10 nov. 2010

"PDL desfiinţează Opoziţia din Parlament şi amputează grav procesul de legiferare"

Fapte de o gravitate extraordinara, la care se cere o reactie de la toate fortele democratice.

Un articol "SPUNE SI TU".

Prin noile modificări la Regulamentul Camerei Deputaţilor, PDL, nu numai că modifică regulile jocului în timpul jocului, dar vrea ca legile să nu mai ajungă la Biroul Permanent, să nu mai ajungă nici în comisii, ci direct în plenul Camerei. Este o prevedere, care se aplică doar atunci când Biroul Permanent, din diverse motive, nu se întruneşte. Este o măsură prin care PDL vrea să se răzbune pe Opoziţiei care refuză să mai participe la şedinţele de Birou Permanent până la demisia sau demiterea preşedintelui Roberta Anastase.

Prin modificarea Regulamentului Camerei, propusă de PDL, atribuţiile Biroului Permanent vor fi transferate direct plenului forului legislativ. Puterea, care are acum majoritate doar în plen, va putea decide prin vot, ceea ce acum este decis de Biroul Permanent al Camerei, unde partidele de opoziţie deţin majoritatea (un raport de 7 la 6 în favoarea Opoziţiei). Biroul Permanent, a cărui componenţă respectă configuraţia politică a Camerei, va fi practic desfiinţat, ordinea de zi urmând a fi stabilită de preşedintele Camerei Deputaţilor.

Potrivit modificării Regulamentului „în situaţia în care Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu se întruneşte sau ori de câte ori este nevoie, preşedintele Camerei Deputaţilor va supune plenului Camerei programul de lucru şi ordinea de zi, în vederea adoptării acestora”. Sunteţi de acord ca PDL să fie singurul partid din Parlament care să voteze legile?


6 comentarii:

DANIELA spunea...

SUNTEM INTR-UN COMUNISM CU FATA UMANA SAU O DICTATURA ASA ZIS DEMOCRATICA

Wilkins Micawber spunea...

Un rezultat imediat al 'moratoriului' la care indemna Basescu, nu? :)

Hendrix spunea...

Proiectul pedeleprelor este in totalitate un ABUZ! N-ar fi prima data cand pedeleprele incalca legea, tot ce fac ei este ilegal, neconstitutional sau imoral. Problema lor este faptul ca n-au majoritate in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor, situatie care permite opozitiei sa blocheze activitatea legislativa pana la inlaturarea infractoarei roberta anastase, cea care a numarat fraudulos 170 de pedelepre pe 15 septembrie.
Orice lege nu poate sa fie discutata in plen decat DUPA adoptarea ordinii de zi de catre BP. Simplul fapt ca BP nu se poate intruni atata timp cat infractoarea roberta mai este sefa Camerei are ca efect faptul ca nu se poate discuta nimic in plen. Punct.
Aberatia propusa de pedelepre este menita sa intimideze opozitia. Eu unul nu cred ca pedeleprele chiar vor merge pana la capat. Puteau sa faca asta si pana acum, de ce n-au facut-o? Ei stiu ca vor pierde automat la Curtea Constitutionala, dar se bazeaza probabil pe taraganarea solutiei la vadita incalcare a Constitutiei.
Ieri securistul de la Anvers vornea de un ,,moratoriu'' intre pedelepre si opozitie. Trec peste faptul ca marlanul securist face grave confuzii intre moratoriu si armistitiu! Asa intelege ba-secu ,,moratoriul''??? Concluzia: speachul din Parlament a fost doar un gest de imagine, ca fraierii sa-i vada bunele intentii. Nemernicul asta este incapabil de dialog, negociere, el stie un singur lucru: sa bata cu pumnul in masa, la fel precum cerea stalinistul vasanski in 1947 abdicarea Regelui Mihai. Pumnul in masa cu opozitia, pumnul in gura presei, suna cunoscut?

Lilick Auftakt spunea...

Da, corect, aveti dreptate.

@Hendrix, important e sa auda cat mai multa lume, sa vada. Reactiile sunt slabe. Dar asta e un abuz extrem de grav, asa cum zici.

Dramoleta spunea...

Ar fi , cred, cel mai mare abuz facut de pedelepre. Nu vad ce reactie ar putea avea opozitia sau strada , in afara de una violenta, la propriu. Nu cred ca prin metode democratice se mai poate rezolva ceva in tara asta.
Orice am face noi, ăstia sunt hotărâţi să încalce orice lege, scrisă sau nescrisă, pt a rămâne la putere încă mulţi ani de acum încolo.

Lilick Auftakt spunea...

@Dramo, clar! Sunt in stare de absolut orice.