12 aug. 2011

Tariceanu, despre cantecele de sirena ale pedelistilor: "Ma scarbesc"

Calin Popescu Tariceanu: "Pe mine ma scarbeste, as putea sa spun, in ultima vreme, aceasta atitudine insistenta, materializata prin diferite apeluri din partea PDL-ului catre Partidul National Liberal, privind o regrupare pe dreapta a liberalilor. In primul rand, Partidul Democrat, zis si Liberal, este afiliat la Partidul Popular. Deci ei nu sunt liberali. In al doilea rand stiu ca s-au infiintat fundatii crestin-democrate de catre ministrul de externe, deci orientarea lor e clara. Eu nu inteleg de ce bat ei toba liberalismului, ei care nu au nimic cu liberalismul. Si, daca vreti, va dau un exemplu concret. Citind astazi printre masurile fiscale pe care doreste actualul guvern sa le ia in viitor, am vazut ca se numara o crestere a taxelor. Vor sa introduca un sistem de taxare si mai mare pe proprietati. Stiti ca astazi, pentru o proprietate, platesti 65%, pentru a doua proprietate 150%, pentru a treia proprietate 300% si asa mai departe pentru urmatoarele proprietati. Deci ei se definesc liberali, aplicand acest sistem de impozitare care e total antiliberal??? Pentru ca protectia sociala, printr-o perspectiva liberala, se face prin proprietate! Il incurajezi pe cel care poate sa cumpere o casa, doua case, ca la batranete sa poata sa inchirieze si sa aiba un venit, nu sa stea cu mana intinsa la ajutorul statului. Deci mie mi se pare o impostura fara de seaman acest Partid Democrat asa-zis Liberal, care incearca, dupa cum vedeti, daca nu reuseste sa atraga partidul (nota: PNL), macar sa genereze o fractura in partid, de genul celei care s-a intamplat in 2006 cu Flutur, cu Stolojan si cu altii. Si n-ar fi exclus ca sa existe un mic grup, nesemnificativ, intr-o buna zi, care sa raspunda acestor cantece de sirena, dar eu nu am nici cea mai mica indoiala ca partidul, in ansamblul lui, are un comportament corect din punct de vedere ideologic si, fata de Partidul Democrat, mai ales dupa modul in care s-a comportat in ultima perioada, vorbesc in ultimii ani, cred ca nu are nici cel mai mic dubiu fata de adevarata natura a acestui partid, care este un partid lipsit de ideologie. Deci nu avem niciun fel de afinitate ideologica cu acest partid." - Sinteza Zilei, 11 august.

10 comentarii:

ADRIAN spunea...

astea ar trebui spuse mai des, de mai multi lideri PNL

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, si eu astept sa o spuna mai multi, dar la fel de frumos argumentat si de liberal.

ADRIAN spunea...

Ar trebui spuse oricum. Am constatat ca in ziua de azi argumentarea nu mai conteaza pentru ca fie e ignorata, fie este intoarsa pentru deturnarea sensului, fie este pur si simplu neinteleasa. Deci lucrurile in ziua de azi trebuie doar spuse si spuse tare. Ca sa ramana undeva scrise, inregistrate. Altfel, de la maimutele portocalii oricum vom auzi mereu aceleasi clisee despre Tariceanu, indiferent ce ar spune acesta, pentru ca functioneaza inca la noi acelasi mecanism "Romania Mare" din anii '90 numai ca e multiplicat cu forta media actuala.

Shadow spunea...

@Lilick

Procentele alea se aplica la ce? Ca sincer nu cred ca la valoarea nominala a proprietatii.

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, sunt foarte atenta la mesajul liberal din spatiul media, pe care de multe ori uita si unii liberali sa il emita, iar de altii nici nu se poate pune problema. Ceea ce spune Tariceanu e mult mai mult decat "Jos Basescu" si "Nicio alianta cu PDL". Sigur, spune si asta, si cat se poate de ferm: "mi-e scarba de ceea ce faceti". Dar trebuie explicat si de ce, cu argumente liberale. Nu toata lumea se multumeste cu un mesaj simplist si un "Jos" ca sa fie convinsa sa vina la vot.

Da, vreau sa ramana cumva inregistrate. Presa nu a repetat acest mesaj, de aceea l-am scris si il pastrez eu aici.

ADRIAN spunea...

@Lilick: ai dreptate, si eu sunt de aceeasi opinie privind argumentele (adu-ti aminte pozitia mea in raport cu referendumul cu sectoarele care mi s-a parut insuficient lucrat) ce trebuie aduse mereu si mereu. Constat doar ca in realitate ele nu au impactul corespunzator decat daca sunt impachetate in scandaluri sau circuri mediatice din pacate. Asta e tara! Mereu am sustinut ca asta a fost calea pierzaniei PNTcd, aceea ca am avut permanent senzatia ca lor li s-a parut ca "jos comunismul!" ar fi fost suficient ... Admit ca in PNL ma uit cu atentie la ce spun Tariceanu, Orban sau Vosganian pentru ca in general se bazeaza pe argumentari liberale. Si la Antonescu pentru ca le spune frumos si cu verva dar in ultima vreme incep sa ma cam indoiesc referitor la substanta din spatele discursului.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow, o sa caut exact sa iti trimit...

Lilick Auftakt spunea...

@Adrian, pai sa zicem ca tu esti alegatorul la care m-am gandit cand am scris mai sus de mesaj si de argumente. Tu faci parte din acea categorie de votanti care cere ceva mai mult de la PNL ca sa il voteze. Si asta si spre binele partidului, consider eu...

radu spunea...

Lilick, inteleg ca te temi de pericolul dizolvarii identitatii liberale intr-un discurs ant-Basescu de tip USL, care risca sa stearga deosebirile dintre PNL (partidul "de dreapta") si PSD (partidul "de stanga"). Iti dau dreptate, si eu cred ca Tariceanu e cel mai bun exemplu de cum ar trebui sa-si apere liberalii identitatea fara sa cada in bratele diversionistilor lui basecu, care abia asteapta sa-i momeasca dupa viitoarele alegeri intr-o noua alianta de guvernare.
Eu zic totusi sa nu uitam cealalta parte a afirmatiilor lui Tariceanu, pe care vad ca nu le-ai reprodus aici: in orice conditii, PSD e mai frecventabil decat PD, care trebuie izolat multa vreme de-aici inainte. Daca uitam treaba asta, devenim prada usoara pt. pentru matrapazlacurile lui bacon sky si alte albe ca zapada de la bordelurile portocalii.
Daca vrei, putem sa intram si in chestiuni ceva mai ideologice de partid. De vreo doi ani ]ncoace, PD bate toba libertarianismului corporatist, a crestin-democratiei sau a neo-conservatismului american. Din tabara liberala, omul cel mai compatibil cu ciulamaua asta pusa la cale de ISP si fundatia lui nea Sunca este conu Dinu Patriciu, care si-a tras la gazetele lui crema telectualilor lui basecu si a celor liberali. Mie mi se pare important sa spunem raspicat ca liberalismul PNL NU face jocul libertarianismul antinational si desantat al marilor corporatii, si nici nu face jocurile FMI. Asta spunea Tariceanu, si sunt de acord cu el.

Lilick Auftakt spunea...

@radu, pai ce atragi tu atentia sa nu uitam, scriu eu de doi ani. Nu are legatura. Eu ma refeream acum strict la discursul liberal, care trebuie sa sune/arate asa, ca in postarea asta, sa contina anumite elemente. Il auzi des? Nu. Deci sa nu divagam...