16 sept. 2008

PSD are o problema...Hac! (sau Palincari vs "Alcoolisti")












"Partidul Naţional Liberal şi 'palinca'
Postat la 2008-09-09

Vasile PUŞCAŞ, fostul Negociator-Şef al României cu UE doreşte să amintească că în perioada 2002-2004, în timpul negocierilor de aderare, România s-a luptat pentru recunoaşterea denumirii de „pălincă” în Europa, ca brand românesc. Acest rezultat a fost obţinut şi legitimat prin înscrierea sa în Tratatul de Aderare al României şi Bulgariei la Uniunea Europeană.

În ceea ce priveşte accizarea băuturilor spirtoase produse în gospodăriile proprii, cotele aceasteia au fost determinate de directivele europene în materie, nu doar pentru România ci şi pt celelalte state candidate, inclusiv pentru Bulgaria, Republica Cehă şi Slovacia, Ungaria.

Guvernul actual al României şi îndeosebi PNL a obstrucţionat şi în timpul negocierilor de aderare, acordarea de facilităţi micilor producători şi distileri de palincă, favorizând “alcooliştii” cotizanţi ai PNL-ului.

După ce mai mulţi parlamentari PSD au făcut repetate presiuni asupra Guvernului să acorde facilităţi fiscale micilor producători de băuturi spirtoase, abia în vara lui 2008 miniştrii Agriculturii şi Economiei au întreprins prima acţiune oficială la Bruxelles.

Iar astăzi într-o conferinţă de presă, un grup de parlamentari PNL, constituindu-se în garant al evazioniştilor politici, au solicitat într-un mod demagogic modificări ale nivelului de accizare, dar nu pentru micii producători împovăraţi de taxe ci tot pentru “alcooliştii” de partid.

Din păcate, nu ipocrizia politicienilor va ajuta România să-şi promoveze interesul naţional în Uniunea Europeană!



9 septembrie 2008 Vasile Puşcaş

Deputat PSD"



De pe site-ul PSD. Nu-i asa ca sunt simpatici?

5 comentarii:

Anonim spunea...

" Consumatorul " asta nu-i din "grupul de la Cluj" ? Ca daca e...asta spune totul

Anonim spunea...

Ietati-ma ca intervin! Aveti dreptate cu clujenii dar nu cumva cei mai celebrii evazionisti din alcool si bauturi, fratii Micula dadeau tarcoale la PNL??? Pare a fi cu iz electoral totul! Hac!!!

Anonim spunea...

aleksikrates:

pai, lilick, spuneai ca aici la tine pe blog nu au loc discutii despre PSD. Ce se intampla?

Lilick Auftakt spunea...

@aleksikrates


Astea sunt discutii despre PSD? Astea sunt ebrietati electorale. Ca trebuie si palincarii sa voteze cu cineva, nu?

Anonim spunea...

Vorba bancului cu sampania: "Da' cu bere nu se poate?" :)