22 aug. 2011

Schimbari din mers

Ieri, opozitia a mai pierdut un mandat in Parlament, si anume cel castigat de Victor Surdu - PSD - la alegerile din 2008. Putem spune ca in Camera Deputatilor PDL s-a mai intarit cu un om. Dupa cum arata cifrele in numaratoarea finala, atat in judetul Neamt cat si in Maramures opozitia nu a reusit sa fie de-ajuns de credibila si performanta, sa convinga, sa scoata lumea la vot.

PDL in schimb ramane, asa cum il stim, un partid care uzeaza de furt, de santaj, de amenintare, de fonduri enorme, de promisiuni fara acoperire. Si asta in special in zonele din rural, unde "poporul" mai are probabil o singura preocupare si grija: sa reziste de pe-o zi pe alta.

Nu e timp de prea multe discutii, iar USL trebuie sa schimbe din mers strategia daca vrem ca in 2012 sa castige. Din cate am citit, principalele nemultumiri ale societatii civile fata de opozitie se refera la: desemnarea candidatilor, comunicarea slaba, neimplicarea tuturor energiilor partidelor USL, lipsa unor mesaje pe domenii.

In legatura cu desemnarea candidatilor am propus de mai multe ori sa fie facuta pe baza unui cod etic de conduita, prin care USL se obliga sa verifice fiecare candidat, sa nu propuna persoane asupra carora planeaza, inainte de a fi propuse, suspiciuni de coruptie sau de comportament imoral, care au avut afaceri cu autoritatile publice (primarii, ministere) sau care au fost, dupa 2008, membri PDL.

In rest, toata blogosfera trateaza azi tema alegerilor. Va recomand sa cititi la Transildania (din nou, foarte important, despre votul uninominal majoritar), la Horatiu Buzatu, la Cepeca (aici si aici), la Vasi Baescu si sa intrati in dezbaterea bloggerilor pe "Spune si tu".

72 de comentarii:

Rasputin spunea...

Asta seara la ce ne uitam la ora 9: Seinfeld sau Traian Basescu?

Marieta spunea...

1. Cu o horă nu se rezolvă promovarea candidatului.
2. Campania nu se face la Antena 3, se face acolo unde sunt alegeri.
3. Când propui candidaţi cel puţin dubioşi, ai o problemă spinoasă. Canditatul tău are exact acele probleme pe care tu le scoţi pe nas PDL-ului.
4. Am obosit să spun că nu voi vota niciodată un chiulău notoriu, vreau un om activ, care să se trezească mai pe la 7, nu să-şi bea cafeaua de dimineaţă la Gâdea în emisiune, adică pe la 9 seara.
5. Vreau doi co-preşedinţi care să fie activi ÎN TERITORIU, nu la TV sau la raliuri. Am să văd ce acţiuni or avea ăştia doi până la următoarele alegeri, alea locale pentru toată ţara. Mă tem că unul va dormi şi celălalt va ieşi cu declaraţii cu limbaj de derbedeu.
6. Pierdearea de la Neamţ e emblematică pentru "aşa nu" Campania se face pestre tot, Dragnea a fost în vacanţă, Crin la fel, cred că şi Ponta, cu o pauză de raliu. Nu vreau să spun că trebuiau să umble cu ploconul electoral, dar trebuiau să fie prezenţi, nu absenţi. Politica nu e sezonieră.
Te rog să mă scuzi pentru virulenţa şi lungimea cometariului, n-am vrut să scriu că ieşea şi mai rău.

Lilick Auftakt spunea...

Rasputin, imi sunt antipatice ambele personaje.

Constantin Ioan BRINCUS spunea...

Lilick, cel mai bun raspuns la postarea ta este asta:

http://www.elenaudrea.ro/10-lucruri-pe-care-le-am-aflat-din-alegerile-partiale.html

De ce?

Pai, eu cred ca aceasta analiza, pe langa ironia arhicunoscuta a doamnei, are cateva elemente de luat in seama de catre uselisti...mai ales ca vin din sursa sigura...(stiti cum e, daca adversarul vede ce greseli am si se bazeaza pe ele, poate am timp sa le indrept inainte de urmatoarea batalie)...
Iar daca citim cu atentie analiza d-nei E. Udrea despre ceea ce reprezinta alegerile recente din Neamt si Maramures,atunci unele raspunsuri sunt ca si date. Din pacate !

Nota: cum se explica altfel ca, dupa Oana Stancu si Adrian Ursu, a venit randul Andreei Kretulescu sa fie "scoasa" din grila RTv. Mai e Catalin Striblea si cam gata....postul devine cumintel, tabloid si total neinteresant !!! Apoi - nu-i asa? - la timpul potrivit intoarce armele... :D

Sabin spunea...

Lilick, tu vrei desemnarea candidatilor pe baza unui cod etic, cand in PNL (nu mai vorbesc de PC si PSD) se incalca atat statutul, cat si codul etic in voie, fara repercursiuni? Avem presedinti de organizatii sau filiale pentru care statutul PNL este o carte care se foloseste doar pentru a stabiliza biroul pe care se semneaza deciziile lor nestatutare, iar conducerea centrala a partidului nu ia masuri decat atunci cand este amenintata direct de respectivele personaje.
Iar tu vrei desemnarea cnadidatilor pe baza unui cod etic? Poate doar daca acesta este scris pe bancnote verzi...

Lilick Auftakt spunea...

Marieta, inseamna ca nu m-ai vota niciodata nici pe mine si nici pe multi dintre prietenii mei (stai linista, nu candidam, hahaha) daca e dupa ora de sculare sau de culcare. Mie ora 7 de sculare chiar mi se pare inacceptabila, iar sa-ti bei cafeaua la noua seara nu mi se pare deloc aiurea. Avem asa niste clisee de viata pe care incercam sa le impunem tuturor, dar te asigur ca, daca iti faci treaba, nu conteaza aceste amanunte si orele la care lucrezi.

Liviu Jicman spunea...

Dar de alegeri preliminarii ce parere ai? Ce ocazie mai buna si mai relevanta de a face asta decat atunci cand ai o formatiune cu 70% optiuni electorale...

Lilick Auftakt spunea...

Costi, Striblea e basist, stai linistit. Nu ma intereseaza ce zice Udrea. Doar n-am ajusn in halul ala sa o si bagam in seama, fii serios.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu, o idee buna. Ai scris cumva pe undeva pe subiectul asta?

Shadow spunea...

@lilick

Exista o "plaja" de "permanenta" in orice activitate si care trebuie sa se "pupe" cu "viata" afacerii sau a localitatii. Eu ma scol fara pb la 6 dimineata de ani de zile si la 8.30 sunt la slujba ca sa ma "pregatesc". Cum am si o plaja de "permanenta" destul de "lunga"(lucrez mult cu americanii) problemele le am ori de dimineata devreme ori dupa pranz. E drept dorm putin 4-5 ore/noapte.

PS. Crezi ca-s bun de candidat pt marieta? Imi place muzica care-i place si ei si in plus mai si gatesc :-p. Votati-ma

Lilick Auftakt spunea...

@Sabin, ce face partidul in interiorul lui il priveste si problemele astea se rezolva intern, ca intr-o familie. Eu vorbesc despre cum iesim in lume, cu ce ne imbracam, cum ne prezentam votantilor.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Shadow, tu esti perfect! Si mie imi place mult muzica Marietei, si nu numai muzica, dar cu culcatul si sculatul nu ne intelegem. :))

Shadow spunea...

@lilick

mi-ai dat cel mai prost raspuns posibil. Daca imi amintesc eu bine doar basecu mai spunea in bataie de joc la jurnalisti ca el este "perfect". Sunt extrem de "trist" din cauza acestui raspuns :-(.

Ma duc sa-mi retrag "candidaturile" de peste tot.

Rasputin spunea...

Cine vra pt telefonul mobil:
(lirica)

http://www.sing365.com/music/lyric.nsf/A-Sailorman's-Hymn-lyrics-Kamelot/D1B08C2C707682AC48256C590030A32C

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, pai stai, era vorba doar de ora de sculare. Cu altceva nu m-am pronuntat. :))

Lilick Auftakt spunea...

Dar si Basescu parca spunea "Sunt perfect, doamna"

Shadow spunea...

Acum fara misto:

1. Candidatii USL au fost "jale" atat la Neamt cat si in Maramures.
2. Nici "naiba" nu s-a ocupat cu adevarat de alegeri. S-au bazat toti ca oricum pdl-ul nu va fi votat ca lumea nu-i iubeste. Au iesit insa la vot acolo doar "nucleele dure" ale tuturor partidelor(in principal pdl si psd) in rest ceilalti nu s-au "miscat" de acasa. Asta e pierderea USL pt ca in caz de neiesire la vot pierd alegerile "cu brio".

Lilick Auftakt spunea...

Rasputin, nuuuu, nu vrem! :))

Rasputin spunea...

Eu as pune sa fie obligatorie aceasta melodie. (lege votata in senat)
ca o multumire celui mai vrednic carmaci :)

Shadow spunea...

@rasputin

momentan ce melodie e aia ca eu nu pot sa o ascult acuma (blocat situl de la "scarbici"). Pt "marele carmaci" melodia de ales e "Macarale".

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, am auzit-o ieri pe Olguta Vasilescu cand lauda PNL pentru felul ireprosabil in care s-a implicat. Acum, avand in vedere ceea ce spui si tu, candidatii, nu as invinui niciun liberal daca nu s-ar fi dat in vant sa ii sustina.

Lilick Auftakt spunea...

Rasputin, veiz sa nu le dai idei!

Anonim spunea...

@shadow,in Neamt cel putin nu e asa;nu ma refer la candidati ci la munca 'in teritoriu';iar cei de la pnl au fost chiar mai activi decat cei de la psd,inclusiv la vot:)
ioana

Lilick Auftakt spunea...

@Ioana, da, asta ii scriam si eu. Asa am auzit.

Costi spunea...

Lilick, regret sa o spun dar, ca si altii, faci si tu acelasi tip de greseala ("nu ma intereseaza ce spune E U")... Ok, poate fi un raspuns dar nu o solutie !
In analiza aia a d-nei in cauza sunt redate cateva PROBLEME REALA ale USL, cu desemnare aiuritoare de candidati, cu divergente de doctrine, cu neimplicare in campanie, cu dezinteres si chiar cu multa lene...
Asadar, pana la a spera ca se schimba ceva, eu cred ca trebuie sa se schimbe politica celor ce vor sa schimbe ceva, trebuie sa se renunte la A 3 (RTv devine imuna), acolo ne uitam doar noi, trebuie sa se riste si sa se mearga la tv ostile (unde-s celembri oameni ai guvernului din umbra USl, mai traiesc?) si SA SE BATA !
Altfel, gadilati la .... pe la antene si putinel prin alte parte, vor si vom avea soarta puricelui..dupa intepatura vine MOARTEA ! O seara buna!

Rasputin spunea...

shadow,
macarale e prea terestra :)

Lilick Auftakt spunea...

Si ce vrei sa spui, Costi? Ca noi nu stim sa facem analizele? Ca nu suntem in stare? Trebuie sa ne uitam in gura EU? De asta te intreb: chiar asa de rau crezi ca am ajuns? Te rog, jignesti o groaza de persoane.

Rasputin spunea...

shadow, daca esti la servici,pt consolare, cauta pe google Popeye Cartoon.

Shadow spunea...

@Ioana

Imi cer scuze daca am suparat pe cineva si am spus "prostii". Din informatiile mele din Neamt (prieteni) numai pinalti si "omul lor" a fost vizibil. Ori daca munca liberalilor nu s-a vazut este ca "ceilalti" au "monopolizat" tot nu numai media dar si "prezenta locala".

E de invatat din asta. La alegerile viitoare USL-ul si PNL-ul in special nu va dispune de aceleasi "fonduri". Risca sa nu fie deloc "auziti" iar asta este un "risc major".

Iesirile la TV trebuie "dispersate" mult mai bine. Scazuta prezenta la antene si eventual realitate si crescuta cea la TV. Stiu la TV sunt numai pdlaci dar facuta publica si pedalata pe faptul ca nu se prezinta si opozitie ar trebui sa miste treburile. Asteptati-va insa la "foc incrucisat". La tvr trebuie sa ajunga doar oameni foarte bine pregatiti pe o gramada de "subiecte". Si care sa raspunda pe "limba vulgului". Sa puna la "punct" cand trebuie si sa ramana "relaxati". Am un singur nume la PNL care poate face asta. Nu stiu daca i se va da "voie". E vb de Tariceanu.

Shadow spunea...

@Lilick

Folositi si "armele" adversarului. Niciodata un adversar nu este mai "instabil" decat atunci cand are "impresia" ca el castiga. Nu ca "musai" sa va uitati la nutzi dar sa luati din discursul ei exact "spaimele" pe care le-a avut si ea si "ceilati" din partid si de la presedentie. Teribilismul ei va face un mai mare "bine" azi decat "victoria" lor la neamt.
Invatati de ce se "tem" si "loviti".
In Romania pt scapat de baseci e "pe viata si pe moarte".

COSTI spunea...

Lilick, nu jignesc pe nimeni, sunt realist si spun ca daca nu se trezesc la timp unii, toata teoria asta virtuala o sa devina nula !
Citeste si apoi pronunta-te !
Unde a fost Crin in ultima vreme ? De ce apare doar la A3 si RTv.?
Care au fost mesajele USL din vara asta?
Cine e promotorul adevarat al uniunii?
De ce multi liberali vechi au o frustare majora fata de situatia de azi din PNL?
Ce e cu razboiul ala intern din PNL (adevaratul si nu ala mediatizat)?
Cine si cum conduce USLK (centru sau filialele)?

Iata cateva teme.....si ar mai fi...dar nu mai adaug nimic. Am inteles, am gresit!
Doamne ajuta, tuturor!

Lilick Auftakt spunea...

Costi, eu in momentul asta nu am nicio intrebare de pus pentru ca nu am timp de explicatiile nimanui. Pe mine ma intereseaza doar sa castigam si pentru asta trebuie sa vedem care sunt solutiile si pasii urmatori. Il ascult insa stupefiata pe Crin cum spune la Realitatea ca aici, in cazul Neamt si Maramures, pedelistilor le-a fost mai usor sa castige, pentru ca si-au concentrat resursele doar pe doua colegii. Si ca la alegerile generale nu va mai fi asa. Si imi dau seama ca nu a inteles nimic din votul uninominal majoritar, cel propus de Basescu, si pe care il sustine, mai nou, in cadrul USL. Acesta ofera PDL-ului posibilitatea sa isi concentreze resursele in doar cateva colegii si astfel sa castige. Daca nu discutam mai repede despre asta, si daca USL nu retrage URGENT proiectul de lege, suntem terminati.

Costi spunea...

Lilick, inchei prin a spune ca, dupa seara asta, dupa un anume interviu de la tvr, coroborat cu altul de la RTv, sansele usl de a face un guvern dupa alegerile urmatoare sunt din ce in ce mai mici....
Constitutia, liberalii, mogulii si poporul vor face sa nu fie asa. Si daca nu uitam ca PRIN COMASAREA ALEGERILOR locale cu alea generale, inclusiv reducerea nr. de parlamentari, useleul pierde enorm, atunci ne-am dat deja raspunsul.
Ceea ce ma ingrijoreaza pe mine e ca noi ne tachinam si polemizam pe aici sau aiurea si ei, politicienii, au pus-o de o partida de poker... Miza, mai nimic, noi toti si Romania per ansamblu!
Succes, baieti !

ADRIAN spunea...

Mie mi-a placut Seinfeld chiar si la a doua vizionare :))
Acum la capitolul reprosuri, cred ca daca m-as implica "cu carnet" in activitatea PNL as putea adauga la chestiunea comunicarii si nevoia unei mai mari transparente a deciziei. Probabil ca ar fi util sa aflam si noi chibitii cum s-au luat unele decizii mai mult sau mai putin importante si sa stim si noi cine ce pozitie a avut. Mai vorbeste cineva despre substanta deciziilor PNL in afara de Crin? Mai remarcam pe undeva nu mai stiu pe unde ca exista o coincidenta bizara. Un comunicator destul de activ - Mihai Voicu - a tras obloanele peste blog de cand e in sferele inalte ale conducerii partidului. Vi se pare o coincidenta placuta?

ADRIAN spunea...

Si stiu ca nu e frumos sa repeti dar fac fac si eu ca Boc si spun: "Repet!"
Am spus la Transildania si la Cepeca faptul ca e penibil sa te vaiti de frauda ca si cum te asteptai sa pasesti pe strazile din Zurich sau Stockholm ... Mai ales ca totusi, distanta a fost de 60 de autocare de votanti la care s-au adaugat aproape de 20 de autocare de unii care au votat alb sau care au facut altceva pentru anularea votului! Aceste 4000 de voturi distanta inseamna aproape o treime (nu chiar dar mult peste un sfert) din voturile adunate de acel Mengele canin pe nume Harbuz. Te vaiti de frauda cand e vorba de un autocar - doua nu de 60! Daca faci asta inseamna ca de fapt nu vrei sa vezi ce este de vazut altfel nu pot sa inteleg.

Lilick Auftakt spunea...

Au ramas putine locuri in online, de fapt doar unul, unde un lider PNL comunica deschis cu cititorii pe problemele pe care le pui tu.

Rasputin spunea...

adrian,
de aia am pomenit de sailorman :). ca e la litera s, ca seinfeld.
si au acelas principiu: un grup mic de smecheri catiga credite de la un grup mare de prosti.

Vasile Baescu spunea...

Ma gandeam acum la nenorocita aia de hora in care a fost ademenit Crin Antonescu!!!
De ce s-a "prins" (in hora), nu stiu, dar stiu sigur ca veselia afisata acum o saptamana, seamana izbitor cu cea a cavalerilor cruciati, inainte de batalia de la NICOPOLE!!!

Lilick Auftakt spunea...

Ne-am facut ca nu vedem, din bun-simt. Desi multi s-au simtit ca dracu' pentru ca nu a fost ferit de imaginea asta, prin fum de mici, de catre cei care erau obligati sa o faca.

berenger spunea...

dincolo de ce spune marieta, si din care vad ca s-a retinut doar partea cu dormitul, marea problema a useleului e desconsiderarea adversarului si intretinerea iluziei ”suntem pe cai mari, nu trebuie sa facem nimic pentru ca pedeleul e urat de toata lumea”. pe de o parte useleul nu pare capabil sa inteleaga cat de mare e dorinta pedeleilor de a ramane la putere si cat de bine sunt organizati pentru asta, pe de alta, useleii nu inteleg ca ura fata de pedele nu se contabilizeaza obligatoriu ca dragoste fata de usele. maniheismul asta tampesc al useleului (cine nu e cu noi e basist imputit) nu are si reciproca (cine nu e basist imputit e cu useleul). asa ca mai usurel cu smiorcaiala si osul la munca, tovarasi

Anonim spunea...

“Eu, mergand prin judet, am vazut toate masinile de la deconcentrate, masinile de la societatile consiliului judetean, masinile de la consiliul local Piatra Neamt , care fac campanie si cara pachete in toate comunele colegiului. Chiar in Tibucani am vazut directorul unei institutii foarte importante de la deconcentrate, care impartea pachete, din partea candidatului Radulescu .
Desigur este vorba de mita electorala, noi am reclamat la BEJ si asteptam sa se ia masauri . Aceste actiuni au fost pe banii pietrenilor deoarece liderul partidului ce il sustine pe Radulescu are o problema daca nu castiga alegerile in colegiul 6 si foloseste banii din bugetul local al municipiului Piatra Neamt pentru a castiga alegerile in colegiul 6.”

declaratie v. chirila - presedinte pnl piatra neamt , 15.08.2011

declaratia a fost data doar dupa ce jurnalistii i-au aratat pozele cu dovezi ale "actiunilor electorale " , ale pdl .
curios , la BEJ neamt , pana in data de 22.08.2011 , nu a fost depusa nicio plangere , de catre USL .
acelas om declara , cu 2 zile inainte de vizita lui crin si ponta :
"... USL nu va face campanie cu mici si bere... " .
crin a fost bagat in mizeria aceasta chiar de catre liderii lui judeteni. bineinteles , toate televiziunile au fost prezente , filmand in detaliu . cine le-a chemat ??? si cine nu le-a chemat , atunci cand pdl dadea mita electorala , in tot judetul ???

Lilick Auftakt spunea...

Nu "s-a retinut" doar partea cu dormitul, ci cu ea nu am fost deloc de acord sau am considerat ca trebuie scris.

Lilick Auftakt spunea...

Anonim, da, foarte interesant ce scrii. Nu stiam.

berenger spunea...

lilick, de ceva vreme va spun ca useleul are o problema cu oamenii, cu programul, cu morala, cu viziunea, cu doctrina, in sfarsit, cam cu totul. am fost catalogat in toate felurile. infrangerea usturatoare de acum (caci asta e) v-a facut, cel putin pe voi, sustinatorii (spre deosebire de politicieni) sa mai scoateti putin capul din nisip si sa enuntati si voi aceleasi lucruri. e cam tarziu si cam putin. asta pentru ca autismul sefilor vostri politici a devenit fara intoarcere iar inteligenta lor schioapata major. mai amuzant e ca in tabara pesedista incep sa se auda voci care vorbesc de unificare. sa vezi atunci veselie.

Lilick Auftakt spunea...

Cine a zis ca infrangerea e usturatoare? S-a pierdut un mandat. S-au mai pierdut atatea. Poate eventual un dus rece, dar atat. Daca USL invata ceva, bine, daca nu, treaba lor. Nu inteleg cine a avut capul in nisip. Eu cumva? Aberezi. Uiti ca eu am scris, de exemplu, ca nu trebuia votat cot la cot cu pedelistii reducerea pedepselor pentru frauda? Tu crezi ca mie mi-e jena sa scriu ce vreau? Termina cu aberatiile cu unificarea. Citesti prea mult presa portocalie. Tu numai critici si bagi strambe, nu ai capacitatea sa propui si solutii. Si eu critic, dar propun si solutii, precum vezi. Cand o sa fii capabil de asa ceva, mai vorbim.

berenger spunea...

solutia mea e simpla si am promovat-o tot timpul: identitate liberala. in discurs, in oameni, in program, in strategie. critic tot timpul? ca sa vezi...

Lilick Auftakt spunea...

Pai ti-ai gasit sa vorbesti la mine de identitate liberala? Doar nu ai gasit aici identitate social-democrata sau populara? Eu nu am promovat nici macar lideri PNL care nu au avut mesaje liberale. Asa ca...

berenger spunea...

ei vezi, asta e problema, pe mine ma acuzi ca sunt prea critic, eu zic ca tu nu esti critica decat prea putin. ai suflat un cuvintel despre calitatea candidatilor la alegerile de duminica (te rog, sa nu vii cu argumentul ca ar fi ai pesedeului. gaseste altceva)?

Lilick Auftakt spunea...

@Berenger, cred ca tu nu prea esti atent la ce scriu. Am scris ca am propus de mai multe ori in discutii un cod etic de conduita pe baza caruia sa fie desemnati candidatii USL. Ce nu ti-e clar? Ia vezi cum suna codul ala: se incadrau candidatii in el? Clar?

berenger spunea...

nu, lilick, nu ai scris nicaieri ca tataru si harbuz NU indeplinesc criteriile etice. nu generalitati, ci atitudini punctuale. de fapt, in zilele premergatoare alegerilor, tu erai simplu turist prin bucuresti. cu asemenea atitudine, politicienii pe care ii sustii devin autisti.

Lilick Auftakt spunea...

Pai scuze dar cu asa candidati nu pot decat sa fiu turist prin Bucuresti. Iar de codul de conduita am spus dinainte, stai linistit. Daca nu ma asculta nimeni, plec turist prin Bucuresti. Mi se pare normal.

berenger spunea...

bun. ce-ai sa faci cand, in 2012, va trebui sa votezi cu dan voiculescu la senat, si cu oana mizil la cd ?(si nu, sa nu-mi spui ca nu e posibil. sa te pui in pielea sustinatorului penele pus sa voteze orice lichea din pc sau din psd. a, si cu pc mai e o problema: 20 din locurile eligibile ale penelistilor sunt ale lui felix. bucurati-va)

Lilick Auftakt spunea...

Cum ce o sa fac? N-o sa votez, simplu. Nu votez cu manelisti si securisti. Am facut o exceptie cu Basescu in 2004 si uite ce tragem toti pentru asta. Nu sunt contra aliantelor si nu sunt contra USL, din contra, pentru ca e singura alianta care nu ii va da voie lui Basescu sa-si aranjeze viitorul politic asa cum vrea, insa asta nu inseamna ca votez cu oricine. Tu ce ai alege intre USL si ce vrea Basescu, adica PNL sau PSD plus Basescu?

berenger spunea...

pai atitidinea mea e clara demult: orice optiune in afara de votul alb e inacceptabila. iar dincolo de faptul ca spui cu subiect si predicat ce spui, ca useleul poate pierde votul tau, n-ai facut decat sa subliniezi neajunsul sistemic al useleului: un candidat al unui partid va obtine putine voturi din partea sustinatorilor celorlalte partide.

Lilick Auftakt spunea...

Nu spui nicio noutate aici. Dar vezi ca la Transildania te faci de ras. O sa-i recomand sa nu iti mai dea asa de multe lectii gratis. :)

berenger spunea...

lilick, citeste mai bine, ca sa vezi cine cui da lectii :)
in rest, ce sa-ti spun? dincolo de toate astea, sper din toata inima ca useleul sa-si fi invatat lectia si sa vina cu oameni, idei, programe si viziuni valabile, iar voi, sustinatorii lor, sa fiti mai critici cu ei, ca prea li s-a urcat la cap

Lilick Auftakt spunea...

Transildania e doctor in VUM. Tu nu stiu daca ai inteles ceva... Mai invata! :)

Pai nu suntem destul de critici?

berenger spunea...

pai eu nu de asta vorbeam, ci de logica lui. asta schioapata. si mai vad ca si onestitatea, de vreme ce raspunsul meu a stat doar vreo 5 minute pe blogul lui...

si nu, nu ati fost destul de critici. in toata blogosfera penelista doar george serban a avut o reactie. restul ati tacut cu totii

Lilick Auftakt spunea...

Pai George Serban e prietenul meu si il sustin fara rezerve. Trebuie sa trambitez asta toata ziua? Nu ti se pare ca imi ceri prea mult socoteala? Transildania nu era la calculator, cum nu e nici acum. O sa scoata comentariile sau o sa rasp[unda cand o sa vina. Dar are perfecta dreptate. Nu prea iti pui mintea la contributie.

berenger spunea...

nu lilick, comentariul a fost sters de pe blog. si gata, nu-mi mai pun mintea la contributie :)

Lilick Auftakt spunea...

Mi-e de-ajuns ce vad deja postat. M-am lamurit. :)

Snipers spunea...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Berenger

Sniper spunea...

Maestre, de ce ti-ai spus BERENGER?
Ne-ai speriat pe toti.
Puteai sa-ti spui Lundgren, Stalone, sau chiar sa ne dai gata, puteai sa semnezi Norris.

berenger spunea...

sniper(s), ignoranta ta e induiosatoare. esti cu adevarat garantat vanghelie. uite o explicatie pentru neuronul tau stingher: http://agonia.ro/index.php/screenplay/122190/Rinocerii

sniper spunea...

bergenbier,
daca spui tu...

Lilick Auftakt spunea...

Hihihi!

Lilick Auftakt spunea...

Bergenbier e masochist. :P

Deceneu spunea...

@Lilick "USL trebuie sa schimbe din mers strategia".
USL-ul trebuie sa se desfinteze si aprtidele sa ofere solutii electoratului.
Oferta actuala "jos Basescu-Boc", este o oferta a partidelor din opozitie, pentru partidele din opozitie.
Opozitia nu are oferta pentru electorat.
Votul este politic, si USL-ul este perceput sinonim cu PSD-ul, iar PSD-ul vinovat de dezastrul economic. Oamenii si-au pierdut locurile de munca in guvernarea PSD prin acele disponibilizari de personal in numele eficientizarii.
Desi se spune ca electoratul are memorie scurta, se dovedeste ca electoratul nu uita si nu iarta.
Sigur ca multi PSD-isti sunt fosti PSD-isti, de unde si impartirea electoratului pentru ca nu stiu care sunt mai corupti si mai vinovati.

Eu am spus demult ca alianta cu PC-ul si cu PSD-ul, este impotriva naturii si a electoratului, si ca o alianta cu electorat incompatibil, scoate mai putin decat ar obtine partidele in alageri separate.
Daca mergeti impotriva evidentei suportati consecintele.

"Cei mai cumpliti surzi sunt cei care nu vor sa auda".(D. Diderot)

Lilick Auftakt spunea...

Deceneu, partidele din USL pot sa faca multe lucruri fara sa se desfiinteze USL.

ADRIAN spunea...

@Lilick: tie nu ti se pare neplacut ca pierderea colegiului este pusa pe seama manevrelor lui Pinalti? In loc sa-si puna barbateste cenusa in cap ... mie mi se pare si trist si inspaimantator avand in vedere alegerile mari de la anul!
@Rasputin: sper ca nu incerci sa sugerezi ca as fi prost pentru ca imi place Seinfeld! ... Desi s-ar putea sa ai dreptate pe undeva avand in vedere ca eu speram ca ciuma portocalie s-ar putea sterge cu buretele furiei populare ...

Lilick Auftakt spunea...

Adrian, uita-te te rog ce am postat acum.

Rasputin spunea...

Adrian,
in nici un caz nu as vorbi nepotrivit cu tine.
Cred ca e limpede ce am vrut sa spun.