10 dec. 2010

Din nou despre demagogia PDL: statul mic si cheltuielile mari

Tocmai scriam ieri despre sondajele facute de IICCMER, din care rezulta ca romanii doresc o reintoarcere la comunism, un stat care sa le ofere protectie sociala. Si astazi, de la prima ora, se pare ca pedelistii au si primit biletele pe aceasta tema, pe care o abordeaza de altfel si presedintele Basescu la Congresul Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania - platforma a UDMR, si anume ca "Statul nu este responsabil pentru fiecare cetăţean. Acela este comunismul".

Ne-am lamurit asadar, din punct de vedere politic, cum servesc aceste sondaje demagogiei PDL, si in niciun caz investigatiilor in ceea ce priveste crimele comunismului. De asemenea, cum poate fi acuzata presa ca face propaganda comunista, aratand de fapt cum se incalca anumite drepturi in Romania. Sau cum de situatia dezastruoasa din tara nu ar fi responsabila puterea portocalie, ci doar mentalitatea romanilor.

Dar de ce spun... demagogiei PDL? Pentru ca, daca Statul nu e responsabil cu toti cetatenii sai, daca nu e dispus sa le apere drepturile, trebuie sa justifice de ce face cheltuieli atat de mari. De ce, daca militeaza pentru un stat mic, face cheltuieli cat pentru un stat gigant, numind politic sute de impostori iresponsabili.

De ce avem nevoie, de exemplu, de un minister al turismului? Doar ca rasplata pentru serviciile unei amante cheltuitoare? Nu ar fi mai bine, ca pe vremea guvernului liberal, ca de turism sa se ocupe patronatul din turism? Si exemple de genul asta as putea da cu duiumul. Dar cunoasteti toti demagogia lui Traian Basescu si a portocaliilor, sau faptul ca Tismaneanu primeste comenzi politice de la Cotroceni pentru care e, desigur, remunerat.

Update: Pe aceeasi tema. Iata cum incalca astfel Basescu Constitutia, din mers...

6 comentarii:

lucian burjuiul spunea...

Matematic vorbind daca statul nu e responsabil pentru fiecare cetatean atunci nu e raspunzator pentru nici un cetatean. (teoria multimilor) In atari conditii statul se poate desfiinta ca nu-si poate aduce la indeplinire functiile: binele comun nu mai exista intrucat nu exista baza acestui bun comun - cetateanul,
garantarea proprietatii individuale, etc.
Cum poate sa bata campii... intr-o zi o sa ne spuna senin ca a declarat razboi nu stiu care-i tari.
Pe de alta parte declaratia "statul nu are resurse sa se ingrijeasca de fiecare cetatean" tocmai descalifica PDL-ul de la conducerea tarii. Daca presedintele in functie recunoaste ca executivul nu e in stare sa-si indeplineasca obligatiile constitutionale atunci fie executivul fie presedintele trebuie suspendat. In cazul unui conflict statul nu ofera nici o garantie cetatenului de rand chiar daca se afla intr-o structura europeana... pentru ca seful statului vorbeste in dodii. O declaratie incalificabila...

Lilick Auftakt spunea...

Ai dreptate, Lucian. Il descalifica total pe iresponsabili si nu mai au ce cauta la conducerea acestui stat. Trebuie sa ne descotorosim cat mai repede de ei.

transildania spunea...

Bugetul pe 2010 este mult mai mare decat cel din anii 2007 sau 2008. Unde sunt banii?

Deceneu spunea...

Basescu are dreptate!

alex. dumitrascu spunea...

E mai simplu decat crezi. O luam invers:
Daca statul nu este responsabil de cetatenii sai, nici cetatenii nu au obligatia sa fie responsabili fata de stat.
Asta inseamna ca cetatenii nefiind dependenti de stat, nici statul nu depinde de cetateni, asa ca ne putem imagina (daca admitem ce zice Basescu)un stat FARA CETATENI.
Ceea ce este absurd, asa ca statul nu poate fi altfel decat responsabil fata de cetateni.


Ce vrei sa iasa din mintea unui handicapat decat o afirmatie tembela?
Daca il pui pe respectivu' sa formuleze un silogism se ofileste si moare de epuizare intelectuala.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, evident, in poseta si in conturile amantei lui Basesscu. :D

@Deceneu, nu a gandit Basescu in sensul ala.

@Alex, vrea probabil sa incite miscarile anarhiste. Treaba lui.