"Muzica a însemnat foarte mult pentru Rege când era în exil. A fost ceva esenţial pentru el", a spus Principesa Margareta, precizând că melodia de suflet a Regelui Mihai este "Poema română", de George Enescu, pe care obişnuia să o asculte cu familia sa în exil. "Am crescut cu această muzică. Aşa am fost mai aproape de ţara noastră, care ne-a fost interzisă, după cum ştiţi", le-a spus Principesa Margareta celor prezenţi. - Gandul
Atunci cand Enescu a scris "Poema Romana", cu care si-a facut si debutul componistic la o frageda varsta, Regele Mihai I nu aparuse pe lume. Avea sa se nasca mai tarziu, abia dupa 23 de ani. "Poema romana" e de altfel singura lucrare clasica romaneasca care se termina, apoteotic, cu Imnul Romaniei. Imnul Regal, desigur. Geniul Enescu tinuse sa marcheze inca de la inceput, prin muzica, devotamentul pentru tara sa, pentru simbolurile si valorile ei, in aceasta lucrare sublima, interzisa dupa 1948, ignorata dupa 1989.
De aceea, nu e greu de inteles de ce Regele s-a oprit asupra acestei lucrari atunci cand, departe de tara, a ales sa o puna mai presus de oricare alta. Sa-i ascultam finalul:
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
3 comentarii:
Cutremurator !
Multumesc Doamna !
Nespalatii astia ne taie cracile de sub picioare doar-doar vor dobori copacul :mrgreen: ) scriind si masluind Istoria acestui neam dupa cum vor ei ! Niste mizerabili, ei !
Si niste lasi, noi, ca nu punem mana pe ei sa-i azvarlim cat-colo !
@Radu, buna!
Trebuie sa le facem putina educatie, chiar cu forta. Cum sa te opui valorilor nationale intrate in istoria si cultura universala cu... basescianismul? E o lupta pierduta pentru ei.
Regele Mihai în parlament – o rară victorie a bunului simț în politica românească
http://www.acum.tv/articol/38799/
Trimiteți un comentariu