26 mar. 2010

Reciprocitate


Citeam pe blog la Daniel Malaelea o scrisoare a profesorilor buzoieni, din care citez:

"Avem acum în faţă două posibilităţi: să continuăm protestele singuri, iar guvernanţii să găsească soluţii de a ne aduce şi pe noi la nivelul de salarizare din octombrie 2009, sau să ne unim cu toţii, pentru a-i determina pe conducătorii - care ne umilesc şi ne dispreţuiesc - ca toţi dascălii ţării să primească salariile mărite, după lege."

Si ma intreb asa: nu ar fi mai frumos ca, pentru reciprocitate, profesorii sa nu mai plateasca taxe si impozite? De ce profesorii sa inteleaga guvernul ca e sarac, iar puterea sa jecmaneasca fara scrupule?

8 comentarii:

Matilda spunea...

Toţi, absolut toţi românii ar trebui să nu mai plătească taxe şi impozite. România să declare grevă fiscală acestui guvern de neisprăviţi, pînă îşi vor da toţi DEMISIA !

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Daca nu m-as gandi ca, dupa, trebuie sa vina un guvern serios, sa ne scoata din rahatul in care ne-au bagat infractorii astia, as indemna la greva fiscala. Tu ai dreptate.

Anonim spunea...

Ce părere au profesorii aruncaţi în stradă, şi la propriu, şi la figurat, de prevederea din lege prin care ministerul finanţează învăţământul privat?!
Era să scriu "privată", bine c-am corectat.
Dar legiuitorii?!
Era să scriu "ilegiuitorii". Am corectat-o şi pe-asta.
Dar întrebarea rămâne.
Cine ştie, răspunde!

canadianul spunea...

Lilicko,

in primul rand ma bucur ca n'ai schimbat poza de la Avatar. In al doilea rand stii ca revin doar pentru ca sunt un nostalgic (O tempora!). In al treilea rand , ca sa fiu parsiv, mi'era dor de o dusuiala cu vorbe mai raspicate venite de la Lulutza si Agax.
In al patrulea rand sa te felicit pentru nominalizare pentru pozitia fruntasa si cerbicia de care dai dovada de'a lungul anilor in a te bate cu toti "masculii" feroce de pe bloguri.
Sa fii iubita !

Lilick Auftakt spunea...

@Canadianule

Merci mult. Nici eu nu stiu cum am nimerit in marea aia de portocaliu de la Roblogfest.

Anonim spunea...

Lilick ,

odata verificata identitatea comentatorului si convinsa fiind de buna lui credinta, de ce nu lasi poarta deschisa? (moderarea mai are sens? ) Cred ca nitzica "lupta de clasa" nu strica nimanui daca'i purtata in termeni civilizati ! Revin doar sa'mi dau si eu cu parerea mai ales ca'i vorba de cadrele didactice.....
De acord cu salariile .... sunt de mizerie si de rasul lumii... cu asemenea salarii cultura si educatia este condamnata ... Insa problema trebuie pusa din ambele sensuri : un profesor bine platit trebuie sa fie un BUN profesor care sa scoata elevi de nota bene folosind metode moderne pedagogice si nu teroare, presiune si bici. Performantele profesorului , la o adica trebuiesc concretizate in performantele elevului ! Ca vezi tu Lilicko, Romania a ajuns sa fie condusa de niste "hahalere needucate" unde parte de vina o au si profesorii care le-au indrumat primii pasi ... Sa nu ma judeci, eu cred ca un profesor are in primul rand obligatia morala sa faca oameni respectabili din copiii nostri care, odata ajunsi la maturitate vor impinge progresul social inainte daca au fost corect si bine educati....

Sa fii din nou iubita (Mai mareste poza aia de la avatar, please!)

Lilick Auftakt spunea...

@Canadiene, in prima parte ai dreptate. De acord. :)

Cu moderarea nu pot. La mine nu e ca pe wordpress. Altfel nu te-as modera...

reactoru' spunea...

Stau si ma intreb ce s-ar fi intamplat daca pe noiembrie si decembrie 2009 nu ar fi oprit statul cei 10% ? Cum iesea comparatia profesorilor si nu numai a lor daca salariile erau normale si nu ciuntite ? A fost aceasta ciuntire o premeditare a guvernului banuind ce-o sa se intample in februarie-martie ?