6 sept. 2011

Ba e prea frig, ba e prea cald si acelasi Oprisan

Primaria Capitalei: "Rulourile de iarbă au fost montate în luna iulie, iar terenul de joc era pregătit încă din data de 10 august pentru desfăşurarea meciului de fotbal Romania-Argentina. Acest stadion a fost realizat în vederea desfăşurării finalei Europa League din 2012, perioadă în care gazonul ar fi avut suficient timp pentru fixare. Este important de menţionat că gazonul necesită timp pentru maturizare. Dupa această dată (10 august), temperaturile extrem de ridicate, dar şi lipsa precipitaţiilor, nu au permis o dezvoltare corespun zătoare a rădăcinilor, astfel încât să se asigure o legătură puternică între ruloul de iarbă şi stratul suport" - REALITATEA.NET - 06.09.2011

"Firma care a montat gazonul pe ”Național Arena” este patronată de Adrian Oprișan, fratele baronului PSD de Vrancea, Marian Oprișan. El provine din Germania, iar firma a încasat suma de 200.000 de euro."

Si o stire mai veche, insa aceleasi probleme: gazonul si Oprisan.

"O treime din suprafata de joc de pe "National" e încã acoperitã cu nisip. Adrian Oprisan asteaptã miracolul, adicã explozia rapidã a 500 de kilograme de sãmîntã americanã. Anghel Iordãnescu i-a rugat astãzi pe jucãtori sã nu vorbeascã deloc despre gazon. "Dupã meci, vom vedea", le-a spus selectionerul.
FOTBAL PE PLAJÃ? Dacã iarba nu creste, e posibil ca, sîmbãtã, "tricolorii" sã se reprofileze pe o ramurã mai spectaculoasã a sportului-rege, varianta pe plajã. E nevoie de cãldurã, dar termometrul înfipt în gazon arãta azi 9 grade"
- 25.03.2003

7 comentarii:

transildania spunea...

Cum de n-au auzit englezii de acesti maistrii ai gazonului, oprescu si oprisan.
Ii angajau imediat sas e ocupe de gazoanele din Wimbledon, Wembley, Twickenham, si de Jocurile Olimpice de la Londra, si scapam de ei...

Lilick Auftakt spunea...

@transildania, acum cred ca afla!!! :)

Rational Idealist spunea...

Eh, omul testeaza diferite metode. Vezi ca acum a aplicat alt procedeu fata de data trecuta, a venit cu rulourile in masini frigorifice, nu cu seminte. Data viitoare sigur incearca altceva, eu zic sa-i mai dam cateva sanse.

In alta ordine de idei: in parcul Cuza din sect.3 (a.k.a. "IOR"), se mai da un tun pe bani publici. In acest parc plin de verdeata, s-au apucat mai nou sa decoperteze solul si sa... planteze rulouri de gazon (!!!!), adus cine stie de unde si pe ce bani. Prin unele locuri s-a "prins" cat de cat, desi se observa neplacut peticele (si chiar e facut mai mult din petice, probabil ca din ce a ramas de la vreo "lucrare" mai mare, poate chiar stadionul, ca nu strica sa iei bani de doua ori, nu?)... dar prin alte locuri pur si simplu gazonul ala nu a prins radacini si s-a uscat. Asa ca, unde era inainte iarba naturala din parc, este acum gazon uscat de import.

Lilick Auftakt spunea...

@RI, haha, nu stiam de faza cu IOR-ul. Am mai vazut undeva, in sectorul 3, in alt parc, gazon, numai ca nu am dat atentie.

Mitica von Naramz spunea...

Buna dimineata, postarea asta vine ca o manusa pe mesajul ca toti sunt la fel. Tocmai ce spuneam ca hotii trebuie sa plece. Problema este ca hotii nu vor pleca niciodata de la banii publici si in cazul acesta mai ca-ti vine sa-i trimiti pe toti la origini si sa nu-ti mai pese. Ii doare in partile moi de tine ca alegator.

Lilick Auftakt spunea...

Trebuie cumva sa ne mobilizam si sa ii alungam. In cazul asta e vorba de jaf public. Suntem luati de fraieri.

Anonim spunea...

Aici gresiti mai fratilor.

1. Oprescu (si Primaria) NU au nicio legatura cu gazonul.

2. Firma lui Oprisan NU are nicio vina. Angajatii sai au fost simplii executanti ai antrepenorului, o firma din Italia.

3. In 2003 cand iar au fost minuni pe fostul "23 august", in contract se prevedea initial ca primul meci pe noul gazon sa se desfasoare in iunie. FRF a decis sa se joace in martie si rezultatul s-a vazut. Atunci s-a dat vina pe firma lui Oprisan pentru ca "dadea bine" fiind fratele unui baron de-al lui Nastase. Dar nici atunci firma nu era de vina ca s-a jucat cu trei luni mai repede.

4. Era la mintea cocosului ca un gazon tip "rulouri" nu poate rezista daca nu este lasat cel putin 6 luni sa prinda. S-a vrut insa, ca pe vremuri, in intrecerile socialste sa se faca cincinalul in 4 ani si jumatate.

5. Acum se va merge - cu o firma olandeza - pe sistemul clasic, adica brazde de pe margine de rau. Trebuie insa sa fie rau care provine din deal sau munte. Stiu ce spun, pentru ca am asistat la 5 regazonari dupa sistemul clasic

Dan