18 nov. 2010

Infractiunea de a-l injura pe Basescu?

Am citit astazi aceasta stire: "Poliţia, pe urmele unor hackeri care l-au înjurat pe Băsescu" - In primul rand nu inteleg titlul. Infractiunea sper ca e spargerea site-ului, in niciun caz faptul ca cineva l-a injurat pe Basescu.

"Tânărul care a spart site-ul Inspectoratului Şcoalar Timiş şi a scris „M.... Băsescu" şi „M... Boc" a fost săltat în această dimineaţă de către poliţiştii timişeni, care i-au luat şi computerul. Adolescentul, aflat în clasa a XII-a a liceului din Lovrin, face parte dintr-o familie modestă, având încă şase fraţi. El a fost ridicat de poliţişti şi dus de poliţişti la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorismului, pentru a fi anchetat de procurori. „Noi ştiam că este un elev bun, dar nu ştiam că este chiar atât de bun la computere. Nu ne aşteptam. Noi avem în casa un computer de vreo doi ani, la care mai ascultăm muzică", a spus Paul Murăraşu, fratele elevului săltat de poliţişti."

4 comentarii:

Roxana I. spunea...

E prea bun ca să nu fi ştiut că urmează să fie depistat. Sau poate prea disperat - la vârsta lui! - ca să-i pese. Sau poate e o formă de început de celebritate, numai că România nu-i Italia, să-i ofere un post tare.

Dar toate sunt speculaţii, atâta vreme cât n-avem date. Oricum, în principiu ai dreptate, se poate profita ca să-l condamne de fapt pentru delict de opinie, nu pentru spargerea de site-uri oficiale.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Rox, asa e. Si ai dreptate si in ce ai scris la tine pe blog. Am pus pe facebook postarea ta.

codeus spunea...

cum o invartim cum nu o invartim, baietelul a facut o infractiune prin spargerea site-ului unei institutii. ce ma nedumireste pe mine, de ce la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorismului?!!!

sandman spunea...

Daca si pustiul asta de 18 ani a simtit nevoia sa-l injure pe Dictachior, e grav. Sau poate ca nu. Noi am esuat in 89. Poate reusesc ei.