5 aug. 2011

Cafeneaua Liberala: Ludovic Orban, Florin Alexe si... putin teatru

La Cafeneaua Liberala evenimentele se tin aproape lant. Initiativa lui Florin Alexe de a deschide in buricul Bucurestiului acest loc de intalnire al liberalilor isi dovedeste din zi in zi utilitatea. E un loc in care te simti de fiecare data relaxat, intre prieteni...

Ieri si alaltaieri Cafeneaua a gazduit doua intalniri cu Ludovic Orban. Alaltaieri, Ludovic a raspuns unui tir de intrebari din partea bloggerilor liberali, iar ieri a luat parte la o intalnire cu PNL si TNL sector 3, unde de asemenea a raspuns la intrebari si a impartasit din experienta lui politica.

Azi, vineri, tinerii liberali (si nu numai) sunt asteptati la Cafenea cu o piesa de teatru. La ora 21:00. "Cum m-am lasat", o adaptare a Ancai Sigartau, dupa o idee de Hannes Stein. Intrarea: 10 lei.

Si inca ceva... Tot azi ne-am intalnit la Cafenea cu Shadow, tocmai revenit in tara. Cei care citesc acest blog si alte bloguri liberale il stiu, cu siguranta. Un comentator vechi, de pe vremea cand exista forumul Ziua. Ma bucur ca am reusit sa ne intalnim, in sfarsit, dupa atatia ani de lupta pe baricada liberala. :)





















8 comentarii:

Anonim spunea...

Dragă Lilick, ai citit articolul lui Cărtărescu din Ev. Z., de azi?
Cum se justifică el, de ce nu ar înapoia decorația de la Băse, căci Băse nu-i un dictator, un om malefic, care tinde să reprime orice opozant, ci doar un tip de marinar, așa, mai necioplit?! Iar intelectualii domniei sale, Liiceanu, Patapievici, Voinescu (Cotoi), Valeriu Stoica(alias Marele Combinator), T. Bakonschi (eternul și fascinantul pupincurist) și V.Tismăneanu(care l-a renagat pe tat-su) ar fi, cu toții, niște inși moralmente reaspectabili?! Pe Pleșu văd că nu l-a mai trecut pe listă, după ce acesta mișcase-n front...
Execrabil, oribil, scârbos, o mizerie!
Dacă tot a venit vorba de afurisita aia de decorație, pe care ipochimenul ne anunță mândru că o va păstra, țin să reproduc și eu aici, cu adaptările de rigoare, un banc vadimist răsuflat, dar foarte potrivit cu situația:
-Ai auzit de Cărtărescu? Unii zic că va primi Premiul Nobel.
- Alții zic, ba Goncourt!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Haha! Bun bancul.

Am auzit, dar nu imi vine deloc sa rad, pentru ca sunt perversi si periculosi. Citeste si pe blog la Tismaneanu neaparat. Acesti insi vor sa induca ideea ca ei decid daca in fruntea tarii se afla un dictator sau nu. Si daca ei nu o spun inca, nu e! Vezi ca Tismaneanu il inteapa en passant si pe Plesu. Urmareste-l pe Plesu sa vezi, printre randuri, cum raspunde la asta.

Anonim spunea...

Pleșu a căzut în dizgrație, asta e clar! A încălcat(numai puțin de tot...) omerta.
Cu restul ”deontologilor-intelectuali” se petrece acum o chestie, dacă strâng ăștia rândurile, în fața Căpitanului lor!
Nu știu precis cât e comandă, cât e fascinație morbidă, și cât este interes meschin.
Dar, sigur, se pregătește ceva!
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Acum sunt in faza de regrupare. Primii doi s-au pozitionat, urmeaza restul...

Bogdan spunea...

Tismaneanu e sefu' hotilor acolo. El da semnalul, precum la odisea despre Ura cand si'a adunat toti tucalarii sa scrie articole pe subiect. Acum iar a dat semnalul pe subiectul "Basea nu e dictator" si Cartarescu e primul care a prestat. Ma astept ca toata liota sa urmeze.

Revenind insa la ceea ce a triggerat actiunea, si anume chestia cu Basea stergandu'se la fund cu votul popular si ignorand majoritatea decisa democratic la alegeri(dupa vorbele lui) eu cred ca este irelevant pe cine va desemna Basea la momentul respectiv. E clar ca asa cum citeste el Constitutia nu e obligat la nimic, indiferent daca chiar si un partid scoate 100%.


As vrea sa cred ca indiferent de cine desemneaza Basea (chiar si pe Ponta la limita), prima actiune dupa alegeri este alegerea de urgenta a sefilor camerelor si initierea suspendarii. Indiferent de jocul de picioare a lui Basea.

Scopul principal al USL nu ar trebui sa fie fortarea lui Basea sa faca una sau alta, discutiile astea irelevante despre ce e obligat Basea si ce nu e(btw, nu scrie nicaieri in Constitutie ca Basea nu poate urina live la ora de varf, ori a'si face nevoile mai mari in aceasi transmisiune live. Daca tot nu e obligat sa n'o faca ne putem astepta la orice).

Democratic vorbind, Presedintele este obligat sa nu se stearga la fund cu votul popular. Daca insa o face poporul are doar doua alternative: demiterea sau glontul.

Singurul obiectiv al USL, odata ce au majoritate parlamentara, este suspendarea si demiterea Mitocanului.

Anonim spunea...

@Bogdan
Stimate domnule, dvs. ați scris, cu dreptate, că:”Democratic vorbind, Președintele este obligat să nu se șteargă la fund, cu votul popular. Dacă însă o face, poporul are doar două alternative: demiterea sau glonțul.”
Aici, vă contrazic.
Poporul are trei opțiuni, de fapt. Primele două, indicate și de dvs., precum și varianta mai probabilă de a accepta, totuși, utilizarea pe post de hârtie igienică a votului său, liber exprimat. Hm...
Anonymus Magnus

Shadow spunea...

Va multumesc tuturor pt modul in care m-ati primit "la o bere" :-). Sunteti o placere si o "surpriza placuta" atat ca prezenta cat si ca idei pt cineva "de afara". Reprezentati nici mai mult nici mai putin decat "speranta".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, ma speriasem. Nu stiam de unde citezi, dar m-am prins ca citai din.. tine. Sa ne revedem cu bine! A fost excelent. :)