Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
9 sept. 2009
Chiar daca sapte din zece romani nu-i acorda votul, Basescu poate castiga!
"PD-L vrea sa obtina 40% in mediul urban, la o prezenta de 35%, estimata pe ultimele analize facute pentru partid de CSOP. In mediul rural, partidul si-a stabilit sa stranga 50%, la o prezenta de 60%.", se afirma recent intr-o stire redactata “pe surse” din PD-L. Fraza anterioara ne releva practic strategia sustinatorilor lui Basescu, in vederea realegerii sale la scrutinul din toamna.
Poate ca portocaliii nu vor reusi sa obtina chiar atat, dar macar stim care le este obiectivul, si putem deduce, din acest citat, care va fi strategia pe care o vor aplica. Pentru ca e important sa stii ce-si propune adversarul, daca doresti sa-l invingi.
Adeptii lui Basescu isi propun sa obtina jumatate din voturile din mediul rural si putin peste o treime din voturile din mediul urban. Pentru ca in Romania jumatate din populatie traieste la sat iar cealalta jumatate in orase, inseamna ca sustinatorii PDL isi propun sa obtina 30% din voturile totale (jumatate din 60%) gratie electoratului rural, si doar 14% din voturi (40% din 35%) in mediul urban.
In acest fel, strategii de la PD-L spera sa obtina cam 44% din voturile totale (adica 30% + 14%), insa doua voturi din trei ar trebui sa vina de la electoratul mai putin informat de la sate, si doar un vot din trei va proveni de la electoratul orasenesc. Probabil ca si in mediul urban spera sa castige ceva mai mult in oraselele mici, precum Corabia sau Babadag, si mai putin in centrele mari, ca Timisoara, Brasov sau Bucuresti. Substitutia de electorat, despre care scriam acum cate luni, AICI, se pare ca a reusit!
Daca admitem ca popularitatea presedintelui este de fapt putin peste 30%, inseamna ca Basescu poate conta, in acest moment, cam pe trei voturi din zece, din care doua voturi se vor obtine in mod obligatoriu la sate. Raman sase sau sapte voturi din zece pentru ceilalti competitori. Vor fi suficiente acestea pentru a-l infrange pe actualul presedinte in turul doi? Teoretic este pe deplin posibil, insa raspunsul nu-i deloc atat de simplu....
Desi nu detine decat trei sau patru voturi din zece, Traian Basescu ar putea castiga, fiindca restul voturilor au cate o tinichea de coada... Fiecare din cele doua mari partide adverse are cate o bomba cu explozie intarziata in propria curte. Pe scurt, situatia se prezinta astfel:
1. Daca in turul doi intra Mircea Geoana, electoratul liberal va sta acasa. E dificil sa alegi intre doi candidati de stanga, mai ales atunci cand ambii par solutii la fel de proaste pentru votantii liberali.
2. Daca in turul doi ajunge Crin Antonescu, o mare parte din electoratul de la sate va vota cu Basescu, personaj in care se regaseste mai mult. Clopul, bundita, stersul cu maneca la gura, injuratura neaosa, hahaitul grosier, il fac pe Basescu candidatul ideal pentru a strange, in turul doi, voturile acestor oameni. Ramas orfan dupa retragerea lui Iliescu, acest electorat regaseste in Traian Basescu un nou Tatuc.
Astfel ca problemele care se pun pentru strategii celor doua partide sunt urmatoarele:
1. Cum sa procedeze strategii pesedisti pentru ca electoratul liberal sa nu se scarbeasca in turul doi, sa iasa totusi la vot, daca Mircea Geoana ajunge in finala cu Basescu? Cum sa determine acesti votanti sa treaca peste greata, peste scarba si peste dezamagire, constientizand ca Basescu e un pericol mult mai mare decat Geoana?
2. Cum sa procedeze liberalii pentru ca electoratul de la sate, fostii votanti ai lui Ion Iliescu, care rezoneaza la grobianismul lui Basescu, sa nu voteze in turul doi cu acesta, in cazul in care Crin Antonescu ajunge in finala?
Cele doua formatiuni politice trebuie sa-i scoata la vot pe oameni (in varianta unu), sau sa-i impiedice sa migreze in mod natural catre adversar (in varianta doi).
Bun! Acum am definit problema. Astfel suna enuntul. Am pus diagnosticul, acum trebuie gasite solutiile. In caz contrar, Basescu poate castiga, chiar daca sase sau sapte romani din zece nu-i vor acorda votul in turul intai al alegerilor din noiembrie.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
31 de comentarii:
basescu, oricit si-ar dori n-o sa-si apropie never-ever intelectualii si in general electoratul urban! curvasaria se practica la toate nivelurile, dar unii prefera doar intre ei, fara imixtiuni de gen ples-coi!
Eşti bună la aritmetică :)
Dar huiduielile din ce în ce mai dese de pe la parangheliile de la ţară mă fac să cred că nu va avea foarte multe voturi acolo. Sper.
Corect rationament.
Dar nu-l regasesc in aceste calcule pe Sorin Oprescu ?
Trebuie si el luat in calcul.
Cel mai bine ar fi , sa chibzuisaca PNl cu PSD si sa sustina un singur canditat ( ca sa scapam de Basescu ) si acela trebuie neconditionat sa fie CRIN ANTONESCU .
Geoana a pierdut la primarie.. el in general este un looser..
Altfel in 5 ani de zile cu inca un mandat Basescu , suntem noi ratati.
Singura solutie este sa se schimbe legea, astfel incat sa nu poata fi posibila frauda pe scara mare.
Masura informatizarii pe care o puncteaza Crin
Antonescu îi cere explicaţii lui Boc pentru respingerea unui proiect STS de prevenire a votului multiplu
e doar una din cele prin care puterea detine controlul societatii si pot obtine orice rezultate doresc. Totul e sa cada la intelegere cu o parte din PSD.
Rationamentul este corect , dar acesta este un VIS al celor de la PDL , niciodata PDL nu va obtine aceste rezultate, mai ales in actualul context ... Chiar as vrea sa mergeti prin mediul rural sa vedeti ce spun cei de acolo... Pot sa va spun ca eu sunt din Cluj Napoca si am asistat la o "indignare" impotriva D-lui Boc si a celor de la PDL a unui cetatean , care se afla intr-un magazin si care a inceput sa vorbeasca raspicat cu casierul despre evolutia D-lui Boc si alaturi de care s-a alaturat toti oamenii din magazin... Aceasta indignare in masa , nu am mai vazut-o din '89 si cred ca aceste procente sunt o intoxicare sau o dorinta....
Deja mincinosii portocalii ataca prin prezentarea unor ajutoare de la UE ca fiind de la PDL.E vorba de 4 kg zahar si 15 kg faina de persoana.
Ar trebui facuta o sesizare la Uniunea Europeana.
@Mirko
Vrei sa spui ca intelectualii nu accepta promovarea pe astfel de criterii la varful politicii? Pai atunci sa iasa la vot. Problema cea mai mare e ca electoratul urban, care ne-ar putea salva, absenteaza. PNL trebuie sa faca mai mult ca sa convinga acest electorat care stramba din nas.
@Lucia
Noi nu avem deloc acces in zona aia. Vedem ce apare la televizor. Dar am impresia ca sunt totusi cazuri izolate de revolta. Votul de la europarlamentare a aratat ca electoratul rural e majoritar (au votat peste 2,7 milioane in rural, si doar 2 milioane in urban) si inclinat bine spre PD-L. Si inca au fost europarlamentarele. Votul pentru candidatul cu clop si bundita e altceva. Apoi mai e mita electorala. Deja PD-L lucreaza intens in acest sens. Episodul cu faina de la UE e revelator.
@Anonim
Oprescu nu s-a inscris inca in cursa, si nu avem ultimele sondaje, dupa retragerea lui Radu.
Asa e. Ceea ce spui tu e solutia ideala. Dar poti sa faci PSD-ul sa renunte la candidat? E un partid mare. Bineinteles, nici PNL-ul, asa cum zici. Atunci cum faci? Daca intra Oprescu in cursa datele se vor mai schimba. Atunci vom putea sa recalculam.
@Gheorghe
Un tip de frauda e si mita electorala. Pe asta cum o starpim?
Foarte bine face Crin Antonescu ca ii cere explicatii lui Boc in legatura cu proiectul STS respins. Foarte bine! Merci pentru informatii. :)
@Anonim
Da, este proiectul lor, e strategia lor, a celor de la PD-L. Am spus. Iar faptul ca Basescu dinainte de Paste nu scapa un festival la tara, si a insistat SA FIE FONDURI pt aceste manifestari, intareste strategia. Ar fi nemaipomenit sa nu le iasa. Asta nu inseamna ca problemele celelalte, ale PNL si PSD nu raman in picioare.
Ma bucur pentru ce imi povestesti, de la Cluj. Si eu am intalnit tipul asta de revolta in Bucuresti. Si acum, si pe vremea lui Videanu. Atunci am asistat aproape la un linsaj. Cativa pensionari au atacat (in sectorul 3) cativa muncitori nevinovati care puneau borduri, cu pietre. Ce era la gura lor, si ce si-a luat Videanu, nu pot sa reproduc.
Insa Clujul e tot un oras. Si mare... :( Crezi ca voteaza cei care s-au revoltat?
@Tony
Da, asta e un subiect fooarte important. Am vazut ca a atacat si @Cepeca subiectul aici:
http://craciunvflorin.blogspot.com/2009/09/pd-l-in-campanie-murdara-azi-sorina.html
Lilick , nu uita ca in provincie nivelul de cunoastere este mai redus ( se voteaza dupa efectul de turma), sunt din Cluj si nu vreau sa jignesc pe nimeni dar , asta este realitatea , iar la nivelul de trai din anul acesta, nu vad cum ar putea sa creasca Traian in preferintele ardelenilor ( si ma refer doar la ei , pt ca se spune ca ei vor da presedintele) care se stie ca este mai molcom.... In 2004 a castigat pt ca timp de cativa ani ne-a batut la cap cu tepelele lui, dar acuma au vazut ardelenii ce tepe au luat ei... nu cred ca mai are timp sa schimbe ceva si nici nu vad cum ar putea sa schimbe. Ramane de vazut cum va proceda Mircea Geoana, deoarece eu cred ca Antonescu nu are sanse in Ardeal (din lipsa masinariei de partid).
Sper sa am dreptate in rationamentul meu, tinand cont de reactiile oamenilor... Si DA cred ca cei care sunt tot mai dezamagiti vor merge la vot... Eu cred ca ardelenii sunt exasperati de Traian & Boc , asta privind dupa reactiile lor.
@Anonim
In primul rand ca imi spui o noutate: clujenii revoltati. In fine, e posibil sa se mai fi trezit, dar ma cam indoiesc. Oricum, e vorba de electoratul urban.
In ceea ce priveste electoratul rural imi spui ca are un nivel mai redus. Pai asta tot scriu si eu: ca nu are informatii. Ca INFORMATIA e bomba din curtea PD-L. Lipsa ei il avantajeaza pe Basescu. Asa e.
Dar cu 2004... nu stiu ce sa zic. Basescu nu ne-a batut ani in sir la cap cu tepele, pentru ca a fost un candidat surpriza. Si-a facut campania o luna. Atunci ne-a zis de tepe. Noi voiam un candidat ca sa votam contra Nastase. Asta era ideea. Nu l-am votat pe Basescu de drag, sau pentru ca l-am crezut ca ridica tepe in piata.
Da, din pacate asa e. Poate castiga si daca nu-l voteaza nimeni.
@Lilick tot bati moneda pe electoratul rural care chipurile il voteaza pe Basescu si pe Geaona.
E adevarat doar partial.
In rural sunt doua forme de a obtine voturi,
1. - de la tiganii dusi la vot de liderii lor in cardasie cu autoritatile locale, si autoritatile sunt de la PSD si PD-L, si
2. al doilea mod este frauda, votul in numele celor care nu se prezinta la vot.
In primul caz nu prea ai ce face,
pentruca tiganii sunt un electorat disciplinat ca maghiarii, la care le este indiferent cine casatiga, si daca bulibasa le spune ca Basescu e le da ajutoare sociale, il voteaza pe Basescu.
In a doua situatie ar fi posibil sa se reduca fraudele.
Eu tot spun ca daca s-ar afisa listele dupa vot, membrii comisiei apropiati ai primarilor, nu si-ar mai permite sa voteze in numele celor absenti.
Romanii, in general in varsta, nu se prezinta la vot, se comporta ca electoratul urban.
Chestia cu zaharul si uleiul e manipulare.
Nu are impact mare, e mai mult utilizata ca proaganda sa discrediteze pe adversarii politici.
@Oana
:)) Nici chiar asa.
@Gheorghe
Nu, de Geoana nu zic. El nu reuseste deocamdata sa convinga nici propriul electorat.
Dar in afara de ce spui, cu fraudele, si eu zic ca e corect si trebuie facut ceva, insa sa nu uitam ca la tara se voteaza mult si cu inima. Chiar daca nu primesc mita, cei care merg la vot il voteaza pe Basescu si ca... "e de-al nostru".
Daca liberalii nu pot sa faca ceva ca sa scapam de fraude, cum ar putea sa schimbe perceptia oamenilor de la tara ca Basescu e "de-al lor"?
Apoi hai sa zicem ca se reuseste reducerea fraudelor. Asta ii face cumva pe oraseni sa mearga la vot?
Nu doar frauda e problema. Dar sigur, trebuie insistat pe tema asta.
Frauda se poate reduce prin amendamente la lege, pe cand votul influentat de autoritatile locale se poate modifica doar daca ai o retea de activisti puternica in teritoriu, sau in cazul in care castigi detasat mediu urban si fii si nepotii celor din rural ii "contamineaza" pe parinti si bunici de la tara.
Electoratul urban in special cel cu studii superioare considera in proportie de 65-70% ca alegerile sunt fraudate si nu se prezinta la vot.
Atunci e normal ca si electoratul rural sa se "molipseasca", si sa nu se prezinte la vot.
Atitudinea electoratului care nu mai are incredere in declaratile politcienilor nu se schimba prin apeluri la televiziune, se schimba castigandu-i increderea cu asigurari ca voturile lui influenteaza rezultatul, ca nu-i un vot inutil.
Este posibil. Nu este obligatoriu. Isi fac si pedelistii calcule si se imbata cu apa rece cum o facem si noi.
Este foarte important sa se iasa la vot. Se poate lua in calcul aproape sigur numarul de voturi date de membrii partidelor si un procent, oarecare, de simpatizanti. Acestia nu depasesc 20-25% din totalul votantilor. Ce este peste acest procent a devenit, in ultimul timp, o mare necunoscuta. Basescu si Geoana alearga pe acelasi culoar. Populist si populism. Vor sa emotioneze electoratul si sa-l determine sa iasa la vot pentru ei.
Nu mai discutam despre "specialitatea" Basescu. De ce am uitat asta ? Sa ne amintim putin despre faptul ca Basescu a castigat o competitie, de fiecare data, cand a avut un adversar ce a fost perceput ca un pericol la adresa tuturor romanilor: Nastase ce incepuse o dictatura personala, cei 322 de parlamentari care l-au suspendat din functie. Acum nu mai are "dusmanul" disponibil. Il va crea ?
PD-L se imbata cu apa rece. Nu vede ca a devenit "Nastase", "cei 322" ? Asta este PD-L iar PSD asta speculeaza. PNL de ce nu o face ?
Buna ziua! Anonim zice bine. Clujenii sunt revoltati, inclusiv studentii care pana ieri ii sustineau pe domnul presedinte si pe domnul profesor si care fusesera tobosarii si stegarii PDL-ului clujean. Ce sa mai spun de discutiile aprinse din statia de autobuz?!
Ii spuneam unei colege ca, daca Boc s-ar intoarce acum in Cluj, ar fi vai si amar de pielea lui! Lumea e furioasa!
Si eu sper. Cu toate ca vorbim despre Base... care ar fi in stare sa deschida cutia Pandorei si sa-i dea drumul si Sperantei...
Oare vom avea ocazia sa mai scapam vreodata de PSD si de PDL? Atata timp cat exista aceasta monstruoasa coalitie, nu cred ca exista vreo sansa. Poate ca singura solutie a Romaniei este Crin Antonescu. Poate doar el va mai scoate tara asta din rahatul in care au bagat-o Basescu&Boc&Geoana...
@Gheorghe
"Frauda se poate reduce prin amendamente la lege"
E clar ac nici PSD si in niciun caz PD-L nu vor sa aduca aceste amendamente. Ar trebui facuta presiune pe subiectul asta. E o solutie care ar putea sa ii aduca pe mai multi la vot. Legea trebuie amendata. Avem vreo putere sa influentam? Cine ar putea? Cum?
@Craciun
Da, el isi creeaza mereu dusmanul. O va face si de data asta. E posibil insa sa nu ii mai iasa asa de usor.
@Scarlet Aurora
Da, ma bucur ca ne dati vestile astea, voi, cei din Cluj. Ultimii care se trezesc din vis, vor fi poate si cei mai radicali. Au fost mai mult amagiti.
@Mihai Pitesti, buna!
Da, poate e singura solutie. Asa e.
scuze, nu sint la subiect
din cotidianul:
... "Nu am terminat", a intervenit din nou Pivniceru, acuzându-l apoi pe preşedinte că "după ieşirile publice, inclusiv ale dumneavoastră, inclusiv ale altor oameni politici, este greu de a spune că dumneavoastră respectaţi obligaţia de a asigura încrederea populaţiei în sistem, când dumneavoastră sunteţi cel care o discreditaţi".
asta e ce am impotriva lui basescu si nu stiu ce rau mai mare poate face unei tari un presedinte
Sunt de parere ca Traian Basescu nu are absolut nici o sansa daca intra in turul doi deoarece romanii s-au saturat de comportamentul sau si de modul in care a condus tara in acesti ani.Votul impotriva sa va fi foarte vehement in turul doi
@Agax
Basescu inca mai are resurse sa faca rau. Si mai mult rau.
@Anonim
OK. Atunci sa pornim sa ne convingem sa mearga la vot rudele, prietenii, oamenii pe care ii intalnim. Nu e foarte greu, dar nu trebuie sa asteptam chiar totul de la partide. Basescu nu trebuie doar sa piarda. Trebuie umilit.
Despre electoratul rural, un exemplu:
http://www.ziua.ro/display.php?data=2009-09-09&id=258287
Desigur e un caz singular, nu se pot deduce certitudini. Totusi este un exemplu as zice pozitiv. Poate electoratul rural nu este chiar asa de desinformat cum credem. Nu mi se pare intamplator ca este un exemplu din Ardeal. Am mai citit cateva exemple asemanatoare tot din Ardeal. Unul era chiar din comuna lui Boc, unde un taran mai in varsta zicea ceva de genul, "lasati-ma in pace cu Boc, sa nu mai aud de el". Tot un exemplu singular, dar oricum e ceva.
Ma bucura si sa citesc cele scrise de anonimul clujean, si de Scarlet Aurora. De fapt ma asteptam ca lucrurile sa fie asa. La cluj au fost niste conditii speciale cu alegerea lui Funar sau realegerea lui Boc, insa chiar daca clujenii se trezesc mai incet tot se trezesc si intra in trendul ardelean. De fapt daca ne uitam inapoi, doar datorita Bucurestiului si Ardealului au avut loc schimbari de guvern in ultimii 20 de ani. Pornind chiar cu revolutia. Daca ar fi fost dupa Moldova, Muntenia si Oltenia nu ar fi avut loc alternanta la guvernare. Sa vedem daca se va simti acest efect din nou.
In ce priveste remarca lui Anonim clujean ("Antonescu nu are sanse in Ardeal -ii lipseste masinaria de partdid") nu cred ca lucrurile stau chiar asa. Liberalii au avut chiar la europarlamentare rezultate bunicele in Hunedoara, Bihor si Brasov. Ma gandesc ca se poate contrui ceva pe acest fundament. In plus de ex, daca Johannis va fi cooptat de Antonescu si va face campanie electorala la Sibiu ar putea scoate unr ezultat bun si acolo. La fel Ciuhandu la Timisoara. Iar la Cluj nu vad unde s-ar putea indrepta voturile nemultumitilor altundeva decat la liberali. Psd cluj e a doua filiala pd din cluj, e total compromis ca alternativa la pd.
@Lilick - "Avem vreo putere sa influentam? Cine ar putea? Cum?"
O grupare din societatea civila care sa faca agitatie pe un proiect precis de modificare a legii,
- o scrisoare catre grupurile parlamentare al PPE de la Bruxelles cu propunerile concrete solicitate, cu argumentul ca peste 70% din alegatori considera ca se fraudeaza alegerile,
- o solicitare catre ambasadorul SUA la Bucuresti, sa transmita presedintelui SUA sa conditioneze o eventuala vizita la nivel inalt de rezolvarea problemelor de se securitate si garantii electorale,
- o scrisoare catre guvernul si parlamentarii Olandezi, care sunt favorabili reformei in justitie, si cu siguranta si in legea alegerilor.
Sunt multe metode de a face presiuni.
@Gheorghe
Pentru inceput deci trebuie o scrisoare.
@Lilick cel putin trei scrisori :)
@Gheorghe
Stii ca eu sunt de acord cu ce sustii. Sigur. Dar ne mai trebuie, in afara de scrisori, ori un numar foarte mare de persoane care sa le sustina si semneze, ori nume cu greutate.
Trebuie sa scapam de Basescu si de monstruoasa coalitie Boc&Geoana. Romania trebuie sa voteze pentru schimbare. cel mai potrivit pentru a infaptui schimbarea este Crin Antonescu !
nu trebuie sa irosim sansa de a alege un om precum crin antonescu. e trist daca alegem din nou un presedinte care nu rateaza niciun chef campenesc. e trist daca alegem din nou presedinte un hahaitor, bautor, pus pe mistocareala si pe jigniri. e trist daca aceste "valori" au ajuns sa conteze in politica. pe de alta parte, demnitatea, bunul simt, oratoria sunt ignorate de alegatori.
@Paula, Andutzu
Si eu vreau sa castige Crin. Si eu tin cu liberalii, normal, din anii '90. Vad insa ca de la o vreme s-au activat pe bloguri niste activisti liberali. Bun, poate voi nu sunteti. Dar mare grija sa nu pareti. Sutinatorii liberali sunt foooarte dificili, pretentiosi si nu suporta activismul asta, de regiment. Ci lupta de guerilla fina, subtila... Succes! :)
Trimiteți un comentariu