum il stim, TRU probabil ca se refera la basescu.

deci, avantajul basescu trebuie "consolidat" ... intarit, ranforsat, poate chiar intepenit?!

destept tru asta ... scriitor.

Lilick Auftakt spunea...

@agax

Eu i-am scris mai demult ca e de ajuns, mai ales pentru fanii portocalii pentru care si scrie, sa nu se mai agite sa faca niste texte varza(vorba Ralucai) in care amesteca totul cu totul, ca pana la urma ideea (unica) a articolelor lui e urmatorea: votati Basescu si PD-L!
Ar putea sa scrie mult mi simplu doar atat. Cat i-o fi de greu sa scrie mereu asta cu alte cuvinte, numai el stie. :)))

Anonim spunea...

Il rezolv acusica pe Mihaies, ador bagabontii kulturnici. Acusica-l dau pe mana unui geniu, acusica...

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Te bag in Update. :)

Anonim spunea...

Cei doi ziaristi folosesc intensiv tehnologia NLP - o gaselnita stiintifica pentru procesul de manipulare a comunitatilor.

Amintesc faptul ca manipularea poate fi benefica in educatie, sanatate (mentala) si uneori acceptabila/suportabila in domeniul reclamei, vinzarilor, juridic.

Dar nivelul etic acceptabil al NLP devine foarte discutabil cind este vorba despre leadership politic, cel pe care se straduie Mihaies si TRU sa-l "propteasca".

Simplificind NLP, trebuie sa cunosti starea mentala prezenta a persoanei (grupului de cititori) si sa aplici asupra lor resursele potrivite pentru a le induce starea mentala dorita.

Nu mai intru in detalii asupra "ancorelor" (imagini violente, repetitive) pe care le arunca cei 2 spre obtinerea efectului dorit... Tiens, tiens, au renuntat de data asta la faimosul "322"!

Iar "starea mentala" dorita este continuta in ultimul paragraf al articolelor de azi:

In cazul lui Mihaies - ultimatum pentru "tradatorul" PNL sa faca zid in jurul PDL si Basescu, ca de nu... unde le stau picioarele le va sta si capul...

In cazul lui TRU - ultimatum apocaliptic pentru electorat sa voteze "partidul de suflet" al lui Basescu - "singurul om de directie", "busola nationala" corecta, ca de nu... Europa nesimtitoare ne arunca in labele rusilor... sau Romania devine cimp de batalie... Ca si cum soarta intregii planete atirna de vorba unui Basesc...

Nimic nou sub soarele lui Mihaies si TRU!

Anonim spunea...

In ce priveste citatul: "Geoană îşi ascute de zor pumnalele: el spurcă şi acum guvernul, când are nevoie de liberali ca de aer. Imaginaţi-vă ce va face după ce se va vedea cu sacii în căruţă!"...

Imi amintesc si eu ce au facut Basescu si pedeii lui dupa 2005, adica dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta si cu cateii personali la DNA: galagie peremista si pumni in gura de tip proletaro-bolsevic, ca asta prinde la bobor! O vreme...

Anonim spunea...

Si asta pentru ca unii uita ca, inainte de Alianta DA, PD era doar un partidulet din Internationala socialista, cu o speranta de vot pe "piata electorala" de 5-8%...

Anonim spunea...

@Lulutza

Stilul lui Mihaies (de TRU nu mai zic nimic ca e pierdut total in spatiu) seamana foarte bine (citeste si la MoshCalifar care a selectionat exact din articol) cu stilul lui Brucan dupa 47, tocmai intors de la Moscova si angajat la Scanteia. E adevarat ca Brucan ii infiera pe cei de la PNTCD si il condamna la moarte pe Maniu in textele sale. Mihaies o face azi cu cei de la PNL. Cuvintele insa sunt aceleasi. Peste an Brucan a spus ca regreta acele articole. Tare mi-as dori sa le regasesc si sa le punem in oglinda cu cele ale lui Mihaies.
Ai observat insa ca isi racoleaza si fanatici care infiereaza PNL si PNTCD nu pentru actiunile de ieri de azi, ci din tot trecutul istoric? Credeam ca am scapat de scribalai de tip Brucan sau Vadim dar uite ca Mihaies vrea sa ne convinga ca nu e asa.

aleks spunea...

@Lilick,

Nu stiu daca Mihaies ii ameninta in vreun fel pe liberali, dar eu cred ca are dreptate cand spune ca PSD-ul va fi de neoprit daca ia puterea acum in 2008. Liberalii vor fi maturati, indiferent cat isi inchipuie ca raman o balama importanta a sistemului politic.

Anonim spunea...

@aleksikrates

Mai rau decat a vrut sa faca Basescu PNL-ului, incercand sa-i absoarba in partidul popular nu poate face nimeni.
Mai multa vigoare decat a dat Basescu PSD in timp ce s-a concentrat 2 ani (2005-2007) sa atace PNL (timp in care PSD si-a reintarit fortele) nu a facut-o nimeni.
Nu uita ca PNL are multe variante. Inclusiv cea a ramanerii in opozitie. PD si PSD sunt cei care se bat cel mai mult pe guvernare. Nu PNL.
Exista si varianta sa-i lase sa se "bata" pana ce se vor imbratisa frateste, refacand partidul de odinioara, impartindu-si egal cascavalul. La asta nu te-ai gandit? De ce tu, dar si altii, priviti PNL de parca ar vrea neaparat la guvernare sau ar vrea intr-o alianta? Mai vedem...

Anonim spunea...

O sa ajung si la Mos Califar, dar intii as vrea sa reproduc aici un comentariu al cuiva pe "Gardianul", la articolul asta:

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=nw&id=118980&p=razboiul-devine-fierbinte-rusia-ameninta-si-romania-cu-ciuperca-nucleara.html

Zice forumistul "Chifteaua Nucleara" :))) :

"ChifteauaNucleara
2008-08-18 9:48:38
Gura lu Base
Ce ar trebui sa ne ingrijoreze n-ar trebui sa fie reactia cat se poate de previzibila a Rusiei, ci gura mare a lui Basescu care cu siguranta va incerca sa faca pe puricele viteaz in fatza elefantului slav. Sa nu uitam ca marinarul mereu s-a infipt cu tupeu in rusi crezand ca are americanii in spate. La fel a crezut si Saakasvili."

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Interesant comentariu. :)

Anonim spunea...

Daaa, sigur ca da! Ce sa-ti spun, halal insinuari... Tot nevotantii trecuti, prezenti si viitori ai PD(L) & PSD & eventual PRM sint de vina daca aceste doua (trei) "riuri fratesti" se vor uni in vreo larga "matca" viitoare...

Ma cam agaseaza astia care incearca sa incrimineze electoratul pentru faradelegile lor...