20 sept. 2010

In Memoriam - Horia Rusu

Atunci cand parca nimic nu mai merge in tara, cand te cuprinde disperarea uitandu-te in jur, e bine sa te intorci si sa cauti un colac de salvare si printre vechile repere. In oameni reper, in idei care au unit si au construit democratie si istorie.

O fila importanta din istoria Partidului National Liberal a fost, este de fapt, Horia Rusu. O personalitate vasta, un tip cu mult umor, un om foarte bine mobilat intelectual, un pedant, un ideolog. Ne-am intalnit la Clubul Bloggerilor Liberali in seara asta pentru a ne aduce aminte, unii, sau pentru a afla, altii. Pentru a comemora. Dorina Rusu, Raymond Luca, Horatiu Buzatu, Oana Stanciulescu sau Lucretiu Tudoroiu au evocat fiecare, in cateva momente de mare emotie, personalitatea fruntasului liberal.

Am redeschis apoi fisierele memoriei, parcurgand anii '90, ani tumultuosi pentru liberali si pentru politica in general, din care nu lipseau momente de inalta tinuta intelectuala, de decenta politica sau de discurs spumos. Lucruri care, din pacate, ne lipsesc azi din ce in ce mai mult. Insa o seara ca asta ne poate readuce speranta ca va mai fi posibil. Caci fara speranta...

Niciun comentariu: