24 aug. 2011

Un sinistru deosebit de grav

In legatura cu tema comasarii alegerilor va rog sa cititi mai intai la Constantin Gheorghe. Dupa ce am stabilit ca nu e decat o noua diversiune pedelista, hai sa ne si distram putin pe seama lor.

Pentru aceasta comasare a alegerilor, Sulfina Barbu spune ca mandatele alesilor locali pot fi prelungite cu sase luni. Am cautat si am gasit ca: "Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organica, in caz de razboi, calamitate naturala, dezastru sau sinistru deosebit de grav."

Avem vreuna din aceste situatii? Da, daca PDL va accepta sa motiveze ca Traian Basescu este o calamitate naturala, un dezastru, un sinistru deosebit de grav sau toate trei la un loc.

P.S. - Cititi si... Varujan Vosganian: "PNL va regreta amarnic daca accepta alegerea parlamentarilor intr-un tur"

8 comentarii:

Matilda spunea...

Sinistrul poate promulga o lege organică, deci recunoaşte că guvernarea portocaliu-verzuliu-albastră este o calamitate !

Lilick Auftakt spunea...

Matilda, da, cam asa ceva. Astept cu interes. :))

Anonim spunea...

Dragă Lilick, fără nici o glumă, art.69 alin.1 al Legii nr.215/2001(care a fost deja modificată și completată de mai multe ori), poate fi din nou modificat, prin lege organică, cu concursul UDMR, asigurată că va fi partener și la viitoarea guvernare PDL-istă,astfel încât mandatul primarilor să poată fi prelungit între 6 luni și 1 an, pentru motive bine întemeiate(cel mai simplu, economisirea de bani, în plină criză, dar nu prin stoparea furăciunilor, ci prin comasarea alegerilor). Limpede ca apa, nu?
Anonymus Magnus

Lilick Auftakt spunea...

Nu, nu poate fi modificata oricand si cu orice pretext. Sa mai terminam odata cu mentalitatea asta ca PDL poate sa faca ce vrea. Nu, portocaliii si Basescu nu pot face tot ce vor.

murphy spunea...

Cheia e la UDMR, ca de fiecare data, vezi reorganizarea teritoriala sau votul prin corespondenta. Daca UDMR zice da, se face, daca nu, se fasie ca si celelalte.

Lilick Auftakt spunea...

Au zis da.

ADRIAN spunea...

Acum vad ca dl Kelemen il tavaleste un pic pe dl Ekstein Kovacs pentru ca se opune pe fata crimei de la Rosia Montana, cu atat mai mult cu cat are tupeul sa spuna asta din pozitia de consilier al mitocanului cotrocean care nu mai poate fara aur ... Peste 70 de ONGuri maghiare i-au cerut demisia lui Kelemen pentru deviatia de la principiile UDMR legate de problema mediului ... Care UDMR trebuie luat in calcul? As prefera persoane precum Magor Csibi care sa-si exprime convingerile politice in partide si nu in gruparea etnica care excede legii jucand ca partid politic fara sa fie.

Florin Matei spunea...

Mai siniştri decât sinistrul însuşi sunt cei care - prin comportament, prin atitudine, prin vot, din teamă, din toleranţă, din prostie - îi legitimează regimul.