Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
10 sept. 2009
Guvernul vrea sa isi asume raspunderea ca va scoli mici turnatori
Sa radem, sa plangem? Eu am ras... Iata ce scrie Zoe Petre ca a gasit in Legea educatiei, pentru care Guvernul se screme sa-si asume raspunderea:
"(...)am observat, aproape din intamplare, un detaliu care m-a lasat literalmente cu gura cascata: articolul 37/4 prevede urmatoarele: "invatamantul secundar superior, liceal, functioneaza, de regula, cu urmatoarele filiere si profiluri: filiera teoretica, cu profilurile umanist si real; b) filiera tehnologica, cu profilurile tehnic, servicii, resurse naturale si protectia mediului; si c) filiera vocationala cu profilurile militar, de informatii, de ordine si securitate publica, teologic, sportiv, artistic si pedagogic".
Da, doamnelor si domnilor, de informatii, nu de informatica. Conform legii, "invatamantul vocational constituie forma de invatamant prin care se valorifica aptitudinile, talentul si performantele individuale". Copiii cu aptitudini de privitori pe gaura cheii si cu talent de paraciosi vor putea asadar sa-si valorifice de mici asemenea competente (am numarat vreo 90 de ocurente ale acestui cuvant-cheie, pana m-am plictisit).
Poate ca eu am trait pana ieri pe alta lume, dar nu stiam sa existe nici la noi, nici aiurea, soimi ai serviciilor secrete, Mini-Songuri care canta la urechea cui trebuie."
Mai mult in ZIUA
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
32 de comentarii:
Wow! Super! cine ştie ce alte minunăţii or mai fi prin textul Codului! Nu e cazul să ne întrebăm ce vor face micii turnători, cînd vor creşte mari:)))
@Lucia Verona
Imi imaginez ca mai sunt surprize. :))
La cate prostii se vor mai fi afland acolo, asta chiar apare drept o gluma inofensiva.
Se pare ca cineva a lipsit de la anumite lectii....
Ce mai conteaza???
De fapt..... avem nevoie si de asta...nu???
:))
E mai mult decat ..."evoluat"!
Urasc asta!
Am scris si eu despre asa ceva!
http://danielix-danielix.blogspot.com/2009/09/informatorii-dintre-noi.html
Cu respecte
E un subiect interesant!
Si asta ne priveste...pe fiecare!
Vrem o Romanie plina de "urechiuse" si politisti?
@Liviu
Si daca nu e gluma?
@Jenika
La cat de mult s-au inmultit serviciile de informatii si angajatii acestora in timpul regimului Basescu... stiu si eu cata nevoie mai avem... Chiar asa? Sa-i crestem de mici? :D
Zadkielix
Scriu si aici ce am scris la tine pe blog.
Am recitit articolul de lege. Prima data am ras. A doua oara insa am observat ca totusi nu, nu e o confuzie. Nu e o incurcatura intre informatica si... informatii (informatie). Chiar se doreste educatia unor copii in acest spirit. Merci ca ai preluat si tu tema. E strigator la cer.
Ziceam ca e gluma in sensul in care probabil ca exista gugumanii mult mai mari in textul acestei legi... boccii.
@Liviu
Da. Mi-e si frica sa o citesc.
:) ))))))))))))))) Sunt sigur ca n-a fost in textul original. Pun pariu ca este amendamentul lui Basescu. El fiind incult si agramat, nu-i in stare sa-si puna ideiile pe un A4. Cand incearca ... asta iese. Pe principiul sinceritatii: ce-i in gusa ...
Am lucrat pe textul legii privind educatia si am gasit multe si mari minunatii. Sunt unele prevederi atat de neclare incat va fi o nebunie aplicarea acestei legi.
,,Art. 65 -Statutul elevilor – drepturi
(15) Elevul sau, după caz, reprezentantul său legal, are dreptul de a contesta modalităţile şi
rezultatele evaluării. Contestaţia se adresează cadrului didactic respectiv, care are obligaţia de a
motiva/justifica modalitatea de evaluare şi rezultatele acesteia. În situaţia în care argumentele nu
sunt considerate satisfăcătoare, elevul/reprezentantul său legal se pot adresa directorului unităţii
şcolare, care, pentru soluţionarea contestaţiei, va desemna profesori de specialitate, care nu
predau la clasa respectivă.''
Ce fel de sesizare? In ce termen? In conditiile in care la unele discipline sunt 1-2 profesori in fiecare liceu, de unde vor fi desemnati acei profesori?
ca să torni, trebuie vocaţie! Nu oricine reuşeşte...
istoria, ca si moda,se repeta.poate-i genetic si sintem o natie de turnatori:de asfalt, betoane si mai ales semeni!
Eu cred ca a fost propunerea lui Nutzi. La o asa tampenie nu am alta interpretare.
FOOARTE CURIOS! Si deloc amuzant. Pe site-ul presedintiei, (www.presidency.ro), la secţiunea “Comisia Prezidenţială pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniile Educaţiei şi Cercetării din România’ este postata forma in care a iesit draftul legii de la Comisia Miclea. Nu se pomeneste niciun cuvintel acolo despre invatamantul vocational preuniversitar cu profilul “informatii” . Intrebarea e, intr-adevar, cine a modificat draftul legii si de ce? A doua intrebare ar fi: unde putem citi proiectul final, cel pentru care vrea Boc sa-si asume raspunderea in parlament, adica unde putem accesa varianta din care citeaza d-na Zoe Petre? Cine stie ce alte suprize am gasi acolo!!!
De pe site-ul presedintiei:
LEGEA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI PREUNIVERSITAR
- proiect –
II. SISTEMUL NAŢIONAL DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR
Articolul 11
(10): Învăţământul liceal funcţionează cu următoarele filiere şi profiluri:
a)filiera teoretică, cu profilurile uman şi real;
b)filiera vocaţională cu profilurile tehnologic, servicii, resurse naturale şi protecţia mediului, militar, ordine şi securitate publică, teologic, sportiv, artistic şi pedagogic.
@GES
Ma doare capul... Astia sunt nebuni!
@Daniel
Ai dreptate. Vai, e incredibil.
@Vania
Desigur. :))
@Mirko
Dar chiar sa predam in scoli turnatoria? :)
@Pro Doc
Foarte interesant ce ai gasit. Ma intreb si eu unde si de catre cine s-a facut modificarea.
Nu stiu unde putem gasi textul final. Poate aflu...
Oops! Formularea citata de d-na Zoe Petre apare, tineti-va bine! - in art. 38 (nu 37, cum eronat a notat d-na Petre) din proiectul Codului Educatiei elaborat de Ministerul Educatiei si postat pe site-ul institutiei in format pdf., pag. 35!
http://www.edu.ro/index.php/articles/12657
Proiectul final de lege e AICI:
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=10366
@Lilick
Adica, si d-na Andronescu vrea "sanje tanar in sistem"?!
@Pro Doc
Cine stie ce zace si in aceasta doamna, sub aparenta de proaspata bunicuta amabila... Poate e mama viitoarelor Mata-Hari. /floor
Astia sunt bolnavi, cu totii. Sa ne amintim ce i-a spus Pacepa Luciei Hossu Longin, asa cum a consemnat aceasta in cartea-interviu “Faţă în faţă cu Ion Mihai Pacepa”:
“România are acum şase servicii secrete: SRI, SIE, UM0962, STIS, SPP, DGIA, încadrate cu 30.000 de ofiţeri. În 1978, un ofiţer supraveghea 1466 de cetăţeni români. Acum supraveghează doar 732 de cetăţeni. SRI, care acoperă o populaţie de 22 de milioane, are 12.000 de ofiţeri. Echivalentul său francez acoperă o populaţie de trei ori mai mare şi are 6000 de ofiţeri, iar cel german are 2448 de ofiţeri pentru o populaţie de 80 de milioane”.
Sa ne amintim si ce a spus, recent, Cornel Nistorescu: In ultimii cinci ani, SPP si-a marit efectivele de cinci ori!!
Spionatul si turnatoria semenilor - meserie grea, cere vocatie si profesionalism! Educatoarele de la gradinita ar trebui sa selecteze si sa indrume pasii celor mai dotati delatori inca de la cea mai frageda virsta. Sa nu care cumva sa se piarda talente native, nescaiva Einsteini ai delatiunii... Ar trebui organizate concursuri judetene si nationale pentru a-i depista pe cei mai merituosi spioni si delatori ai neamului, acesti Pavlik Morozov ai secolului XXI. Spion-delator (oare o fi si in codul CAEN?) este cea mai de viitor profesie in Epoca de... Băse! Tarii cit mai multi "ciripoi", prin scolile vocationale (foste profesionale)!
Probabil emanatia unor nostalgii autobiografice a lui Basescu. :))
@Pro Doc
Sigur, sigur, au dreptate. Eu stiu asta si de pe blogul lui Badin care tot scrie pe subiectul asta de mai mult de un an. Am scris si eu acum ceva vreme despre faptul ca Serviciile fac angajari la greu. Scrie pe site-urile lor.
http://lilick-auftakt.blogspot.com/2009/04/un-domeniu-in-care-nu-e-criza.html
@Florin
Scuze ca am omis sa iti raspund... Crezi ca s-a bagat Nutzi si la invatamant??? Doamne fereste!
Poate te uiti putin, te rog, pe legile astea ale educatiei...
@Lulutza
Da, daaa. Scoli de vara, tabere de.. "creatie", cantonamente....
@Draghi
Imi imaginez ca Base isi aminteste cu nostalgie...
Dar probabil si Patapieivici are nostalgii pe tema asta... Povestea in Plai cu Boi, mai demult, ca atunci cand era mic ii placea la nebunie sa se uite pe sub fustele matusilor.
@Lilick
Multumesc pentru link-ul spre articolul tau mai vechi. Foarte interesant! Nu stiu cum imi scapase.
De fapt, crizele sunt chiar hrana serviciilor. Citisem undeva ca si pentru intelligence-ul american recesiunea e mana cereasca. In sfarsit, serviciile americane pot selecta numai tineri foarte valorosi, care altfel s-ar fi orientat spre cu totul alte domenii de activitate care, din pacate insa, si-au restrans activitatea din cauza crizei economice si nu mai fac angajari.
Or, in Ro, stand noi tot intr-o criza de cand ma stiu, cine stie unde se va ajunge cu dimensiunea serviciilor si cat de mult se va cobori varsta de recrutare a "talentelor".
@Pro Doc
Uite ca si eu realizez acum ceva... Am vorbit acum vreo luna cu @AgaX, si imi spune ca aceasta criza, in America (unde traieste el), e o mana cereasca pentru unele domenii. Chiar si pentru domeniul educatiei. Neavand posibilitatea sa isi mai gaseasca usor job-uri, tinerii se indreapta mai repede spre studiu, iar salile de predare sunt acum neincapatoare.
Cred ca ceva similar se petrece si in servicii. Au o baza mai mare de selectie si cozi la ghiseul de angajari. Profita si ei...
citind toate comm trag concluzia ca in curind vom fi toti in servicii si ne vom face serviciu contra serviciu. si uite asa somajul va fi o,o%, totul bazat pe vicii
@Mirko
Serviciile ne asteapta cu bratele deschise. Si la orice varsta. :)
Şi cand te gandesti ca şoimii patriei tot portocaliu purtau... Parca asa imi amintesc :))
@Dramo
Da! :) Ce viziune! :)
Ca si informatica, munca de informatii are si ea rolul si importanta ei. Cat timp este indreptata in directia buna, spre hoti si infractori spre apararea moderata a intereselor tarii si nu spre interesele politicienilor, ea nu poate sa fie decat utila. In consecinta de ce sa nu pregatim de mici, profesionisti?
Trimiteți un comentariu