15 dec. 2010

E posibil sa avem in curand alegeri in Bucuresti... Sunteti pregatiti?

Odata cu adoptarea Legii Educatiei, patru rectori sunt pusi in situatia sa aleaga intre Parlament si Rectorat. Sigur, au fost depuse si contestatii la CCR pe aceasta lege, si nu stim inca sigur ce se va intampla in continuare. Dar, daca legea ramane in vigoare, parlamentari ca Ecaternia Andronescu sau Florian Popa (rector la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti) e posibil sa renunte la scaunele din Senat, respectiv Camera Deputatilor, organizandu-se astfel alegeri in colegiile 10 si 7 pe locurile ramase libere. Colegiul 10 - Senat - sectorul 5, colegiul 7 - Camera Deputatilor - sectorul 2.

Bun, sa zicem ca asta e o perspectiva inca nesigura. In tara asta nu mai poti sa stii de azi pe maine ce se intampla. As vrea sa imi imaginez insa ca PNL e pregatit pentru orice, si ca filialele din capitala ale partidului freamata deja la gandul ca isi pot testa din nou fortele in competitia politica. Ar fi o repetitie cu costume pentru 2012, si un nou prilej de a mai pune o caramida la baza acestui partid, ce are sanse sa ajunga, cel putin in Bucuresti unde avem un electorat preponderent de dreapta, numarul 1.

3 comentarii:

atreides spunea...

Lilick, eu parca intelesesem ca treaba asta cu incompatibilitatea intre rector si parlamentar ar urma sa se aplice incepand cu mandatul viitorului Parlament, nu cu cel de acum, deci legea nu ar afecta-o de exemplu pe Abramburica in mandatul asta. Dar poate ma insel eu, nu bag mana in foc pentru informatia asta, la ce bulibaseala a fost cu legea educatiei...

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, cred ca nimeni nu mai intelege nimic. Mie mi-a zis azi cineva ca e din mandatul asta. In fine, ambrambureala. :)

radu spunea...

Eu stiam ca legea educatiei devine operationala din septembrie viitor. Asta inseamna cu tot cu incompatibilitatea dintre rector si parlamentar. Se poate verifica.