10 sept. 2008

Plesu cu gandul la Caragiale


Scrie astazi Plesu in Adevarul un articol in care ii ironizeaza de minune pe cei de la PD-L, dar si pe sustinatorii lor, mai ales, zic eu, pe cei care se strofoaca zilele astea sa explice, intorcand pe toate fetele, alianta toxica care vrea sa ajunga sa guverneze in Romania. Sunt cativa cu bloguri, nu dau link ca nu are rost sa va pierdeti timpul cu ei, care si-au impletit zilele astea degetele cu tastele mai mult decat oricand, ca sa motiveze aceasta alianta anti-democratica. Dar mai bine cititi mai jos un fragment din articol, ca ii ironizeaza Plesu cu mult mai bine decat as putea sa o fac eu. Si, daca veti citi si continuarea articolului, veti vedea ca Plesu se indoieste ca PD-L-ul ar fi luat decizia de capul lui, si nu cu aprobarea presedintelui:

"Ce se vede? Mai nimic: câteva mici manevre politice, probabil, înşelătoare. „Chestiuni punctuale": PDL îl susţine pe CVT la vicepreşedinţia Senatului, în locul vechiului său membru, dl. Radu Berceanu. „Ei aş!", sare prostimea. Pe CVT? Ăla care zicea că PDL e o struţocămilă? Că Boc, dacă e pus să spele pe jos, trebuie să se urce pe scaun? Că Băsescu e un beţiv ordinar? „Da"- sună răspunsul. „E un compromis banal în viaţa politică, ca şi colaborarea cu Becali în Consiliul General al Municipiului Bucureşti." „Parol?" – se miră în continuare prostimea (cu elite cu tot). Şi principiile? Şi „reforma clasei politice"? „N-aţi înţeles nimic!" – zic urmaşii lui Machiavelli. „E o fineţe tehnică. Am dat vicepreşedinţia Senatului, ca să obţinem preşedinţia comisiei economice din Cameră şi două posturi de secretar." „Ce’ş copil?" – mormăim în continuare noi ăştia, fără organ politic.

Ce mai contează cu două luni înainte de alegeri? Ce poţi câştiga, în şaizeci de zile, la şefia unei comisii economice, ca să compensezi ruşinea de a fi negociat cu un partid pe care îl părăsesc chiar membrii săi şi care nu mai poate spera să intre în parlamentul viitor? „Proştilor!" – ne răspund deştepţii. „De fapt, noi sabotăm alianţa PSD – PC! Şi atragem în PDL unii peremişti (Bravos!). Şi ne asigurăm de votul PRM la moţiunile noastre anti-PNL". Carevasăzică, sloganul PDL va fi, de-aci înainte: „Cu PRM împotriva tuturor!" Nu poţi decât să te identifici, modest, cu coana Efimiţa şi să zici: „Ca dumneata (bo)Boc-ule, mai rar cineva!"

6 comentarii:

Anonim spunea...

L-am citit, nu-i mare scofala. Le da asa duios o palma la funduletz gen" Nu-i gigea ce faci mai boculetule mai".Dar fara barba ar da bine-n coana Efimita onorabilul.

Lilick Auftakt spunea...

@MoshCalifar

Plesu face misto foarte fin. Cum ai vrea altfel? Dar cei care trebuie sa percuteze la ironiile lui o fac. Iar celor carora li se adreseaza, sunt bine de tot loviti.
Mai bine, insa, il ironizam si noi putin si-l intrebam daca mai e membru PD sau si-a aruncat carnetul la gunoi, nu?

Anonim spunea...

Recunosc, eu sunt bolnava de "scenarita",tot ma mai gandesc ca iar e o "joaca" a lui Base. Totusi, ceva, tot s-a întamplat acolo, sus, de dau astia in Base si PD-L non-stop. Si intelectualii, si media eoliana.

Realitatea lui Petria spunea...

Mi-a plăcut textul.

Anonim spunea...

Mai are omul si rataciri... deh... de o facut rost de carnet! Poate a scapat de el...

marius spunea...

am mai spus-o si in alte parti: nu Boc este vinovat pentru aceasta colaborare partiala. daca era dupa el nu se ajungea aici.