10 dec. 2010

Cat a cheltuit IICCMER pe sondajele CSOP?

Cred ca ati aflat de "sondajele lui Tismaneanu". A facut in septembrie unul, a mai facut unul acum ceva timp, in noiembrie. Sunt aproape identice. Si inutile in investigarea crimelor comunismului, atata timp cat intervievatii au si 15 ani. Primul sondaj il aveti aici, al doilea aici.

Poate ca e destul de greu de dovedit ca banii de la stat se scurg in acest fel, de fapt, pe alte sondaje, necesare PDL si lui Traian Basescu. Dar n-ar fi rau sa aflam macar cat s-a cheltuit pe ele. Poate se ocupa de aceasta problema tot Grupul de Investigatii Politice.

Interesant: CSOP este singurul institut care in seara alegerilor prezidentiale de anul trecut l-a dat castigator pe Traian Basescu. Date aici.

Cateva amanunte interesante si in aceasta fituica, pe care de obicei nu o citesc. Chiar daca e platforma pe care portocaliii isi spala rufele-n public.

Andrei Musetescu - director executiv CSOP - este si reprezentantul firmei THR-TNS - cea care a creat "brandul Romaniei". In acelasi timp e si consultant PDL. Are cumva si vreo legatura cu Ovidiu Musetescu?

6 comentarii:

transildania spunea...

A uitat uitat Tismaneanu sa bage in sondaj intrebarea

Ce parere aveti despre declaratia presedintelui Basescu despre Ceausescu - "Daca statea la putere doar 10 ani era un mare presedinte in istoria romanilor"?

Anonim spunea...

DAN

Lilick, iti spun un secret, da' sa nu-l mai zici la nimeni. NU cred ca a costat nici un ban sondajul. Cred ca este vorba de o spalatura de bani, sau, ma rog, bani pentru campaniile viitoare.
Ce ma face sa cred asta? Pai e o intrebare acolo fara obiect, si anume ce efecte credeti ca va produce legea lustratiei. Pai sa nu stie tovarasii ca din 26 iunie 2010 legea lustratiei NU mai exista? Greu de crezut.

Lilick Auftakt spunea...

Chiar, Dan. Nu vazusem intrebarea asta...

Lilick Auftakt spunea...

Oricum, sondajele nu justifica in niciun fel activitatea institutului si sensul pentru care exista el. Poate INactivitatea. Totusi, pe aici trece un drum al banilor.

Hendrix spunea...

O analiza ai atenta a ,,sondajului'' ne arata ca nostalgicii comunismului raman persoanele trecute de 60 de ani. Nicio surpriza! Multora le este greu acum sa admita adevarul despre cum au trait atunci, la ce umilinte au fost supusi. Multi dintre ei refuza sa admita ce s-a intamplat, ca au fost si ei partasi la regimul comunist.
Cred ca o intrebare care spune multe despre gandirea nostalgicilor comunismului este cea referitoare la ce ar trebui sa faca statul: 72% cred ca ar trebui sa asigure locuri de munca, 51% cred ca economia ar trebui sa fie planificata, 44% cred ca ar trebui sa stabileasca preturile, 43% sa repartizeze locuinte!!! A fost practic un sondaj de opinie privind opinia despre comunism. Asta a fost scopul sondajului? Se pare ca da, din moment ce au lipsit cu desavarsire scopurie unui stat democratic in variantele de raspuns.
Fesenistii in cei 20 de ani s-au bazat tot timpul pe aceasta masa de manevra constituita din oameni deformati de comunism, de oameni sclavi ai unui stat atotputernic, care da locuri de munca, locuinte, stabileste preturi etc. Ei sunt direct interesati de pastrarea acestui model de stat si nu al unui stat democratic.
Cifrele sondajului mi se par mult exagerate. Cumva de inteles, daca au raspuns si copii de 15 ani in necunostinta de cauza. CSOP a dat acel sondaj din care reiesea ca ba-secu urma sa invinga pe 6 decembrie 2009. A fost singurul care stia cu cat TREBUIA sa iasa ba-secu. Care stia cifrele stabilite dinaintea scrutinului. Eu cred ca n-are nicio credibilitate si nici acest ,,sondaj''.

laurentiu spunea...

nu ma mai uimeste nimic.