1 ian. 2010

« Flacara violet » impotriva populismului. NU lui Sarcozy pe 27 martie. NU lui Traian Basescu pe 2 aprilie.














Stim cu totii ca italienii i-au spus de curand NU lui Berlusconi. Pe data de 27 martie francezii ii vor spune NU lui Sarcozy. Sa-i spunem si noi NU lui Traian Basescu pe data de 2 aprilie 2010. Puteti adera la acest grup, pe facebook, pentru a discuta despre eveniment. Pe 2 aprilie 2010, oriunde va aflati, purtati ceva violet. O cocarda, o esarfa, o cravata, orice obiect vestimentar. Afisati pe blogurile si pe site-urile voastre un insemn de culoare violet.
Pana atunci sa-i urmarim si sa-i ajutam si pe francezi. Puteti sa va alaturati lor AICI. Sau AICI. Aveti detalii si in presa franceza. Site-ul NO Sarkozy day AICI.













UPDATE: Ii multumesc lui IONUT. Primul care a preluat ideea pe blog. :)
Marius Ghilezan. Un... expert in violet! :) Multumesc!

31 de comentarii:

Matilda spunea...

Cum să facem să nu uităm ? Ştii doar că sunt o persoană în vîrstă... Dar ce-i cu violetul ăsta, draga mea? Chiar e adevărată toată povestea lui Hrebenciuc ?

Lilick Auftakt spunea...

@Matilda

Eu cred totusi ca e doar o coincidenta. :)) Nu cred ca are Hrebenciuc nicio legatura cu violetul campaniilor din Italia si Franta. :))
Sper ca vom fi multi, si ca in curand nu le va mai arde lui Basescu si acolitilor lui sa mai poarte nici macar un.. pixel mov. :))))

Lucia Verona spunea...

Lilick, ştiu că ţie îţi convine :D
Dar şi mie îmi place să port mov, chiar şi fără motive politice.
Deci, pe 2 aprilie, să fie un ocean de mov, să nu se mai vadă nimic portocaliu!
La mulţi ani!

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Da, pai, se putea altfel? :)) Sper sa fii in Bucuresti si pe 27 martie, sa mergem la ambasada Frantei in mov, si apoi pe 2 aprilie. :)

Nicole F spunea...

La multi ani!
Flacarile, de orice culoare ar fi, trebuie aprinse intotdeauna pro, nu impotriva cuiva sau a ceva.
NU lui traian Basescu???? Pai majoritatea tocmai i-a spus DA...
Daca cineva vrea sa ajute aceasta tara ar trebui sa ne unim intr-o actiune PENTRU. Sa ne flacaruim ca lui Traian Basescu sa-i vina mintea la cap, sa fie coerent, sa nu mai minta, sa-si ia consilieri inteligenti pe care sa-i si asculte, sa promoveze valorile, sa fie intelept nu doar original, sa citeasca mai mult de o carte si de rapoartele serviciilor secrete, sa nu mai mearga la OTV, sa...puneti voi ce mai trebuie...

codeus spunea...

probabil voi fi si eu cu voi acolo atunci. deci MOV sa fie

Lilick Auftakt spunea...

La multi ani, Nicole!:)

Ei, parca nu stii ca toate astea sunt.. degeaba. Ai scris niste lucruri frumoase dar e ca si cum ai vrea sa faci din drac inger. :)

Lilick Auftakt spunea...

@Cody

Da, m-am gandit ca vei fi si tu aici. :) O sa fii cu noi!

Liviu spunea...

M-ar bucura sa fie o actiune cu o participare cat mai numeroasa, desi am mari rezerve. Poate daca se mai inrautateste situatia pana in primavara... sa le ajunga cat mai multora cutitul la os.

Eu nu voi fi in acea perioada in tara, dar blogul meu va fi mov.

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Multumesc mult pentru sprijin. Conteaza chiar si un punct mov impotriva populismului. Cateva persoane mi-au scris ca e bine sa facem o campanie gradata. Mi-au scris chiar si niste tineri din Franta si Italia, de pe facebook. M-am bucurat mult. :)

cineva spunea...

Imi va fi extrem de usor sa port mov de ziua mea! :) Contati, deci, pe mine!

octavpelin spunea...

Lilick,esti geniala , faina campania,o sa port mov ca sa dispara porocaliul pe 2 aprilie 2010,o sambata frumoasa,cu stima Tavi!

vali plesca spunea...

bun, inteleg ca nu va place basescu. dar cu sarkozy ce aveti?

Lilick Auftakt spunea...

@Cineva

Contam pe tine, sigur! :)

@Octav

Iti multumesc mult. :)

@Vali Plesca

Pai urmareste si tu presa franceza sa vezi ce face Sarkozy si care sunt reactiile oamenilor.

vali plesca spunea...

da, bun, evident ca presa trebuie sa critice, dar ce treaba au romanii, nu francezii, cu sarkozy? de ce nu protestam impotriva presedintelui coreii de nord, a iranului, a venezuelei, in cazul asta?

Lilick Auftakt spunea...

@Vali

Pentru ca suntem mai aproape de francezi. Pentru ca intre TB si S exista niste intelegeri (legate de niste contracte) cu care nu sunt de acord, pentru ca este la fel de populist, pentru, pentru... Ajunge sa il urmaresti pe Sarkozy ca sa observi mai apoi si la Basescu gesturi similare. Si, intr-un final, pentru ca aratand ca intelegem nemultumirile lor poate se vor interesa si le vor intelege si ei pe ale noastre, generate de fratele lui Sarkozy din Balcani. E un gest de sprijin reciproc.

vali plesca spunea...

mda, a fost un protest de genul asta si impotriva lui voronin, sau impotriva lui putin, de exemplu? nu de alta, dar moldovenii sunt mult mai apropiati decat francezii, iar daca nu a fost (repet, protest identic cu asta), demersul vostru are o singura explicatie> sarkozy e amic cu basescu, intemeiere total penibila...

Lilick Auftakt spunea...

@Vali Plesca

Asta e un protest general, european, impotriva popularilor (populistilor). Ce legatura au Voronin sau Putin cu populistii din PPE? Imi poti explica? Sunt ei in UE? Observ ca iti tot dai cu presupusul fara sa cunosti multe detalii. Nu numai aici, dar si pe alte bloguri. Intreaba daca nu stii ceva ca nu e nicio suparare. Uite, te invat eu. Intreaba daca e un curent anti-PPE care se naste prin acest gen de proteste. OK?

vali plesca spunea...

ok, lilick, intreb. ce sa intreb? "daca e un curent anti-PPE care se naste prin acest gen de proteste"? cum vine asta? ori e, ori se naste, hotaraste-te o data, de doua ori, de trei, de cate vrei. ma acuzi ca dau cu presupusul, fara sa stiu detalii (si deja se vede ca esti ofuscata). ei bine, nu le cunosc, si nici nu ma intereseaza, insa demersul anti ppe la modul general mi se pare absurd, plus ca e inconsecvent (unde e merkel, de exemplu, sau de ce nu faceti un protest de genul asta si impotriva socialistilor? nu sunt populisti si pe la ei? daca vrei iti fac o lista...) pe de alta parte, ma bucur ca ai ceva cu sarkozy, dar nu ai nimic cu putin. te inteleg, e foarte europeana abordarea...

Lilick Auftakt spunea...

@Vali

Spui niste prostii cat tine de mari. M-ai plictisit si m-am lamurit. Revino, te rog, cand o sa ai o minima cultura politica.

vali plesca spunea...

cultura politica presupune, in primul rand, respect pentru opinia celuilalt, lilick. daca nu stii despre ce vorbesc, ia, pentru inceput, "cultura civica" al lui almond si verba. o lectura de inceput de an nu-ti strica. pana atunci, adio. se vede ca, deocamdata, nu putem dialoga.

Lilick Auftakt spunea...

@Vali

Ai ajuns la o concluzie buna si iti multumesc ca ma scutesti de polemici inutile. Crede-ma, simt cand sunt inutile si nu-mi pierd timpul.

Ciutacu spunea...

Eu continui ce-am inceput de Anul Nou :)

Lilick Auftakt spunea...

@Ciutacu!

Pe tine ma bazez cel mai tare! :D Te-am dat de exemplu pe FB. :))

Anonim spunea...

Salut http://www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea în care traim despre tot ceea ce înseamna consum de droguri într-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti.

Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: http://www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Cristi spunea...

sper sa participe cat mai multi la aceasta actiune, Roamania sa fie in violet pe 2 aprilie 2010 :)

Lilick Auftakt spunea...

Cristi, hai pe blogul violet. E in blogroll-ul meu. O sa te adaug acolo ca blogger sustinator.

Mădălin Guruianu spunea...

felicitari pt actiune...sunt alaturi de voi...www.guruianu.blogspot.com

Lilick Auftakt spunea...

Multumim, Madalin. Ai blog? :)

Reactoru' spunea...

Done ! http://reactiiacide.blogspot.com/p/flacara-violet-impotriva-populismului.html

Lilick Auftakt spunea...

@Reactoru' Multumesc! :)