19 nov. 2010

Sondaje, sondaje... Blaga, locomotiva PDL


A aparut ieri un sondaj de opinie marca CCSB. Stiam ca Antonescu e peste partid, ca Ponta e sub scorul partidului, asa ca asta nu m-a interesat in mod special. M-a interesat insa subiectul despre care scrisesem pe 1 noiembrie: "Cine tine barca PDL pe linia de plutire". Scriam atunci ca PDL-ul e tinut de Blaga, asteptam sondaje, confirmari, si se pare ca nu m-am inselat. Vasile Blaga are intr-adevar un procent peste cel al partidului, in timp ce Basescu si Boc au devenit aproape ca samponul 2 in 1, la un procent asemanator, sub linia partidului.

Asa ca revin: daca liderii liberali i se adreseaza lui Blaga, sau prefera sa negocieze cu el cand vine vorba de PDL, nu e deloc intamplator. Cum nu e intamplator nici scandalul de zilele trecute legat de politie, sau cum nu sunt nici declaratiile virulente ale lui Basescu la adresa politiei. E vorba despre o lupta interna in PDL, intre oamenii fostului ministru de interne si cei al Elenei Udrea (Basescu).

La urma urmelor avem de-a face si cu o premiera: pentru prima data altcineva decat Basescu trage in sus PDL-ul. Cifrele sondajului AICI.

15 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Toti sectantii basisti care mai incearca sa comenteze aici, intra direct in cusca spammerilor. Colcaiti acolo, in subteran. Aici e zona libera de basism si nu va scot la lumina. :))

Hendrix spunea...

Vestea buna a sondajului este ca PNL se mentine la un scor bun, de 27% iar Crin este pe primul loc atat la incedere(46%) cat si la intentii de vot(34%), mult in fata lui ponta, cu zece procente. Crin este locomotiva liberalilor in mod evident, lucru care nu poate decat sa ne bucure, spre deosebire de ponta care este sub scorul partidului, dupa cum era de asteptat.
@Lilick Ce crezi ca la- determina pe Crin sa negocieze cu bleaga, poti sa-mi spui? Ce crezi ca ar avea de castigat? Il vezi pe bleaga ,,independent'' de ba-secu? Ca sa nu mai zic de imaginea acestei ,,negocieri''in ochii liberalilor...Chiar nu inteleg efortul tau de a construi prototipul ,,bunei pedelepre'' lui bleaga!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, nu ai inteles. Nu ii construiesc nimic lui Blaga. Si intelege ca e un razboi REAL intre el si Basescu. Tu nu vezi ce se intampla zilele astea? Nu ai vazut si azi, cu politia, cu Fatuloiu, cel care "l-a ajutat" pe Blaga sa fie demis? Faptul ca Antonescu si-ar "utiliza" un procent-doua din capitalul sau imens de incredere (vreo 41% conform acestui sondaj) in favoarea lui Blaga nu inseamna nimic. Conteaza doar ca PDL sa se lepede de Basescu si sa urmeze un alt lider, oarecare. Ceea ce, vrei-nu vrei, se si intampla... Iar acel lider conteaza SA NU FIE unul impus de Basescu sau Elena Udrea. Ai inteles acum?

Hendrix spunea...

@Lilick Nu contest faptul ca bleaga nu este atat de scarbos precum alte pedelepre. Nu contest faptul ca intre el si bleaga este o RACA evidenta. Stii care este problema? Tensiunea intre cei doi este la nivel personal, nu este de ordin politic.
Ba-secu este un tip primitiv, diabolic, razbunator. Tii minte cum l-a executat in 2001 pe don Pedro? Sunt convins ca la fel ar face si acum cu bleaga, dar din alte considerente.
Ba-secu inca este TRAUMATIZAT de cele intamplate pe 24 septembrie, cand mii de politisti ii strigau la unison celebrele cuvinte ,,Iesi afara, JAVRA ORDINARA''. El inca n-a trecut de ,,eveniment'', inca n-a inghitit realitatea faptului ca este urat chiar de politisti. El vrea doar RAZBUNARE! L-a ras pe bleaga, ar mai vrea sa mai rada cateva capete ACUM(vezi scandalul dement ce are loc acum in MI). Un lucru nu poate sa inteleaga, acela ca ,,masele nu il mai vrea''. El nu poate concepe ca dupa ce a castigat anul trecut alegerile acum este detestat!!! Mai au incredere in el doar 13%, indivizi care orice ar face el l-ar vota cu ochii inchisi.
Eu unul nu concep acel ,,partid'' decat ca pe un comando militar, condus cu mana forte de ba-secu din 2001. Cu alte cuvinte acel partid NU EXISTA fara ba-secu, intelegi?
Poti sa-mi spui si mie ce partid ar fi unul condus de bleaga? Ce doctrina ar avea? Cine l-ar urma pe bleaga? Si de ce l-ar urma?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, nu conteaza la tema asta ce sau cum e Blaga sau cum e PDL. Nu are acum nicio importanta. SE STIE! Si PNL stie foarte bine sa atace PDL-ul cu totul, precum vezi (Roberta, ordonante Boc, etc). Conteaza insa in paralel sa fie atacat si Basescu si oamenii lui. Sa scapam de ei cu orice sprijin. Inclusiv cu ajutor din PDL. Uite, citeste aici un articol mai vechi:

http://www.ziarulprofit.ro/archives/4071

Jos de tot inchizi volumul.

Nu mai vreau sa dau prea multe explicatii, oricum. Cine intelege de ce Crin l-a numit de vreo 3 ori pe Blaga intelege, cine nu, nu.

Anonim spunea...

Dna Udrea este o persoana respectata.

radu spunea...

Iata de ce Blaga trebuie sustinut. Nu de dragul pedeului, ci pentru dinamintarea basismului, pericolul nr. 1 la adresa democratiei in Romania.

radu spunea...

@Anonim: ce-i udreo, intri si pe-aici? Ptrutz!

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, sigur, basismul este amenintarea nr.1 a democratiei si momentan Basescu si Boc sunt pietre de moara pt PDL. PDL oricum nu are unde sa creasca, momentan, cat sunt la guvernare si guverneaza atat de prost precum se vede, dar nici nu dispare peste noapte, asa cum ne-am dori noi poate... Asa ca nu ramane decat sa isi aleaga ei singuri aripa care sa ii conduca, in timp ce PNL arata DOAR aripa cu care in niciun caz nu ar dialoga vreodata: BUBA

radu spunea...

Ei, Lilick, nu e atat de simplu. Falca e scos in fatza la deruta. BUBA il va impune ca presedinte pd pe Bacon-sky, din partea Udrei si a amantului sau rablagit, dupa un agreement cu Blaga, care va primi poate functia de secretar general, ca sa fie toata lumea multumita si partidul unit. Va avea PNL aceeasi atitudine fatza de "federatorul" BUBEI? Eu sper ca ii va da cu flit si nu va lasa nici cea mai mica portita de colaborare cu avortonul lui Basecu.

Lilick Auftakt spunea...

A, si mai e ceva. Se vede si din acest sondaj, dar si din toate celelalte, ca atata timp cat Crin urca, cat sta foarte bine in sondaje, actioneaza exact asa cum trebuie. M-am saturat sa explic multora ca face foarte bine ce face si nu trebuie nici sa se dea peste cap, nici sa cante "Desteapta-te romane" de pe metereze, nici sa fie mai prezent, nici mai absent. Sondajele confirma ca linia pe care merge e cea buna!

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, PNL nu are incotro. Isi asuma altcineva rolul lui Crin? Scoate altcineva 30-40 de procente de incredere din buzunar? Asta e situatia politica. PNL trebuie sa se ridice la procentul lui Crin si sa nu faca greseli. In ceea ce il priveste pe el, nu-mi fac nicio problema ca ne-ar insela asteptarile si ar dicuta cu PDL atata timp cat e BUBA acolo.

transildania spunea...

Nu-mi plac sondajele, nici cele dinainte de alegeri nici cele mai departe de alegeri.
Dar hai sa-mi dau si eu cu parerea :)

Scorul lui Crin este absolut remarcabil, excelent, si pe deplin meritat. niciodata nu a fost un liberal in fata la o asemenea intrebare.
Este doar o singura problema: asa cum arata lucrurile alegerile prezidentiale vor fi peste patru ani...
Inainte vor fi alegeri locale si parlamentare, care se vor desfasua dupa cu totul alte reguli.
Localele vor fi influentate de multe aspecte regionale, locale.

E bine sa ai o locomotiva, si e bine sa ai cea mai buna locomotiva, insa nu cred ca e ineajuns, mai e nevoie si e alte locomitve mai mici, pentru locale si parlamentare.

PDL-ul va avea de departe cele mai multe resurse, si pentru campania "directa" materiala cumpararea de voturi, si pentru alte fraude. Nu e exclus ca inainte de alegeri daca vor mai fi la putere sa contracteze un nou imprumut numai pentru marirea salariilor si pensiilor.

Daca se schimba legea electorala asa cum a propus Crin, vot uninominal majoritar, atunci fara reprezentare proportionala, toate datele, procentele din sondaje sunt maculatura. Atunci PSD-ul cu 37% din voturi ar putea avea peste 50% in parlament, PNL cu 20 sau 355 din voturi ar putea avea doar 15% in parlament si PDl cu 15% din voturi in primul tur 20 sau 25% in parlament.

radu spunea...

Apropo de spameri, Lilick: bashistii care vin pe-aici sa comenteze sa se care la blogary-ul si la udrea lor, sa ne injure acolo pana dau in balbaiala. Cand or permite si ei comentariile pe madame blenoragy, mai vorbim.
@Transildania, ai dreptate. Am sustinut mereu ca propunerea cu uninominalul majoritar e o bravada care se poate intoarce oricand impotriva liberalilor. Eu sunt pentru revenirea la votul pe lista, fara uninominal. Definitiv.

Lilick Auftakt spunea...

@Transildania, Radu, si eu vreau vot pe liste. Parlamentul actual, uninominal, e cel mai prost din toate cate au fost. O spunea zilele trecute si Eugen Nicolaescu.