23 nov. 2010

Renate Weber: "Politica externa a Romaniei nu ma reprezinta!"

"In urma cu zece luni vorbeam in plenul Parlamentului European despre cel care avea sa fie desemnat castigator al Premiului Nobel pentru Pace 2010, disidentul chinez Liu Xiaobo:

Am semnat atunci rezolutia de urgenta prin care, impreuna cu colegi europarlamentari din toate grupurile politice, condamnam China pentru ca il tine prizonier politic de atatia ani si solicitam eliberarea sa.

Ma simt acum ofensata de decizia ministrului de externe Teodor Baconski cu privire la (ne)reprezentarea Romaniei la ceremonia de decernare a premiului Nobel, la Oslo. Parca nu-mi vine sa cred ca dl. Baconski a decis singur, fara presedinte.

Aceasta decizie nu trece neobservata si, din punctul meu de vedere, aduce mai degraba prejudicii Romaniei.
O stire Mediafax cu titlul "Romania hesitates to attend Nobel Prize awarding ceremony, fearing China's threats", de pilda, a circulat ieri printre membrii subcomisiei de drepturile omului din Parlamentul European. Colegul care a trimis e-mailul amintea la finalul mesajului si ce alte tari au anuntat ca nu participa la ceremonia de la Oslo: Rusia, Kazahstan, Iran, Irak, Maroc si China.

Renate Webber"




Cred ca actuala politica externa a Romaniei nu reprezinta niciun liberal. Si nici pe mine!

7 comentarii:

Marius Ola spunea...

Actuala politică externă a României ori nu există, ori lipseşte cu desăvârşire.

Hendrix spunea...

Nici vorba ca ar fi hotarat ceva bacon-schi, el n-a facut decat sa duca la indeplinire ceva deja hotarat de ba-secu! Specimenul asta si-a dorit cu prea mare ardoare sa ajunga si el ceva sef portocaliu incat sa aiba curaj sa faca ceva de capul lui.
Anul trecut in decembrie, pe cand era doar ambasador la Paris, a reusit ..performanta'', neegalata pana acum si nici nu cred ca va vreodata depasita, de a-i aduce securistului de la Anvers peste 3000 de voturi!!! Jagardeaua nu s-a dat in laturi duminica de a aduce jalnice osanale tovarasei Elena, cand spunea ca trebuie sa faca eforturi colosale ca sa nu cada sb vraja ei.
De ce face ba-secu jocul rusilor? Simplu. Un securist ca el va face ce a facut intotdeauna, adica sa faca jocul comunistilor. Dupa lovilutie a facut jocul lui ilici, atat in guvernul lui don Pedro cat si al lui draga Stolo. Clar, nu? Acum vorbeste de dreapta dar el este de stanga toujours. Vorbea in 2005 de o axa Bucuresti-Londra-New York si n-a facut decat jocul rusilor. Face de fatada un joc stupid antirusesc doar de jocul imaginii, pentru bobor. Este exact acelasi joc facut de ba-secu si in cazul luptei anticoruptie, vorbea vulcanic despre ea dar in fapt nu facea decat sa coaca un paradis pentru coruptii sai. El se crede cel mai shmecher, vorbeste cu mult patos de lucruri frumoase dar face contrariul.

Anonim spunea...

ba da de ce nu se duce crin?
ia trimiteti-l daca aveti asa coaie

Roxana I spunea...

A condamnat comunismul, asta conteaza.

radu spunea...

Nu ma reprezinta nici pe mine, deloc, dar nu din cauza povestii cu Liu Xiaobo. Daca ar fi numai din cauza asta, i-as ridica osanale lui Volo Tismaneanu.

Hendrix spunea...

@Roxana Daaaa, sigur ca da! Are acelasi efect cu al unei curve care ar condamna prostitutia! Nu crezi?

Lilick Auftakt spunea...

Bineinteles ca a intrat pe-aici si un prost portocaliu (scuze pentru pleonasm), anonim, care habar n-are ca acolo nu se poate duce cine vrea, ca exista un protocol.

Marius Ola, din pacate exista. Si ne e si daunatoare. :(

@Hendrix, corect! Basescu a hotarat!

@Roxana,

Daaa, siigur!