22 mar. 2010

Din nou despre vina de a fi liberal. Marius Oprea va da guvernul in judecata

"b. În privinţa aspectelor financiar-contabile, am sugerat ca preluarea gestiunii să aiba loc în paralel cu o analiza riguroasă a exerciţiilor bugetare încheiate sau în desfăşurare, cu recomandarea ca această analiză să aiba loc sub tutela Curţii de Conturi şi a autorităţilor guvernamentale abilitate." - Vladimir Tismaneanu - blog - New York, 28 februarie 2010. (sublinierile ii apartin)

Asa cum se observa din fragmentul de mai sus, la ordinele lui Vladimir Tismaneanu de la New York, "guvernul a sesizat Curtea de Conturi asupra activitatii fostilor directori PNL ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului (IICCMER) reclamând costuri nejustificate de conducere în deplasări externe, contracte de achiziţii nelegale, venituri neîncasate şi date lipsă în gestiune. In perioada 2009-1 martie 2010, conducerea institutului a fost asigurata de Marius Oprea - presedinte, Lucia Hossu-Longin - secretar general si Stejarel Olaru - director general, Institutul National pentru Memoria Exilului Romanesc a fost condus de catre Dinu Zamfirescu." - Mediafax

Comunistii astia nu mai au pic de rusine. Nu se mentioneaza nicaieri ca noul Institut are un buget crescut cu 40%, pregatit special pentru Vladimir Tismaneanu, si asta cu toate ca fuziunea a fost motivata inclusiv in Monitorul Oficial prin economii. Insa acum au tupeul sa ia la puricat cheltuielile vechiului Institut.

"Este pur şi simplu o perdea de fum prin care ei încearcă să camufleze această decizie politică, pentru că schimbarea intempestivă a noastră a fost privită impopular de multe medii, dar şi un act de vendetă anunţat de domnul Tismăneanu cu o lună în urmă, pe blogul său", a declarat Oprea, duminică, pentru MEDIAFAX.

"Având în vedere afirmaţiile publice anterioare ale domnului Tismăneanu, potrivit cărora întreg Aliotmanul nu se poate împiedica de un ciot, cât şi ameninţările anterioare cu acest control, răspund tot cu un vers din Scrisoarea a III-a, şi anume că eu îmi apără sărăcia şi nevoile şi neamul. Cu alte cuvinte, acum sunt dispus să dau în judecată Guvernul pentru calomnierea mea publică, voi contesta modul în care am fost demis, cât şi conţinutul acestui raport", a mai precizat Marius Oprea.

Ce mai urmeaza? Ca Marius Oprea, Stejarel Olaru, Lucia Hossu-Longin si Dinu Zamfirescu sa fie trimisi la puscarie?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa inteleg ca daca esti liberal, atunci e de la sine inteles ca nu furi, sau ca nu iti bati joc de institutia in care activezi? Cazul Vosganian va spune ceva? Dar cazul Tariceanu?

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Au furat ceva Vosganian sau Tariceanu? Plaeaca mai, baiatule, de aici. Sa nu mai indraznesti sa apari anonim.

Rational Idealist spunea...

Pare o mizerie, intr-adevar. Un fel de incercare de a rescrie istoria si de a face uitat modul in care fosta echipa a fost debarcata. La fel ca in cazul Johannis (am scris despre asta atunci: http://rational-idealist.blogspot.com/2010/01/ministerul-adevarului-ro.html)

Lilick Auftakt spunea...

@Rational Idealist. Multumesc!