15 nov. 2010

Mai curata, mai uscata si mai portocalie...

Toata ziua de ieri am vazut la Realitatea TV o stire: "Alianta pentru o Romanie Curata dezvaluie numele deputatilor si senatorilor care fac afaceri cu statul." Stire in care aparea si numele/poza Alinei Gorghiu. Am asteptat-o pe Alina sa posteze un punct de vedere, o reactie, asa cum a si facut pe blog.

Exista si doua documente in care Alina intreaba si ANI raspunde. ANI raspunde ca "nu fac obiect al declararii contractele de consultanta si asistenta juridica incheiate de societatea de avocatura al carei asociat sunteti, care sunt incetate in momentul completarii declaratiei".

Cum in adresa catre ANI Alina Gorghiu specifica ca acele contracte sunt incetate ba, mai mult, intreaba daca nu cumva trebuie sa le adauge si pe cele care au incetat in declaratia de interese, si primeste raspunsul de mai sus, ca NU, e foarte indreptatita sa spuna ca e vorba de o o documentare superficiala a celor de la "O Romanie curata". Desi cred ca Alina e, ca de obicei, mult prea amabila.

Dar sa vedem cine face Romania mai curata, mai uscata... Alina Mungiu-Pippidi, Ioana Lupea, Sabina Fati, Simona Popescu, Mircea Marian si altii ca ei. Sa mai enumar? Iar parteneri media sunt: HotNews, Evenimentul Zilei, B1TV, Revista "22", TVR (Culcer). Bineinteles ca nu veti vedea in listele lor numele ministrilor PDL care fac sau au facut afaceri pe banii nostri, nume pe care le cunoastem foarte bine. Ridzi, Udrea, Videanu si altii sunt personaje perfect curate in viziunea acestor deontologi, de care stiu ca si voi v-ati saturat.

17 comentarii:

atreides spunea...

Eu am intrat vineri pe situl alora, imediat dupa ce s-au (re)lansat,si mi-au trebuit circa 10 secunde ca sa ma prind ca e vorba de o organizatie portocalie, exact dupa numele membrilor si partenerilor media. O mentiune speciala printre astia merita EduCer, care este un ONG specializat cica pe probleme de educatie si cercetare, dar care este condusa de un personaj portocaliu cu totul si cu totul sinistru, un oarecare Stefan Vlaston care scrie si pe hotnews (unde altundeva). Cica pe vremuri individul asta a fost in PNL, ma bucur din toata inima ca s-a carat la portocalii.

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides, eu stiu de site-ul "O Romanie curata" de prin 2007-2008, pe cand il promova C. Patrasconiu in disperare pe blog. (Pe atunci avea un blog citit. Chiar foarte citit.) Acum, cu aceasta relansare, e vorba doar de o ciorba reincalzita de Alina Mungiu. Ea spune de altfel, in ultimele doua articole din RL, ca vrea sa adune de prin PNL si PDL oameni nemultumiti, si eventual sa faca un nou partid. Dar relansarea a fost un fiasco.

Da, auzisem de Vlaston, dar nu stiam ca e si el acolo. Sa fie sanatos. Merci ca ai adaugat aceasta informatie. Cu cateva postari mai jos, @Radu spunea ca e bine sa fim cu ochii pe ei. Daca e ceva lansat de Patrasconiu si (re) lansat de fatiporelupele portocalii nu cred ca mai are cineva vreo indoiala ca e inca o incercare disperata a portocaliilor de a aduna sectanti.

transildania spunea...

Interesante si listele lor cu candidatii patati din trecut, marea majoritate sunt de la toate partidele minus PDL. Astia din urma erau inca de pe atunci partidul Alba ca Zapada.

Lilick Auftakt spunea...

Aveau si inainte niste liste de te durea capul. Talpes de exemplu era un candidat curat. Ca si Eugen Badalan... Se pare ca au inceput in acelasi stil.

Iata si un comentariu de pe acel site:

ing.Die Nicolae Alexandru
ASOCIATIA "ROMENI DI PADOVA" Avem si noi deputatul nostru pentru diaspora ( care defapt NU NE REPREZINTA):deputatul William Branza( circ.43 diaspora). Beneficiarul unui contract milionar (in € )din bani publici , de deratizare la metroul Bucuresti . Dar aspectul cel mai dureroasa pentru noi diaspora o constituie risipirea valutei trudita de noi "sclavii moderni " din occident ,cu anfiintarea de filiale (ILEGALE!)pd-l in toata Europa . In acelasi context :"finantarea" unor proiecte ale organizatiilor satelite ale pdl-ului din circ.43 . Suntem decisi sa le cerem socoteala pentru banii risipiti din truda noastra . De la Padova ing. Die Nicolae Alexandru-Presedintele Asociatiei "Romeni di Padova"


:))))))))

Anonim spunea...

Teribil de infantil mai e clipul de relansare a ciorbei reincalzite de Alina: AMP dand cu matura (conotativ!) prin frunzele toamnei cam la modul la care Udrea dadea (electoral) cu mopul prin scoli.
Foooarte ... "telegenica", reanimarea "inepuizabilei" oranjerii si a adiacentei ei "societati civile". Ca tot spunea Alina, in unul dintre editorialele ei mai vechi, cat de greu le-a fost "civililor" sa supravietuiasca decuplati de la banul public, pe vremea lui Iliescu si-a lui Emil Constantinescu!

I-or fi ajuns si pe ei, sarmanii!!, criza asta nabadaioasa, asa ca si-or fi propus sa reitereze fenta cu partidul celor curati si cu punga publica larg deschisa spre toti "civilii" culceresti, oriunde or fi ei, prin mediile "non-mogulesti"! :))))

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim,

:))) Cred ca si-a propus sa ii adune si anime pe cei inca "neafiliati" la banul public, si nemultumiti de "statutul" asta, sub sloganul:"Da' ce, noi suntem mai fraieri? Ia uite ce frumos stim sa maturam!" :))

transildania spunea...

:)) William Cascaval, pardon, Branza, :))) probabil e si el curat ca lacrima...

gugu spunea...

Aoleu, ai uitat-o chiar pe adjuncta sefei, adica pe Andreea Pora!

Pai daca nici dansa nu e "independenta" si "echidistanta", zau, nu stiu cine mai este!

Pora este sefa peste Fati, Lupea si Popeasca, fiind "editor" la chestia asta...

Lilick Auftakt spunea...

@Gugu, ca sa vezi cine face curatenie... mancatoarea de carnati la Ateneu. :))

Florin Matei spunea...

A fost deajuns să citesc numele celor ce fac, cum zici, ,,o Românie curată'', ca să mă edific de ce sunt în stare nişte jeguri. Sper să prind ziua în care aceşti portocalii mizerabili vor călca iremediabil pe o coajă de banană. Sper...

Micawber spunea...

Mie mi-a fost destul de limpede ce e cu trebsoara asta atunci cand corifeii noii organizatii au inceput sa cante de la bun inceput indragitul refren "in ultimii 20 de ani toate partidele". Dupa asta au aratat cum au cercetat ei si - se mira careva? - ministerul lu' Udrea a iesit pe primul lor la transparenta.

In rest, evident ca opozitia e vinovata iar la putere... chiar asa, cine o fi la putere, ca d-nii si d-nele nu par sa stie :)

radu spunea...

Exact, trebuie sa fim cu ochii pe acesti oengisti portocalii sub acoperire (vorba vine, li se vede portocaliul de la o posta:))
Asta-i discursul justitiarist, antipartide, "civic", purist sau porist, cu care oranjgutanii au prostit in 2009 o gramada de fraieri setati pe programul Alianta Civica-Piata Universitatii.
Stii cum e, PD-ul decat a intinat nobilele idealuri ale basismului si ale modernizarii statului. Ba chiar Basecu le-a intinat, de aceea pi ici pe colo, so viva Bacon-sky! Dupa parerea mea, cine marseaza la un asemenea proiect e basist sau tradator intru Basecu, clar.
Ar fi de dorit sa dam de urma banilor, pe cat pariu ca de la procuroarea securista Macovei Mona ajungem la aceeasi retea de ong-uri portocalii, bine gestionate de "serviile" basiste? Lupea e agenta sub acoperire, stiu si copiii mici, Crin a spus-o de mai multe ori, mai e nevoie si de alte exemple? Fati e siameza porei de acu 20 de ani.
Pora e amanta lui Radu F. Alexandru, mai e nevoie sa demantelam reteaua, sau sa verificam culoarea banilor care-i alimenteaza? Stiu eu mai multe, muuult mai multe, dar inca verific... haha!

Deceneu spunea...

Nu-i plangeti pe parlamentari ca sunt victimele campaniei mediatice, pentru ca o merita.
Nici unul nu a incercat sa reglementeze daunele asa cum sunt in occident, sa simta trusturile media ca intra in faliment daca abuzeaza de informatii neverificate.
Asa cu PSD-istii la alegeri au crezut ca ei vor fura mai mult decat PD-L-ul si nu au dorit sa adopte masuri antifrauda, cei din PNL, PSD si PC nu au dorit sa responsabilizeze mass-media, pentru ca au impresia ca ei vor beneficia mai mult de potentialul de discreditare mediatica.

Se complac in situatia asta si se discrediteaza reciproc.

Lilick Auftakt spunea...

@Florin Matei, cei enumerati mai sus, si inca altii, au facut, alaturi de puterea portocalie si de Basescu, cea mai jegoasa Romanie din cate au existat. :)

@Micawber, dada, cunoastem refrenul. :))

@Radu, clar. Cei care pun botul sunt tradatori sau mult prea naivi.

@deceneu, asa e, dar e greu sa te pui cu presa. Din razboiul asta nu castiga niciodata politicienii.

Pro atitudine spunea...

Sincer sa fiu, m-am bucurat cand am vazut aceasta initiativa. Raman insa sceptic cand vad si eu formula de sustinere. Desi Alina Pippidi pare a fi convingatoare...

radu spunea...

Mai intai, scuze pt, redactarea defectuoasa a mesajului meu anterior.
Second: Romania curata si placut uscata de Dosia pare a fi un fel de bidon al PD, la care se se refugieze eventualii nemultumiti pe viitor si care se va transforma, la momentul oportun, intr-un nou partid basist, cu fatza umana.
Deja se vede ce umana e. Seamana cu Udrea si Traian, parintii ei. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, nu-i nimic. Uita-te acum la ultima postare la mine pe blog. E Catalin Avramescu :))