23 dec. 2010

Lucia Hossu Longin despre Adrian Sobaru si gestul lui


„Ce s-a petrecut azi este o scenă atât de cumplită încât nu mi se va şterge niciodată din suflet, din memorie. Nu-mi aminteşte decât de cei din anii '50, când se aruncau din camerele de anchetă, pentru că nu mai suportau ce îndurau acolo. Sigur că la el este o acumulare de exasperări, de disperări (...) M-a frapat că a strigat libertate când nu se mai simte nicio undă de libertate oricât am mima-o (...) nu am mai auzit aşa un strigăt din decembrie '89”, a declarat Lucia Hossu-Longin, joi seară, la Sinteza Zilei.(...)

Jurnalista a remarcat şi una dintre reacţiile, pe care a catalogat-o drept „criminală”, de după incidentul din plenul Parlamentului, cea a Elenei Udrea. „Din categoria de reacţii criminale de azi cel mai tare m-a frapat reacţia doamnei Udrea care ne-a rugat să nu politizăm momentul. Dar sediul politicii este Parlamentul. Ce face doamna Udrea acolo, modă sau politică?”, s-a întrebat Lucia Hossu Longin.

Ea a vorbit şi despre meseria angajatului TVR, folosind numai cuvinte de laudă: „Adrian era specialist în lumini, a lucrat la mine la Memorialul Durerii, imediat după angajarea lui. Are 20 de ani de televiziune, era un om perfect sănătos, integru. În perioada aceea când era foarte greu să filmezi la memorial, pentru că se filma în puşcării, în mizerii, oamenii ne refuzau şi mă duceam la şeful lor şi îmi spuneau: un singur om vrea să lucreze cu dumneavoastră, Adrian Sobaru. Deci îi port o amintire extraordinară”.
Antena 3

11 comentarii:

radu spunea...

Lilick, sunt re-vol-tat de basismul infect de pe Realitatea din emisiunea lui Striblea. Nu am alte cuvinte decat: onanism sofistic si ticalosie.
Acel basist Mitzich sau cum s-o fi scriind merita executat cu flegme, ca si udrea pe care-o cloneaza.
Pai bai, vita, cum adica, Sobaru e un tip cu probleme personale, care s-a trezit ca vrea sa se arunce de la un balcon, acolo?
Sobaru a avut un mesaj politic clar, premeditat, pus in practica intr-un loc si un moment plin de o semnificatie politica MAXIMA! A facut un gest politic major! Cum sa nu politizam, javre basiste, complici diversionisti, intoxicatori si dezinformatori ce sunteti???
Ce a strigat Sobaru si ce scria pe tricoul lui, ticalosilor?
Dar javra suprema e securista culcer, care a intrerupt transmisiunea directa din Parlament chiar cand acel Gest avea loc!
Opozitia ar face bine sa defileze pe liste cu doamna Cristina Anghel si cu dl. Adrian Sobaru, sa le dea Dumnezeu sanatate!
Nesimtitul infect de bok (trad. turca) cerea solidaritate. Cu cine, cu el si avortonii lui? Sa fie EI solidari cu cei de care-si bat joc!
E nevoie de gesturi radicale cat mai repede. Daca nu scapam la anul de ei, vom imbatrani cu cizma lor imputita pe gatul nostru.

Lilick Auftakt spunea...

Dada, vremurile radicale cer gesturi radicale. O sa actionam, Radu! In primul rand trebuie izolati acesti nemernici si in online. O s-o facem. Suntem mult mai multi. Nu mai merge cu toleranta asta pe care au inteles-o prost mizerabilii agresivi.

Shadow spunea...

Credeti ca ve-ti reusii? Eu ma indoiesc. Nu de alta dar cu "noua generatie" de asa zisi "jurnalisti" basisti comunismul ar fi reusit sa ajunga cu adevarat in "epoca de aur". Sunt prea multi care motiveaza "puterea" si demonizeaza fapta electricianului. Sunt "oamenii noi perfecti". Cei "multilateral dezvoltati" pe care incercau sa-i produca comunistii. Ironia sorrtii i-a creat "tranzitia".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, sunt mult mai putini decat noi, restul.

Petrisor spunea...

Nu prea stiu ce sa mai zic, pe mine m-a daramat evenimentul de azi, nu mai sunt bun de nimic. Nu-mi doresc decat sa se faca bine.

Shadow spunea...

Mitzich, lovin, etc. Pustani care nici nu au cunoscut bine comunismul il aplica azi sustinand ca e o "ideologie" de dreapta. Ca reprezinta "libertatea".
Noi "generatia" de "fosti tineri" am ratat complet "educarea" lor.

Lilick Auftakt spunea...

Vad ca inca imi mai vin mesaje de la "anonimi" portocalii. Pentru cei noi, am un mesaj: toate IP-urile voastre merg la cosul de gunoi (adica le blochez din start). Nu incercati sa mai scrieti apoi, ca o faceti degeaba. Eu nu vad mai mult decat primul mesaj, apoi va aruncati in gol, in haul internetului. Adio!

Radu Humor spunea...

Un gest carene obliga !
Adrian Sobaru se chinuia cu ultimele lui forte sa strige "Libertate !"
Noi suntem obligati sa-l ajutam sa o regaseasca, neprecupetind pentru asta, nici chiar propria noastra libertate !
Asa nu se mai poate !

Lilick Auftakt spunea...

@Radu Humor, exact asa. E incredibil ce aud ca se intampla in unele institutii publice, printre care si TVR, cum sunt tinuti oameni sub teroare si angajati basisti pe salarii cu mult mai mari, ca sa serveasca regimului. Acum e Craciunul, dar dupa ce trec sarbatorile trebuie sa ne coalizam si sa demascam toate mizeriile maimutelor portocalii. Probabil vor incerca si aici, ca in Italia, Ungaria.. etc, sa ne puna botnite in online. Trebuie sa nu ne lasam.

hoinarnet spunea...

Pana in 1989 Romania a fost salvata prin gesturile unor oameni simpli. Un singur exemplu: Liviu Corneliu Babes care in 1989 si-a dat foc pe o partie din Poiana Brasov,pentru a atrage atentia asupra dictaturii comuniste.
La douazeci si unu de ani seria de anonimi continua!
Ce a vrut sa arate acel om? Ca nu avem opozitie adevarata in Romania?
Ce a vrut sa arate invatatoarea Anghel care a stat atata timp in greva foamei,pana a ajuns si pe CNN?
Ca nu avem opozitie adevarata in Romania?
Intreaga clasa politica este vinovata pentru gestul acestui om care s-a aruncat de la balconul Parlamentului!
Pentru a fi mai explicit poate ca un subiect de pe blogul meu ma exprima mai bine
http://brasovean2008.blogspot.com/2010/12/protest-la-chisinauexista-societate.html

Lilick Auftakt spunea...

Draga Hoinraret, exista putere si opozitie asa cum a votat poporul si cum a corupt conducatorul (de la Cotroceni). Data viitoare, eu zic sa votam mai bine, ca sa nu cerem azi opozitiei sa faca mai mult decat e posibil. Nu opozitia trebuie sa faca ceva pt noi, asa cum prost se intelege. Ea are arme democratice putine. Ci puterea pe care am votat-o. Sa ne spalam cu ea pe cap acum.