6 sept. 2008

Doina Cornea si PNTCD














"Disidenta anticomunistă afirmă că la filiala clujeană există oameni fără experienţă şi limpezime a gândirii politice, care sunt manipulaţi de actualul lider al partidului, Radu Sârbu.
Unul dintre liderii marcanţi ai PNŢCD, Doina Cornea, înfierează modul în care este condusă filiala de la Cluj a partidului, în frunte cu Radu Sârbu, pe care îl acuză de manipularea membrilor grupării.



îşi joacă PNŢCD ultima carte?

Da, într-un fel, dar au tăiat cartea în două. Acum vreo două săptămâni am fost la două şedinţe la Cluj. Le-am atras atenţia că nu e bine ce fac. Nu înainte de alegerile generale se fac congrese, ci după. Ce va spune electoratul dacă o să vadă că în loc să se ocupe de alegeri se ocupă de certuri şi intrigi? Cred că mergem în jos. Dar nu am fost decât patru voci.



Cine anume a mai fost pe lângă dvs.?

Au fost Horea Dan (fost lider PNŢCD Cluj-Napoca – n. red.), doctorul Paţiu şi încă o persoană. Ceilalţi erau pentru congres. Degeaba am spus că aceasta duce la scindare, procese şi o insuficientă pregătire pentru alegerile generale.



Cine este acum liderul partidului?

Liderul PNŢCD e cel care a fost ales statutar. îi vine cuiva ideea să facă un congres, dar nu are dreptul. Consider ilegal acest congres. I-am spus domnului Radu Sârbu: nu este o problemă de relaţii interumane, ci de politică între noi. Am avut dreptate şi cu un viitor proces, şi cu derutarea electoratului.

Nu ardea casa, pentru că după alegeri se ţin congrese. L-am întrebat de ce nu l-a propus acum doi ani dacă nu le convenea conducerea? Dar nu aşa, peste noapte. Că totul este o farsă din partea lui Radu Sârbu îmi dau seama din declaraţiile lui, în care spune că vor negocia alianţă fie cu PNL, fie cu PD-L. Asta mă scandalizează. Domnul Sârbu nu are un crez, o conduită?

Adică cine îl primeşte, cu ăla merge. E o atitudine oportunistă şi o condamn. A uitat că PNŢCD a fost distrus de PD? în Guvernul Ciorbea, Traian Băsescu, ministru al Transporturilor, nu a avut pace până când a blocat toată activitatea guvernamentală. Au pus umărul şi liberalii, dar nu cei de azi. Partidul lor era condus de Valeriu Stoica, iar el nu are coloană. Era şi domnul Stolojan, care, cât timp a fost premier, în ’91, a făcut nişte lucruri care numai democrate nu erau.



Cum comentaţi faptul că Marian Miluţ nu a demisionat de la conducerea PNŢCD, deşi spunea că o va face dacă partidul nu va trece de pragul de 5%?

Calitatea oamenilor politici în România este foarte scăzută. Nu e chiar atât de grav că nu s-a ţinut de cuvânt, pentru că nu avea cui să-i încredinţeze partidul sau trebuia convocat congresul. E reprobabil că nu s-a ţinut de cuvânt, dar e mai puţin reprobabilă atitudinea lui Miluţ decât cea a lui Sârbu, care a venit întotdeauna la mine cu aprecieri dispreţuitoare la adresa tuturor liderilor, în afară de domnul Coposu, la care nu a îndrăznit, pentru că nu mai trăia.

Sârbu se consideră deasupra tuturor. Cel mai mare defect al unui om politic este să creadă că numai el ştie, poate şi e cel mai bun. De nenumărate ori a vorbit depreciativ la adresa lui Emil Constantinescu şi Victor Ciorbea. După ce PNŢCD a pierdut alegerile în 2000, a spus că de vină a fost Diaconescu, pe care acum l-a atras în tabăra lui.



Cum vă explicaţi faptul că este la conducerea partidului?

Şi-a dus nişte susţinători. Aici, la Cluj, în afară de câteva persoane onorabile, erau nişte oameni fără experienţă şi fără o limpezime a gândirii politice, ca o turmă. I-a convins că este bine să se facă un congres, deci ăştia suntem. Degeaba am încercat să arătăm că nu e bine. A folosit aceeaşi metodă pe care a încercat-o şi cu mine: manipularea.



Adică a încercat să vă transforme într-o voce anti-Miluţ şi pro-Sârbu?

Denigrându-l pe Miluţ şi arătându-mi acea moţiune, frumos scrisă, dar cu nişte principii generale. Trebuie să ai un program, să explici cum vezi aplicarea liniei politice în învăţământ, sănătate, justiţie şi agricultură, or, astea lipsesc total. Toate partidele răspund cu aceleaşi idei: PRM, PSD, Gigi Becali, dar astea nu ajung.



De ce nu s-a putut pune problema alianţei PNL-PNŢCD?

Pentru că liberalii nu voiau. Ce alianţă să faci cu un partid de 1%? Au interesele lor. PNL nu e un partid de binefacere şi nimeni nu face filantropie în politică. PD-L ar fi interesat de alianţă ca să intre în Internaţionala Creştin-Democrată.



Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, a declarat că liberalii vor amâna semnarea acordului până la clarificarea situaţiei în PNŢCD, inclusiv prin intermediul justiţiei.

Nicăieri în lume nu sunt scurte procesele. Acum e bătălie pe sediu. Dacă partidul se prăbuşeşte, lovitura de graţie i-a dat-o Radu Sârbu.





Arestată la domiciliu



Traducătoare, publicistă şi disidentă anticomunistă, Doina Cornea a difuzat în perioada 1982-1989 31 de texte şi scrisori deschise la Radio Europa Liberă. în 1983 a fost destituită de la Universitatea Babeş-Bolyai şi supusă unor anchete şi interogatorii.

A fost arestată la domiciliu după ce a răspândit manifeste de solidaritate cu greva muncitorilor de la Braşov (1987). După 1989 a intrat în Frontul Salvării Naţionale, din care a demisionat ulterior, şi apoi în Convenţia Democrată din România."


Ziua de Cluj

Cum comentati?

34 de comentarii:

Anonim spunea...

Of, cam are dreptate Doina Cornea cu privire la PNTCD... Si mai ales la intentia lui Base de a "baga" PDL-ul in Internationala crestin-democrata... Evident, acum mai are la dispozitie si partidul CD rezerva al oligarhului bun Paszcany...

Anonim spunea...

Evident, acum doamna Cornea va fi atacata si de "adevaratii urmasi ai lui Coposu". :(

Anonim spunea...

Din nefericire e in traditia taranistilor sa se certe nonstop ( asta dateaza dinainte de razboi )cata vreme n-au un lider cu o autoritate morala . Cum de la disparitia seniorului Coposu nu mai au...Pacat.

Lilick Auftakt spunea...

Asa cum spun si Cartarescu si Zoe Petre in ultimele articole, in PD-L sunt deja toate partidele: de la partidul lui Magureanu, cel al lui Talpes, pana la "liberalii" lui Stoica. Ca isi mai alipesc si un CD in coada chiar nu mai are importanta in "efortul" lor de a ne arata ca oportunismul si pragmatismul, tipic canibalilor politici, ii caracterizeaza. Ce scrie in statutul lor? "Partid format prin absorbtia..." bla-bla...
Ei absorb, sug, infuleca tot ce prind, si inca nu si-au consolidat o doctrina.

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar


Asta spuneam si eu cu ceva timp in urma: le trebuie un lider puternic si, pentru ca ei tin, cel putin declarativ, la valorile morale, o personalitate de o valoare morala de necontestat. E greu. Unde sa gasesti asa ceva in ziua de azi? Daca l-ar gasi ei, l-am vota presedinte.

Anonim spunea...

Mda, nu-i vad bine nici eu.

Marius Mina spunea...

Cine are interesul sa o manipuleze pe saraca Doamna Cornea?
Daca a ajuns sa-l prefrere pe Milut in locul lui Sarbu inseamna ca si Patapievici are perfecta dreptate cand il sustine pe Basescusau de c enu, operele de arta expuse la NY.Este o situatie similara plina de necunoscute.Era bine sa-l mentinem pe Milut, sa faca fuziunea .Sa topeasca ce a mai ramas din PNTCD in PNL pentru a le da acestora si legitimitatea de dreapta pe care nu o au fiind de centru stanga, si apoi agentul(acoperit) DIE Marian Petre Milut si fostul exponenet al "Noii Drepte Legionar-SRI iste" Aurelian Pavelescu sa-si imparta valoarea sediilor cu Tariceanu si inca vreo doi trei "interesati" .Este vorba de sume cuprinse intre 150 si 200 de milioane de euro.Doamna Cornea dezamageste prin prestatia sa, pacat.

Sa ajungi sa-l sprjini pe Iliescu (in campania din 2000 si apoi sa sustii o blasfemie securista la conducerea partidului a carui membru de onoare esti, mi se pare inacceptabil si dubios.

Am sustinut echipa Sarbu si mergem pina la capat, preferam sa murim in picioare ca entitate politica decat sa ingencuchem in fata celor pe care i-am salvat de la disparitie in 1996.("Fratii nostrii " PNL)Intodeauna cei care musca mana care ia hranit candva nu se pot disocia de categoria hienelor de proasta calitate.

Rusinoasa atitudinea recenta a lui Tariceanu care intr-o discutie recenta cu RADU SARBU a incercat sa ia partea lui Marian Milut.Sa numai existe deloc verticalitate in oamenii nostrii politici? Sa fie totul legat de profitul imediat, de cele 10 milioane d eeuro promise de Milut PNL pentru campanie?
Rusinos din partea lui Tariceanu, dezamagitor discursul Doinei Cornea.
Romania , iata devine de la o zi la alta o tara in care anormalul se transforma in normal, in care toxicul e bun de consum.

Si-atunci sa nu le dam dreptate milioanelor de tineri care ar face orice sa emigreze ?

Au perfecta dreptate , Romania, o tara superba, pacat ca e locuita majoritar de moluste.

Lilick Auftakt spunea...

@marius

Eu vedeam prin alianta PNL cu PNTCD un castig pentru PNTCD. Ar fi intrat in Parlament, si dupa ieseau daca voiau, ca nu ii tinea nimeni legati, dar ocupau un spatiu de unde aveau vizibilitate.

Marius Mina spunea...

@Karina , tu vedeai asa pentru ca nu cunosti detaliile acestei "aliante" si iti culegi informatiile doar din presa romaneasca , o alta adunatura de pseudojurnalisti care functioneaza pe sfori .Protocolul semnat de ofiterul DIE Milut cu Tariceanu a fost o manevra perversa sustinuta de de cercuri restranse de liberali nesatui.Asta este rasplata pentru faptul ca i-am salvat de la moarte in 1996.D-zeu este sus dar vede.Din acest moment pentru mine personal PNL ul reprezinta exact ceea ce reprezinta si PDL, o adunatura de oportunisti , de lichele , de hoti necalificati .Nimic mai mult , zilele urmatoare voi publica si aspecte pe care pina acum le-am tinut in intuneric , desigur din viata secreta a dragilor ministri liberali.Asta pentru cei care cred ca sustin niste sfinti .Cand veti afla cine finanteaza din umbra ministrii din Guvernul Tariceanu ....o sa vi se faca greata deifintiva.In curand...

Marius Mina spunea...

Karina- Hais a-ti spun eu cum ecu aliante lui peste tariceanu, legea spune ca in forma pe care cele doua eminente cenusii au parafat-o, candidatii PNTCD participau la alegrri pe listele PNL.Automat PNTCD nu avea participare nu? ce s eintampla ca nu particip la alegeri pentru doua scrutinuri consecutive? te autodesfiintezi.
2.cei care candidau pe listele PNL trebuiau sa demisioneze din PNTCD, daca presedintele partidului demisiona din PNTCD automat el devenea membru PNL.Ideea de baza era ca Milut sa fuzioneze cu PNL care la randul lor aveau nevoie de banii promisi de Milut si de identitatea CRESTIN DEMOCRATA INTERNATIONALA a PNTCD, pentru ca nu-i asa ,nu ar strica Peneleului o identitate de dreapta sa acopere praful de centru stanga in care zace acum prin doctrina ALDE.
Legal vorbind, toata magaria pe care PNL o gira se transforma in disparitia PNTCD si legitimizarea PNL ca un partid crestin democrat membru cu drepturi depline in Internationala Crestin Democrata (nu in PPE care se va auto desffinta pina la urma)

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Eu cred ca pana sa va apucati voi sa rascoliti rahatul si sa aratati ce fac ceilalti (de ca si cand nu ar stii oricine si ce fac liberalii si pedalistii si peseditii...toti), sa aratati ce puteti face BINE voi. Acum, in prezent, in viitor. Ce oferiti. Pana acum nu se vad decat scandalurile. La asta se pare ca va pricepeti de minune. Si chiar nu e nevoie de alt partid care sa se ocupe tot de asa ceva, crede-ma.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Pe cat punem pariu ca daca nu ii inghite peneleul (asa cum spui tu) ii inghite cu fulgi cu tot pedeleul?

Marius Mina spunea...

Pe cat vrei si pe ce vrei...eu am curaj sa pariez pe orice suma ca nu vom avea niciun contact cu reptilele PDL.Totul a fost speculat si scos din context.Declaratia lui Sarbu conform careia suntem deschisi la aliante viza de fapt PNL , ei comportandu-se ca niste prostituate ioeftine de duzna au preferat sa ne vanda pentru prrofitul lor imediat.Acum apele s-au limpezit.PNTCD merge sigur si singur in alegeri.Cum am supravietuit 65 de ani vom supravietui si de acum incolo, vor veni poate alti lideri care vor reusi mai mult decat se reuseste azi. Nu mor caii cand vor cainii...si spun asta cu amaraciune in suflet...pentru ca rolul cainilor este jucat de unii pe care i-am considerat aliati, fostii colegi din CDR...PNL!

Marius Mina spunea...

@Lilick- n-am inteles exact ce ai vrut sa spui cu :"Si chiar nu e nevoie de alt partid care sa se ocupe tot de asa ceva, crede-ma."

Sugerezi cumva ca numai e nevoie de un partid ca PNTCD si trebuie redus la tacere?Corect...scena politica e deja ocupata de cele trei curente , n-asa?
Stanga de PSD, dreapta de PDl si centru -stanga de PNL ..nu? De ce sa mai avem nevoie de un partid de dreapta real si nu o facatura cum sunt celelealte la un loc.Don't worry ca-l vom salva si-l vom reface...daca nu voi cei din tara , o vom face noi cei de afara.Asta pentru ca la fiecare scrutin , voturile romanilor din afara au clasat PNTCD pe locurile 1 si 2..de ce oare?
Nu cumva e nevoie de un transplant masiv de mentalitate? Cred ca acoloe buba...altfel Romania n-ar arata ca azi, o tara de lumea a treia cu pretentii de EU...in fapt tot o Banana Republic

Marius Mina spunea...

Revenind la afirmatiile D-nei Cornea,

Sunt doua afirmatii care ar trebui sa ne puna pe ganduri :

"îi vine cuiva ideea să facă un congres, dar nu are dreptul. Consider ilegal acest congres. I-am spus domnului Radu Sârbu:"

"Calitatea oamenilor politici în România este foarte scăzută. Nu e chiar atât de grav că nu s-a ţinut de cuvânt, pentru că nu avea cui să-i încredinţeze partidul sau trebuia convocat congresul."

Un congres convocat legal de 28 de organizatii nu este ilegal, chair daca vrea dna Cornea. Ulterior, tot dansa vorbeste de convocarea congresului.

Fie dumneaei nu era la curent cu conspiratia Milut de a varsa politic PNTCD in PNL si apoi de a prelua sediile, fie varsta inaintata isi spune din pacate cuvantul.

Ne asteptam sa mai fie atacuri indreptate catre noua echipa si din alte unghiuri - in fond o placinta de 200 Mil euro pe cale de-a fi pierduta merita investitia!

Anonim spunea...

@Marius - Inteleg de la tine ca "adevaratii taranisti" vor avea in perioada urmatoare misiunea lui WCTudor: cea de a da de pamint cu marele dusman al PDL-ului - PNL!

Misto va joaca Base pe degete pe toti sa porcaiti spre gloria lui si a lui Nutzicilor! Dar, daca nu o veti face la fel de bine ca el, exista acum si PNTCD-Paszcany.

Ai vreo dovada ca Milut este turnator sau agent DIE - sub acoperire sau nu, iar Radu Sarbu nu e?

Si de ce nu o fi fost cooptat si PNT-CD in faimoasa Alianta DA din 2003-2004? Acum am fi avut deja PD-L-CD si nu mai stateam sa batem apa-n piua...

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

"Si chiar nu e nevoie de alt partid care sa se ocupe tot de asa ceva, crede-ma."= PNTCD nu trebuie sa ofere tot asta: scandal

Anonim spunea...

@Marius - ce mare nevoie sa aiba PNL de alea 10 milioane prapadite ale lui Milut, cind PNL are de partea lui cel mai cel "oligarh" din Romania?! :)

Iar smecheria asta cu sediile este mai degraba "marca inregistrata" a PD! Remember fuziunea prin absorbtie cu partidul lui Magureanu... Ingineriile politico-imobiliare sint domeniul pedistilor.

P.S. Mai stie cineva si cum a ajuns "mosia" Marmosim, de multe hectare centrale in patrimoniul familiei Videanu?

Marius Mina spunea...

@Luluta , imi pare rau dar citezi din X Files, teoria conspiratiei a bagat Romania intr-o mlastina din care nu va iesi curand, poate niciodata.
ma bucur ca ma consideri un manipulat al PDL sau Basescului, te-ai concentrat mult pina ai ajuns la concluzia asta?
Daca vom ataca sau nu PNL ramane de vazut, am spus doar ca voi face publice niste aspecte care nu vor bucura simpatizantii acestora in niciun caz...
daca taranistii sunt bagti in corzi din motive de tensiuni interne ...de ce n-ar sti lumea cum se hranesc si de la cine...liberalii nostrii dragi..
Si inca odata ..remember, am supravietuit 65 de ani in afara parlemtnului vom mai supravietui inca 4.Dar dupa cum i-am spus si Karinei, e nevoie de infuzie masiva de capital uman din exterior, asta nu numai in PNTCD ci in general, ne conduc niste necalificati, semidocti care fura in virtutea inertiei pentru ca nu au avut de unde sa invete sa fure inteligent facand si treaba in acelasim timp.

Anonim spunea...

@Marius - imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta, dar calitatea "capitalului uman" romanesc este uniform distribuita pe planeta. Atit dpdv intelectual, cit si etic... "Infuzia" de care vorbesti este o idee cam aroganta, presupun ca-i a lui Nasui...

Iar incapacitatea de a rezolva divergentele de idei si viziune in interiorul unui partid - mai ales unul aflat in agonie de ani buni, ca si crearea de factiuni, este un semn de slabiciune letala. :( Nu este cazul sa dati vina pe PNL.

Si ce "teorie a conspiratiei" ai vazut tu in ce am scris eu? PNTCD nu are nici o sansa singur, cu asta sintem de acord, cred. Cu PNL "noua aripa" PNTCD se straduieste sa arda puntile...

Ramine PDL ca posibil aliat (cum a zis si Radu Sarbu), ca vad ca acum vi se par "mai de dreapta" decit oricine... Radu Vasile, Opris, alti fosti taranisti, sint deja in PD(L) si tuturor li s-a parut normal...

Marius Mina spunea...

Acuma sa vad ce inteleg carcotasii PNTCd din declaratia lui Sarbu:
CLUJ-NAPOCA, 5 sep (MEDIAFAX) - Preşedintele ales al PNŢCD, Radu Sârbu, a propus PNL încheierea unei alianţe electorale care să permită ţărăniştilor să candideze în colegiile electorale şi să intre în Parlament sub sigla propriului partid, nu a PNL, iar Tăriceanu i-a spus că va propune liberalilor această formulă.

Sârbu a declarat, vineri, întrebat de câţiva ziarişti despre stadiul negocierilor cu PNL, că a a avut, joi seară, o întâlnire cu preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul căreia a fost prezentată intenţia PNŢCD de a participa la alegeri fie prin forţe proprii, fie într-o alianţă electorală, pe care ar dori-o fie cu PNL, fie cu PDL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Dl. Tăriceanu mi-a prezentat avantajele formulei propuse şi acceptate de fostul preşedinte Miluţ, dar în finalul discuţiei mi-a promis că va încerca să propună Biroului Politic de Conducere a PNL formula alianţei electorale", a afirmat Radu Sârbu.
Acesta a explicat că alianţa electorală vizată înseamnă că cele două partide vor participa cu membrii lor într-o formulă precum fosta Alianţă D.A. sau CDR.
"În Parlament am ajunge ca ţărănişti, iar în colegiile electorale am fi ca ţărănişti, nu ca liberali. Partidul ar face campanie şi ar prezenta oferta. Nu participăm pe lista PNL şi nu ne travestim", a precizat preşedintele ales al PNŢCD.

În ceea ce priveşte contestaţia "taberei Miluţ" din partid, Sârbu a arătat că noua conducere se află în instanţă cu aceasta şi aşteaptă stabilirea unui termen.

"Sperăm să beneficiem de celeritate în judecarea acestor contestări lipsite de orice argument. Dacă instanţa tergiversează, riscăm scoaterea partidului din alegeri. Miluţ are drept de semnătură şi nu vrea ca PNŢCD să participe în alegeri, în timp ce noi vrem", a mai spus Radu Sârbu.

Marius Mina spunea...

@Luluta , ceea cetu incerci sa cimentezi este tocmai toxina lansata de pedelei pe piata media pentru a-l compromite pe SARBU si evident pentru a-l ridica din rahat pe securistul Milut.Tu prin ceea ce propagi nu faci altceva deact sa-l propuri pe Milut in varful PNT pentru ca nu-i asa...asta i-ar place lui tricicleanu...
Inca odata iti spun, cu parere de rau si cu tot respectul, politica e grea...mai grea decar carnea de berbec.
Milut va fi nu numai executat politic dar va da socoteala in justitie despre modul cum a gestionat PNTCD si manevrele imobiliare pe care avea de gand sa le faca dupa varsarea partidului definitiv in PNL.PNL ul pe de alta parte s-au comportat ca niste curve si nu e prima oara.
D-zeu sa le dea mintea de pe urma dar continuand asa le mai dau vreo 4 ani de supravietuire.Posibil doar in cardasie cu partidul talhariei nationale PSD.de PDL si restul troacelor kaghebiste se va ocupa D-zeu si cei mai destupati la minte.
In ceea ce priveste "infuzia" din afara nu e soluta lui NAsui este a mea.Si simt asta de cate ori vin in Romania lovindu-ma de realitatea cotidiana.De mizerai fizica si korala de gredul de mediocritate al majoritatii si de bataia de joc nationala la care compatriotii mei sunt supusi de niste oligofreni travestiti in oameni politici.de abia cand o s aapuci s atraiesti cativa ani undeva intr-o tara cat de cat civilizata , intorcandu-te in Romania realizezi cat suntem de primitivi si cat mai este de tras ...mult, foarte mult.revin si intaresc ideea cu INFUZIA ..fara ea Romania va continua sa cada , adanc , foarte adanc...intr-o mizerie de unde nimeni nu o va mai poate scoate...Deja e destul de tarziu...

Lilick Auftakt spunea...

De pe site-ul PD-L:

"Spunea ieri o parte a PNTCD, condusa de Radu Sarbu si Gheorghe Ciuhandu, ca ar vrea o apropiere de PD-L mai degraba decat de PNL...

Emil Boc: Pozitia noastra a fost, este si va fi constanta: Partidul Democrat Liberal nu incheie niciun fel de alianta pre-electorala cu nimeni, vom castiga singuri aceste alegeri si vom guverna Romania in perioada 2008-2012! Asa incat, probleme din PNTCD sunt in primul rand de competenta Partidului National Taranesc Crestin Democrat. Din punctul nostru de vedere, nu incheiem niciun fel de alianta pre-electorala. Va rog, doamna Vass!"

Marius Mina spunea...

"Spunea ieri o parte a PNTCD, condusa de Radu Sarbu si Gheorghe Ciuhandu, ca ar vrea o apropiere de PD-L mai degraba decat de PNL...
@@@ BULLSHIT !!

agaX spunea...

marius,
repeti aproape obsesiv ideea asta care il portretizeaza pe PNTCD ca pe o victima a "fratilor", "pe care i-am salvat in 1996", pe care i-am considerat "prieteni" etc.

fara suparare, esti exagerat; si cu asa numita mare prietenie si inca si mai mult cu victimizarea PNT

stiu, e o usurare sa te gindesti (chiar impotriva realitatii) ca ai ajuns de caruta din cauza altora, dar este in acelasi timp si solutia sigura inspre pierzania definitiva.

si apoi, chiar daca ar fi asa, puternicul partid taranist al finalului de deceniu '90, daca a fost rapus la o prima mica furtuna provocata de niste liberali "nemerituosi" (cum imi pare mie ca ti se par tie), merita sa iasa la bataie azi cu PSD si PDL?

poate da, pentru satisfactia lor de a nu fi fost rapusi de liberali... alta lume.

si cind te gindesti ce oameni de "comitet" si dispusi la colaborare erau in PNTCD, ca sasca sau dragulescu, sa dau numai citeva exemple din gardina lui ciuhandu ...

concluzia cred ca e, ca ar trebui sa incepeti sa priviti inainte, sau deloc ... cu scuze, nu doresc sa ofensez pe nimeni.

Anonim spunea...

Multumesc Lilick.

Apreciez declaratia doamnei Cornea si ma regasesc in cele spuse de dansa.

Insa nu e numai declaratia doamnei Cornea, chiar Radu Sarbu prin propriile articole de presa s'a situat pe o pozitie pro-Basea. Este o realitate. L'a criticat consecvent pe Constantinescu si pe liberali insa a avut grija sa paseasca delicat in zona Basea, PDL. Nu este numai ultima declaratie in care pune practic pe picior de egalitate colaborarea fie cu PNL, fie cu PDL.
(vezi articolul Operaţiunea „Independentu’ ", insa nu e singurul)

Lui Radu Sarbu i s'a solicitat o pozitie clara fata de Basea si PDL. Promisiunile lui Marius Mina sunt de apreciat, insa nu sunt suficiente. Radu Sarbu (chiar daca este usa de biserica) este santajabil prin multele dosare deschise la DNA. Toti stim de cine e controlat DNA. Vrem sa auzim o declaratie fara echivoc a lui Radu Sarbu fata de Basea si PDL. O declaratie care sa confirme ca noua conducere impreuna cu Sarbu nu fac decat jocurile pedelistilor.

Despre Milut nu stiu prea multe, oricum nu are vechime la taranisti, insa dpdv politic ceea ce spune e clar: este impotriva lui Basea, are aceasi pozitie sau apropiata cu a liberalilor sau a lui Constantinescu.

Si eu as prefera ca taranisti sa participe in alianta cu liberalii. Chiar imi doresc asta. Insa e de inteles totusi ca astazi taranistii sunt o piatra de moara, iar liberalii au totusi un procent cat de cat decent cu care sa'i faca fata lui Basea.

Pana cand Radu Sarbu si grupul lui nu clarifica pozitia fata de Basea-un securist ce'a fraudat dreapta romaneasca, nu'si pot aroga rolul de continuatori ai politicii lui Coposu. Nu e suficient un congres si mai multi taranisti vechi care sa te sustina. Pentru a fi credibili e nevoie sa va luati niste riscuri si sa taiati niste punti. Cu PDL si Basea.

Lilick Auftakt spunea...

@agax, @bogdan, salutari!

@bogdan, spui asa: "Pana cand Radu Sarbu si grupul lui nu clarifica pozitia fata de Basea-un securist ce'a fraudat dreapta romaneasca, nu'si pot aroga rolul de continuatori ai politicii lui Coposu."

Foarte simplu si foarte clar. Asta il rugasem si eu pe @Marius sa clarifice. Vrem declaratii ferme. Eventualii votanti au nevoie de declaratii ferme. pana nu le face Radu Sarbu nici sa nu se gandeasca ca va fura vreun procent de la liberali.

Anonim spunea...

Desi mai totdeauna am votat cu PNTCD si Constantinescu, ori ce'au sustinut ei, desi din actuala clasa politica n'am de gand sa votez pe nimeni si daca cineva m'ar fi putut tenta aceia ar fi fost taranistii, macar si pentru sacrificiul lor mai mult sau mai putin istoric (nu e vorba de taranistii lui Milut si nici cei ai lui Sarbu), imi va fi greu sa cred ca Radu Sarbu nu e pionul lui Basea.

Dupa parerea mea noua conducere a inceput prost: scandal in an electoral, acuzatii dure la adresa altor taranisti (vezi Milut) care nici pe departe n'au facut atat rau cat li se imputa. Au continuat si mai prost cu oferte electorale identice pt PDL si PNL cu toate ca se stie dihotomia dintre cele doua si faptul ca nu poti fi indiferent la dilema pro/anti Basea.
Semnalele sunt si mai proaste: se gandesc sa'i atace pe liberali, partenerii lor naturali. Eu vad in asta orgolii marunte. Stiu ca liberalii si pedistii i'au lasat pe taranisti in 2000 cu ochii in soare. Nu mi'a placut atunci pragmatismul celor doua partide, iar daca la pedisti era cumva normal dupa lucratura mizerabila a lui Basescu asupra lui Ciorbea, la liberali era mai putin explicabil dar lesne de inteles daca ne aducem aminte de altoirile lui Stoica cu Stolojan si compania.

Oricum, chiar si cu acest inceput slab, eu cred ca taranistii pot avea in vedere o zona puternica a electoratului de dreapta, mai putin inclinat spre afaceri, sa zicem mai idealist.

Marius Mina spunea...

Am impresia ca singura problema care va framanta pe voi este ca nu s-a delimitat nimeni de Basea.
mai aflu ca Milut nu a fost chiar atat de netrebnic precum i se imputa..etc etc.
1.Sunt elemente de strategie care pot fi folosite in scopuri bine definite.Daca Sarbu sau alticineva nu s-a pronuntat definitiv impotriva unei colaborari cu PDL rezulta ca noi suntem manipulati de BAsescu.Bravos natiune , rationamente corecte din cale-afara.
@Bogdane , tu esti sigur ca nu te grabesti in aprecieri?
D-na Cornea la fel de cerebrala ca ieri urla in toamna lui 2000 in favoarea criminalului Iliescu ..ati uitat?
masina de senzatii tari a securitatii functioneaza excelent si astazi.Nu cred ca am vrut sa victimizez neaparat PNT-ul, este si va fi inca o bucata buna de timp , o victima.
Ceea ce este confirmat pina acum este faptulc a CUPOLA vrea eliminarea definitiva a PNTCD , Milut juca rolul final , l-am oprit la timp si-l vom contoriza de acum incolo pina se va termina auditul intern,daca va fi gasit vinovat va raspund ein fata justitiei.cei care inca fac valuri in favoarea acestui excroc cu grade pe sub sacou sustin fie voluntar , fie in-voluntar o blsafemie> ati "inghitit" la un moment dat dreapta lui Basescu, v-ati treziti din soc si continuati din greseala in greseala.
@Luluta , da am probe si le voi prezenta , incercarile tale de a prezenta situatia intr-o alta culoare mi se par dezonorante si slab documentate.
Saptamana viitoare am s ava comunic si secretul declaratiilor de presa care nu excludeau aliante , dupa caz, cu PDL ul lui Basescu.fapt care in realitate nu s-ar fi petrecut niciodata.cand pui la cale o strategie nu te apuci sa o scrii pe toti peretii. Ca doar d-aia se numeste strategie si nu prostitutie la vedere.
Fiecare e liber sa creada ce anume ii permite imaginatia.
Dar am o rugaminte totusi, nu faceti afirmatii si pronosticuri in necunostiinta de cauza.
In cazul Doinei Cornea am ramas stupefiat dar nu total surprins, lucrurile si oamenii se schimba, vremurile la fel.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Nu stiu de ce ti se pare tie ca Doina Cornea s-a schimbat. Esti sigur? Pe mine, si probabil nu numai pe mine, tocmai asta ma frapeaza la ea: faptul ca merge ferm pe aceeasi linie de cand o stiu. Sa nu insinuam, ca altii, ca s-a sclerozat, sau altele, ca nu tine. E de ajuns sa recitim acest interviu ca sa-i apreciem coerenta si logica. Mi se par impecabile.
In ceea ce priveste delimitarea stricta a lui Sarbu de Basescu, stii prea bine ca ea se impune.

Marius Mina spunea...

@Lilick, delimitarea exista si va fi pentru totdeauna, cel putin in viziunea mea ,nu-mi fac probleme in ceea ce-l priveste pe RADU SARBU, il cunosc foarte bine si stiu cum gandeste.De obicei ma insel extraordinar de greu.
Doinea Cornea crede tot ce ise serveste din umbra, asta e problema.Nu stiu cum a reusit Milut cu Pavelescu sa o fezandeze in halul asta, probabil prin asocierea noii conduceri cu PDL si Basea.Nu este de mirare reactia D-nei Cornea, ne-a mai servit un exemplu odata cand il sustinea pe Iliescu (raul cel mai mic)cand a acceptat sa intre in CFSN alaturi de EI.

Anonim spunea...

Radu Vasile e in PD-L ? Nu am stiut asta.Am crezut ca s-a retras din politica.

Anonim spunea...

Eu zic ca ar trebui sa punem mai mult pret pe ce spune Doina Cornea. Nu de alta, dar timpul a confirmat ca nu s-a inselat niciodata. Eu una ii dau gir, iar interviul e extrem de clar. Nu e adevarat ca l-a sustinut pe Iliescu.

Anonim spunea...

@Alandra - ai dreptate, in 2000-2004 RV a fost senator din partea PD, dar dupa aceea a disparut discret. Credeam ca mai este inca prin parlament... :)