20 ian. 2010

Divizia de bancuri si zvonuri

Cateva ore, portocaliilor le-a inghetat zambetul pe buze, obligati sa explice de ce umbla Traian Basescu cu "vrajitori" dupa el. Apoi au inceput diversiunile...

Poate multi dintre voi stiti, sau ati auzit dupa '89, ca in Fosta Securitate exista o divizie speciala care inventa bancuri si zvonuri despre familia Ceausescu. Tot ei erau responsabili si cu propagarea lor. De multe ori chiar prin intermediul secretarilor de partid. Divizia de bancuri si zvonuri... La un moment dat, acest fenomen atinsese apogeul. Nu exista petrecere fara bancuri despre Ceausescu, spuse mai mult sau mai putin ferit. Mi-aduc aminte ca aveam un profesor, despre care toata lumea stia ca e securist, care ne distra la fiecare ora cu astfel de glumite.

La sfarsitul anilor '80, insa, bancurile au disparut ca prin minune. In ultimele luni, mai ales, era o tacere apasatoare. Nu stiu daca nu a fost ceva programat chiar de Fosta Securitate. Ceva care sa grabeasca sfarsitul dictatorului. Dar e clar ca fara bancuri, fara buna dispozitie, atunci cand energia unui popor nu se mai poate descarca prin ras, mai ramane o singura solutie: iesirea in strada si bata. Sigur, rasul ne face bine, ca natie. Si, in general, se spune ca e sanatos. Insa fara sa ofere si circ, puterea dirijata de un lider autoritar e amenintata. Atunci cand nu veti mai auzi bancuri despre Traian Basescu, situatia lui s-ar putea sa inceapa sa fie deosebit de grava.

Insa observ ca si-a creat si el propria divizie de clauni si raspandaci in online, in jurul comentatorului Bleen. Ieri, imediat dupa ce ni s-a confirmat tuturor ca Basescu umbla cu "magi" si "Flacari Violete"-n coada, acesta a creat un cont pe facebook, la misto, in numele lui Aliodor Manolea. Apoi s-a pus pe fabricat filmulete si texte "haioase", pe subiect. Poporul votant portocaliu trebuie sa rada. Subiectul trebuie minimalizat pe cat posibil. Faptul ca primii doi oameni din stat se bat pe specialistii in paranormal, in timp ce Romania e la pamant, nu e important. Securistii lucreaza pentru linistea si buna noastra dispozitie. La urma urmei ce ne-a mai ramas? Urmatorul pas e iesirea in strada. In violet, daca tot ne-au starnit cu asta.

20 de comentarii:

Liviu spunea...

Sa parasim pentru moment zona paranormala si sa trecem la tema 'iesitului in strada', cu care va incheiati comentariul.

Zilele trecute pensionarii, nemultumiti, anuntau manifestatii de protest pentru urmatoarele zile, desigur daca vremea o va permite. Se pare ca n-o permite.

Ieri parca un important sindicat anunta si el proteste pentru saptamana viitoare. Ceva imi spune ca n-o sa iasa nimeni.

Pai cine sa iasa, cand lumea sta, hipnotizata, la televizor si comenteaza doct despre vrajitori, flacari violet si magicieni? :)

In locul lui Boc as institui un impozit pe prostie, daca e sa introduca cate o dare in fiecare sapramana. Macar impozitul asta ar trebui platit de o mare parte a polulatiei si s-ar umple vistieria urgent.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Da, ai atins un punct sensibil. Televiziunile. Ar fi foarte important sa nu mai intretina starea asta de bascalie colectiva care ii foloseste lui T.B. Deh, daca ratingul nu ar fi Dumnezeul lor...

Dan Stoica spunea...

Nu a fost amuzant ce repede a "muscat" nataraul de Badin? Noroc ca sunt femeile mai lucide :). Poti continua sugerandu-le lui Varujan si lui Ghise sa lase naibii atacurile energetice (armeanu poate sa nu se opreasca la "Cartea soaptelor" - felicitari), lui Antonescu sa lase suetele televizate si sa se apuce de treburi serioase (poate, plecand de la Fundatia Horia Rusu sa creeze ceva echivalent cu Institutul de Studii Populare - aici ar trebuie sa i se recunoasca lui Valeriu Stoica niste calitati, daca nu merite), Orban sa iasa din prim-plan (sperie copii cu privirea aia a lui fixa, sincer), etc, etc. Sau macar un echivalent liberal al blogary.ro.
Dar pun pariu 1:1000 ca nu se va intampla nimic. Si tu stii asta...

Lilick Auftakt spunea...

@Dan Stoica

Ei, a muscat... ! Eu am scris imediat ce a aparut contul pe facebook ca e facut de Bleen si i-am spus si lui Badin. Aveam de gand de ieri sa postez pe subiectul asta. Fiecare insa il abordeaza cum vrea.

Blogary aia e o prostie. E adevarat ca nu am citit decat ieri, pe tema cu Aliodor, dar mi-a fost de ajuns. Noi avem nevoie de un Huffington Post nu de o mizerie ca aia. Manelistii sa ramana cu glumitele lor, noi avem nevoie de o publicatie serioasa.

Vali Badea spunea...

@Liviu Se numeste diversiune :)
Din pacate criza financiara nu poate fi combatuta cu ajutorul conturilor cosmice :)

Anonim spunea...

O suta de grame de realitate romaneasca:
http://proletaru.wordpress.com/

Lilick Auftakt spunea...

@Anonim

Merci. Bun de tot articolul. :)

Călin spunea...

Mie-mi place să râd. Problema e ce faci după ce râzi.

Lilick Auftakt spunea...

@Caline, haha, mie-mi spui? Stiu cum e cu rasul. Dar, asa cum zici, ce facem cand se termina rasul? :))

iceman spunea...

In cazul lui Basescu, toata tevatura asta cu flacara violet este exact ce si-a dorit pentru a distrage atentia publicului de la probleme grave cum ar fi vizita FMI si efectele acesteia. Problema se pune ce efect va avea asupra miscarii intiate de tine, riscul este mare, ca intraga actiune sa fie luata in gluma datorita "flacarii violet". Sper sa nu cobesc dar nu-mi place faptul ca peste o initiativa serioasa se suprapune circul asta.

Lilick Auftakt spunea...

@Iceman

E si rau dar si bine. Vin foarte multi tineri spre noi. Ei, dar de ce nu mi-ai spus sa te bag in blogroll la blogul violet? Bun venit!

Anonim spunea...

Madam.....
De toata jena suntem...raze si flacari violete ne mai trebuia ca tara merge altfel bine....
Curios din fire nu pot sa nu ma intreb ce o sa urmeze...ca din cate se pare Presedintele care nu este al nostru e un izvor nesecat de pilde si poveturi....
:)

Lilick Auftakt spunea...

@Jenika

Adevarul e ca Basescu e atat de nebun si de obsedat de putere incat, daca i-ar fi spus cineva, si-ar fi atarnat si o pisica moarta de gat, numai sa castige.

Draghi spunea...

Baietzii au scos deja si Mioritza VV (varianta violet) ;)

Funny... Parca nici nu iti mai vine sa te gandesti la: disponibilizari, somaj in masa, pensionari flamanzi, datorii astronomice, botjocora din invatamant, serviciul de informatzii al ministerului turismului, afacerile cu armament ale familiei Basescu, s.a.m.d ;)

Teo Negura spunea...

Eu cred c-ar trebui introdusa, in codul penal, si speta numita "diversiune calificata", asa cum e furtul calificat. Probabil astfel ar ajunge raspandacii si instigatorii lor de mucava sa sprijine gratii, zabrele, si nu de custi in care vor sa ne-ncuie constiinta, luciditatea, ratiunea, ci de reavane celule cu bude turcesti...

beatris spunea...

Ce culoare este violetu' asta de spre care urla TV-urile ?? :) :)

Anonim spunea...

Madam lilick....ce imagina pastorala rupta parca din campiile inverzite ale Africii unde in satele uitate de lume inca se mai poarta asta....
Halal de noi...
:)

william spunea...

buna lilik..

pai clipul incepe cu un fals grosolan ...
bok purtand casca? pai orice comisie de recrutare l-ar respinge pentru ca nu are un metru jumate inaltime! ...asa ca rahatul ala mic cu casca e un animal care nu exista (girafa):)

iar ce nu are inceput, nu poate avea nici sfarsit asadar (ai prins ideea) in spatziutimp clipul nu exista!
atunci despre ce discutam ? :)

Brad spunea...

Un clip video - fals grosolan, pixelat de vreun fan violet, ataca cariera politica a portocaliilor ... se poate vedea pe blogul meu...
:D

Lilick Auftakt spunea...

@Brad

Vazut! :)) Si am bagat blogul tau si al Theodorei in blogroll la blogul violet. Daca mai vezi pe cineva care ni se alatura, te rog sa-mi spui.