10 mar. 2010

Oxford Analytica

Astept ca deontologii lui Basescu sa citeze, ca de obicei, din raportul Oxford Analytica. Nimic. Tacere. Singura referire la acest raport, pe internet, am gasit-o pe Blogul cu atitudine. Un citat:

"Geoana, who has already lost his position as head of the opposition Social Democrats, is fighting for his political life. The motion is another step in President Traian Basescu’s long-term goal of consolidating his personal power at the expense of all political parties."

Update: "Blog cu Atitudine" a preluat textul raportului.

24 de comentarii:

Teo Negura spunea...

Lilick, pai nu sufla nimeni o vorba despre raportul unui tip de la BERD, care zicea negru pe alb ca guvernul Boc a aruncat pe fereastra vreo 12 miliarde de euro, si tu te astepti sa zica ceva despre asta? ochelarii de cal sunt virtutea de frunte a acestor oameni de paie, ce poarta-n loc de cap...capite.

Lilick Auftakt spunea...

@Teo Negura

Eu zic ca ar cam trebui sa se grabeasca sa citeze, pana nu le bag pe gat Raportul asta. Serios!

Rational Idealist spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Lilick Auftakt spunea...

@Rational Idealist

Pai daca ai abonament eu cred ca poti sa citezi fragmente si sa comentezi. Te asigur ca atunci cand convenea portocaliilor, preluau toti in nestire, fara sa-si mai faca atatea probleme. Acum le citim pe bloguri sau site-uri doar... NEMERNICIA, exprimata printr-o tacere adanca.

Shadow spunea...

Vreti sa spuneti ca scandalul Marius Oprea a fost "picatuta" care a facut sa se verse paharul?
Tot ar fi bine. Dar va inselati daca credeti ca "loby-ul" pdl afara a scazut in intensitate, dimpotriva acum au finantare "deplina".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

In postarea trecuta ma refeream (intr-un comentariu legat de societatea civila) la "picatura". Acum nu stiu ce se intampla in cazul O.A... Ramane sa aflam. Insa de finantarea "deplina" a pedeilor nu ma indoiesc. :)

Liviu spunea...

Una din putinele privinte in care ii dadeam dreptate lui I. Cristoiu este aceea ca aceste rapoarte se scriu probabil tot de baieti si fete de pe la noi. Probabil de data asta s-a nimerit ca Oxford Analytica sa dea realizarea materialului pe seama unora mai apropiati de opozitie.

Asta nu inseamna ca tacerea profunda a presei portocalizate nu e de tot rasul.

VanGhelie spunea...

cre ca aceste vorbe ii doare. in cot

william spunea...

...in acest context, eu as zice sa revedeti ce triluri revarsa ciocarlia prezidentiala (A.Pora) in revista 22 (tabloidul ala cu reclama la portocale 24 din 24) despre Oxford Analitica anul trecut:
http://www.revista22.ro/nota-zero--mogulul-lupt259-cu-oxford-analytica-6549.html
... nu de alta, dar, cand o sa transpara in presa fragmentele incrimante din O.A,parca vad cum o sa sara in sus toti ciripoi basisti "ca cine sunt obscurii aia de la Oxford Analitica, de-si dau cu parerea" ...

Lulutza spunea...

Din păcate, raportul ăsta al OA pare doar să mîngîie suprafaţa tsunami-ului băsescian de ticăloşie şi nesimţire criminală, care a făcut partid-stat din secta tupeiştilor revanşarzi de rit băsescian. O adunătură de proşti sadea şi mediocrităţi iremediabile din ţara orbilor, cărora nu le ajunge materia cenuşie decît pentru a-i cînta în strună şi a-i anticipa dorinţele împăratului chior... "Pleaşcă" mare pe capul unor tîmpiţi arivişti şi al unor damicele bovarice să fie os din osul şi sînge din sîngele lu' bădiţa Traian! A propos, tineretul pedelist nu şi-a ales-o încă "preşedintă" cu 99,99% pe multstimata şi iubita EBa??? Că taman de-aia a fost lăsată prăpădita de Ridzi-Pitzi în ghearele maternităţii... Au bon entendeur, salut!

Tot ce fac acum membrii pedeului "pluripartidic" - şi mă refer acum şi la UDMR-isti, pe care-i credeam mai inteligenţi şi nu prea dornici de a se vedea asimilaţi de (fuzionaţi prin absorbţie cu) PD, şi la aşa-zişii "endependenţi" de rit băsescian - este să consolideze un fel de "dictatură populară". Cu ajutorul neprecupeţit al aservirii şi servilismului celor din serviciile aşa-zis secrete, finanţate de bobor...

Aştept cu mare interes dezbaterile doctrinare ale lui musiu Cristian Preda, Sever Voinescu, Volodea Tismaneanu & Cie despre "pleaşca" EBa, sau "pleaşca" Nutzy, sau orice altă "pleaşcă" va dori Pleaşcă-Vodă să-şi desemneze drept succesor!

P.S. Am auzit că, în ultima lună, ginerele prezidenţial - Sida-Voievod - a fost intensiv promovat pe posturile TV în calitate de analist poolitic, de dă sfaturi politicienilor... Partid de familie - pricep, viitor soţ consort al mlădiţei imperiale EBa - pricep, dar parcă asta este prea de tot pentru o dictatură populară sănătoasă!

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu, VanGhelie, William, Lulutza

Tocmai am citit postarile voastre si m-am enervat ingrozitor. Nu din cauza voastra, desigur. Ci pentru ca mi-am reamintit de mizeriile portocalii.

@Liviu

Tacerea asta o sa-i coste. Nu stiu daca a aparut tot textul, dar cum apare trebuie sa il postam in draci pe toate site-urile si blogurile lor mizerabile.

@VanGhelie

O sa-i doara. Nu numai in cot.

@William

O, Doamne, de data asta vrei sa ma faci sa visez urat? O pomenesti pe Pora? Intai sa invete sa scrie, apoi sa o lase mai usor cu bautura, dupa aia mai vb de ea.

@Lulutza

Unde, unde? Unde apare Sida analist ? Poate pe un canal porno?

william spunea...

@lilik (raspuns la raspuns):
Oh, nici vorba [nu vreau s-o visezi pe pora (de-ar fi sa piara Lumea!) :)]!
am incercat doar sa le devoalez tacticile ...asta vor face ciocanitorile cu piept portocaliu- vor spune ca n-au auzit de "SRL-ul" (Sic) Oxford Analytica...( dupa ce anul trecut se infoiau in pene cu raportul aceleiasi organizatii)

Lilick Auftakt spunea...

@William

Dadada, stiu... :)) Dar stii si tu la ce ma refer. Am glumit. :)

Anonim spunea...

Eu inca il mai astept sa vina...

Tocmai ce a scris si Nastase despre el, il are clar, dar nu l-a facut public...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Incredibil ce tacere!

Rational Idealist spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Oxford Analiticu spunea...

Pfuai, Oxford Analytica!
Ceva extrafin!
Dar, stai!
Nu sunt tot aia care anul trecut ziceau ca mass-media mogulilor paturiciu si sorinel are prea multa putere?
Nu e aceeasi Oxford Analytica pe care ati sarit atunci cu totii, demascindu-i (pe buna dreptate) ca sunt un srl care popularizeaza compunerile "academicienei" Alina Mungiu Pippidi?
Ba da.
Tot leprele alea sunt.
Numai ca acuma "academiciana" s-a suparat pe betivan si a intors macazul.
Da, deci, eu zic sa-i dati din nou poza dnei Mungiu. Da' nu aia de porc transpirat pe care o dadeati cind il lauda pe pirat, ci aia dixtinsa, de profesoara, cu degetul la timpla si gusa ascunsa.

Lilick Auftakt spunea...

Multumesc mult, Rational Idealist. :)

Anonim spunea...

Merci mult si eu si merci Lilick pentru atentionare.

Trecusem mai devreme si nu aparuse nimic. Nici aici si nici prin alta parte.

Conexiunile mele se misca incet se pare... nu ca ar fi ceva nou. La fel au facut-o si in campanie si s-a vazut "marea" branza de la final...

Lilick Auftakt spunea...

@Atitudini

Uf, asa e. :(

Pro DOC spunea...

Prevad ca aceasta ultima analiza dedicata de Oxford Analytica Romaniei va avea un efect devastator asupra regimului Basescu. Toti clientii firmei britanice de consultata si analize strategice, adica guvernele a peste douazeci de tari din Europa, Asia si America, nenumarate organisme internationale ecomice, politice si financiare, ca si cele mai mari companii private si cele mai prestigioase firme de audit din lume au aflat, in sfarsit, via OXAN, ceea ce noi, putinii romani "consumati de obsesia anti-Basescu" repetam ca "tonomatele" de vreo patru ani. Practic, "analistul oxan" (Alina Mungiu Pippidi?) confirma ceea ce "o anumita parte a presei ", "o anumita parte" a comentatorilor de pe forumuri si "o anumita parte" a blogosferei spun fara incetare de vreo patru ani: imparatul (Basescu) e in pielea goala, indiferent cu cate mantii si tiare aurii se inghesuie sa-l acopere propagandistii lui cei iscusiti si bine rasplatiti (cu sinecuri de la bugetul de stat).

Gata, acum e oficial si - nota bene! - international: Traian Basescu nu e nimic altceva decat un Vladimir Putin de Dambovita, un Putinel adica, mai mititel - ca orice epigon -, dar preocupat exclusiv de protejarea intereselor sale si ale acolitilor lui - in masura in care acestea chiar coincid cu propriile-i interese. Un Putinas, carevasazica, pentru care democratia parlamentara, constitutia, multipartitismul si sistemul electoral nu sunt altceva decat niste instrumente care, "bine strunite", pot asigura pastrarea sine die a puterii in mainile unor cleptocrati justitiabili si nicidecum ministeriabili.

Bine-bine, si cu ce ne incalzeste ca "OXAN" recunoaste, a treia zi dupa scriputuri, ca noi chiar am fost profeti in propria-ne tara? Cu totul alta ar fi fost poate situatia daca acest lucru s-ar fi intamplat in campania pentru prezidentiale cand, dimpotriva, Oxford Analytica a cautionat una dintre cele doua teme aiuritoare pe care si-a cladit Basescu toata campania, si anume tema mogulilor! De cealalta tema - cea a pericolului revenirii comunismului (?!!), s-au ocupat pe larg alti aparatcici deghizati in independenti cu sinecuri de bugetari.

Ma intreb insa: de ce, oare, pe 8 martie 2010, think thank-ul britanic Oxford Analytica s-a hotarat brusc sa spuna lumii adevarul gol-golut despre, vorba lui Sever Voinescu, "basescianism"?
Pana acum nu stia oare expertul in politici publice care contribuie la Oxford Analytica cu analize si sinteze academice privind Romania ce se intampla in tara despre care isi dadea cu opiniunea? A trebuit sa vina luna martie a anului 2010 ca sa priceapa, in sfarsit, ca noi, "cei mistuiti de anti-basescianism", spuneam de fapt adevarul?

Sigur, multi basescianisti vor spune ca "expertul OXAN", care in sfarsit a demachiat sub spot regimul Basescu, e o creatura umorala, chitita doar pe plata unor poliţe. Nimic mai fals, cred. Dimpotriva: fie ca "expertul" este el insusi speriat de impetuozitatea inconturnabila a autoritarismului basescian, fie ca mediile internationale au realizat incotro bate apetitul reformist al presedintelui nostru, iar Oxford Analytica n-a facut decat sa-i ceara "expertului" o analiza ad-hoc.

Pro DOC spunea...

@Anonim

Multumiri pentru postarea materialului integral.

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Intrebarile astea mi le pun si eu. Si astept inca o reactie din partea celeilalte parti a presei. Probabil va fi cea intuita de tine. :)

Lilick Auftakt spunea...

Sper ca cineva va posta materialul si in limba romana. Pentru ca sa-l poata citi si intelege cat mai multi.