10 ian. 2010

Ludovic Orban ii raspunde lui Cristian Preda

De cand i-am reamintit articolul pe care l-a scris in 2005 despre Elena Udrea, Cristian Preda mi-a raspuns prin banare pe blog. Acesta este "dialogul" despre care ne vorbea domnul Preda, chiar si aici, anul trecut. Cu toate astea, desi ACEST comentariu legat de o minciuna a lui nu mi l-a scos de la moderare nici acum, se pare ca a fost de ajuns ca liderii PNL sa se sesizeze si sa-i raspunda public domnului europarlamentar.

Prin urmare, Ludovic Orban vorbeste deschis despre o distantare fata de Dinu Patriciu. Citez din EVZ:
"O primă mişcare în acest sens a fost făcută de numărul 2 în partid, Ludovic Orban, care a declarat, la Antena 3, că în urmă cu două luni de zile ar fi propus excluderea lui Dinu Patriciu din PNL.

Orban şi-a plasat mesajul răspunzând unei acuzaţii a democrat-liberalului Cristian Preda, care susţinea că situaţia din PNL ar fi mai gravă decât cea din PDL din cauza influenţei omului de afaceri."


Ii sugerez domului Preda sa-si vada de "dizidenta" lui linistit, si sa nu mai judece paiul din ochiul altuia, cand la el in partid barna e cat Casa Poporului. Cand va exista un singur lider marcant PD-L care sa vorbeasca despre o distantare de Traian Basescu (hahaha) si de actiunile si ideile lui care au influentat pana in radacini PD-L, atunci sa revina pe tema asta si sa critice PNL. Pana atunci, traiasca PD-L, partidul-stat!

25 de comentarii:

Brad spunea...

Orban a propus excluderea lui Dinu Patriciu din PNL.
Daca ar fi cantat, puteam se considera ca fiind o gluma de un bun gust indoielnic, dar asa ma intreb daca nu cu cumva Ludovic, luat de valul revolutionar, a uitat de camerele de vederi plasate pe cladirea Parlamentului -A sw vedea accidentul...
Daca Dinu Patriciu, mogul ticalos, ar fi acceptat sa investeasca in PNL si , in acelasi timp sa-si asume conducerea partidului, probabil as fi devenit taliban liberal !

Pro DOC spunea...

Lilick si Draghi,

Scuze ca anunt aici ca i-am postat un raspuns lui Draghi (cu o intarziere cauzata de weekendul meu fara internet) la articolul "Intelectuali de tot rasul".
Va multumesc amandurora pentru intelegere.

Pro DOC spunea...

Excelente ultimele miscari ale liberalilor: distantarea de Dinu Patriciu si decizia de a atrage in partid oameni de valoare din societatea civila!

Pro DOC spunea...

@Brad
Nu se pun in discutie valoarea lui Dinu Patriciu si nici atasamanetul lui la liberalism. Distantarea - ca gest politic, e necesara, pana cand Dinu Patriciu isi rezolva problemele cu justitia, ca prea era evocat de rivali ca fiind punctul vulnerabil al liberalilor. E bine ca partidul da un semn de primenire. Daca mai si reuseste Crin Antonescu sa atraga oameni noi, valorosi , sa-si faca o echipa solida, putem spune ca PNL a inceput sa vada lucrurile in perspectiva, dincolo de lungul nasului. In timp ce PD-L se inchide in formula oligarhizarii si a clientelizarii, e bine ca in alt partid, PNL, incepe deschiderea. Daca ea se si produce, creeaza o contrapondere la gruparea liberala din jurul lui Catarama et compania si probeaza ca liberalii, spre deosebire de minus-liberali, au si solutii, nu doar jumatati sau sferturi de revolta.

Brad spunea...

Liberalii au fost puternici cand au fost condusi de oameni puternici !
Kogalniceanu, Nicolae Golescu, Rosetti, I.Ghica, Bratienii ... nu au fost oameni saraci, implicit nici foarte curati, au avut pamanturi, bani, interese, afaceri mai mult sau mai putin curate, amante, copii din flori, trasuri si ce mai vreti voi, dar si-au asumat defectele si calitatile - si in plus, au avut in vedere interesele nationale - asta transforma omul politic in barbat de stat!
... ce n-au avut: marionete mediocre, creditate cu calitati pe care nu le au, dar pe care speram cu disperare sa le regasim in ei, ca fiind exponenti ai unui partid istoric care are merite istorice !

atreides spunea...

Chiar te-a banat Preda? Pe bune? In acest caz, probabil ca eu urmez, hahaha!

Brad spunea...

... de mentionat ca Patriciu NU are probleme cu justitis msi msri decat Mittal sau altii care au cumparat diverse intreprinderi falimentare / in incapacitate de plata in ani '90 -' 91, cand exista un blocaj la nivel bancar generalizat !
Patriciu a fost luat in colimator datorita implicarii sale sub un steag "gresit", that's all !
...primenire , da, este ok - dar nu trebuie sa uitam ce poasibilitati financiare sunt in cealalta tabara -casuneanu, umbrarescu si toata gasca aia portocalie, care atentie - nu face productie - presteaza servicii, preluand contracte cu statul !

Green Energy - stii cate firma ca aceasta sunt in Romania ?
Ultima cifra pe care o stiam era de 187 !
Ai auzit ceva de aceasta firma ...au fost arestari, circ, tiganie , pe marginea acestor lipitori dovedite si care sunt conectate la economia romaneasca pe filiera politica si ex-securista ?!
Despre ce vorbimm...dosarele lui Patriciu ?!

Lilick Auftakt spunea...

Pai daca nu-mi mai scoate comentariile... E aici si Pro Doc care a patit la fel.@Atreides,
tipul e pierdut.

@Brad, Pro Doc, Atreides

Am pus postarea asta mai mult ca sa ramana, sa am o dovada.. Dar e foarte bine ca PNL isi doreste o primenire. Eu nu am nimic cu Patriciu, dar trebuie sa se vada clar diferenta dintre PNL si PD-L.

Lilick Auftakt spunea...

PD "minusliberali"... hahaha. :)))

Lilick Auftakt spunea...

@Brad

Patriciu a facut niste greseli politice si nici nu s-a implicat asa cum ar fi trebuit.

Pro DOC spunea...

@Brad

De acord ca Dinu Patriciu nu are probleme cu justitia mai mari decat problemele pe care le-ar avea atatia altii, daca... Dar, fiindca deocamdata nu intra in discutie conjunctia "daca", ceea ce inseamna ca el "a gresit" in alegerea partidului, cred si ca trebuie sa si le lamureasca. Nu ma incanta deloc perversa formula pedelista "coruptii lor sunt mai corupti decat coruptii nostri".

Brad spunea...

... si eu ce-am spus mai devreme de implicarea lui Patriciu ?!
Despre greseli politice discutam numai pe puncte concrete, in contextul perioadei in care este de presupus ca acestea au fost facute ...altfel sun t modernische gesprache!
...opiniae personala

Lilick Auftakt spunea...

@Brad

Ultima greseala politica e specificata si in articolul din EVZ la care am dat link.

joness spunea...

Sa-l excluda pe Patriciu??? De ce??

Din ce stiu eu exista un statut ce prevede clar pentru ce anume poate fi exclus cineva dintr-un partid. Nu asa, pentru ca "a facut greseli politice", "are procese" sau mai direct spus, pentru ca asa vrea muschiul lui Orban. Nu vad nimic laudabil aici, ar fi o decizie pur si simplu ridicola si abuziva.

Brad spunea...

... ok!
ok ! Mi se pare corect !
Patriciu dat afara din PNL de L Orban ... care peste 4 ani va fi compromis de un film care-l arata accidentand o fata pe trecera de pietoni !

... sau vosganian, atat de pretios, atat de versatil, priceput in toate alea ...personal. l-am vazut in actiune pe vremea cand era OM DE PRIMARIE, cu tot ce presupune asta - daca nu stii, merita o documentare,,,este alta lume !
... eu fac vorbire de barbati de stat, nu de oameni indoielnici, nu din punct de vedere dogmatic, ci pur si simplu ca oameni.

]Traiasca Ziua Flacarii Violet !

Lilick Auftakt spunea...

Era vorba de altceva... Cristian Preda a spus ca Antonescu sau altii de prin PNL nu-l contrazic niciodata pe Patriciu. Se dovedeste ca nu a avut dreptate.

atreides spunea...

Off topic, dar nu pot sa ma abtin: ati vazut cum reformeaza Funeriu educatia? ''Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, vrea sa introduca de la 1 februarie 2010, gimnastica obligatorie in pauza mare. Intr-o prima faza la clasele I-XII. In cea de-a doua faza, aceasta disciplina va intra si in zona invatamantului superior.'' Astia vor sa puna bata pe elevi, si apoi si pe studenti...

Lilick Auftakt spunea...

@Atreides

Am vazut si am ras. Nici pe vremea comunismului nu s-ar fi reusit asta. Ii propun sa introduca si pentru profesori obligatia de a face gimnastica in pauza mare. :))) E in stare. Dooamne, cat de prost e.

Draghi spunea...

@ProDoc

Am citit, multumesc. Am postat si eu un raspuns acolo.

Legat de Patriciu, nu se creaza un precedent periculos? Adica e suficient sa i se atribuie cuiva "probleme cu justitia" pentru a fi respins de politic? Recunosc si eu avantajele tactice ale acestei miscari, morala insa nu e. Eu cred ca pentru a fi credibil politicul trebuie sa sutina prezumtia de nevinovatie, mai ales in aceasta perioada in care justitia e subordonata politic.

Roxana Iordache spunea...

@Lilick. Ha-ha-ha! Mişto. Să se distanţeze de Băsescu! Numai că nu mi se pare în ordine comparaţia, că Patriciu nu va putea niciodată să-i dicteze linia lui Crin. Never. :lol:

Mai degrabă îl dă Crin afară din partid. Ceea ce aştept cu plăcere anticipată. Juma' de an se va vorbi numai despre asta. :lol:

@Brad. Patriciu s-a prostit d.p.d.v. politic.

Eliad spunea...

Din pacate Roxana are dreptate, Patriciu s-a cam prostit d.p.d.v. politic...

Iar Dan Andronic confirma si el faptul ca Patriciu e la un pas de a fi exclus din PNL. Cititi la el pe blog!

Lilick Auftakt spunea...

@Roxana, @Eliad

Oricum, daca va fi dar afara Ptriciu, va imaginati ca Antonescu, din postura de asa-zisa papusa manevrata de Patriciu va fi un... dictator. Asta, desigur, pentru talibanii portocalii.

@Brad

M-am uitat acum, la 12:30.

Pro DOC spunea...

Draghi,

Iti multumesc si eu pentru postarea de... dincolo. Cat despre cea de aici, eu cred ca noi ne jucam iresponsabil si cu prezumtia de nevinovatie si cu cea de vinovatie, impingandu-le pe ambele dincolo de orice limite rezonabile. (Ambele pot fi probate numai in justitie.).

Asa se face ca traim in paradoxul romanesc: o tara putred de corupta in care nu exista niciun corupt, ci doar niste prezumtii vagi despre niste posibili corupti.

Incerc sa postez un link, desi nu stiu daca va functiona:
http://www.romanialibera.ro/mapamond/a174276-premierului-nord-irlandez-i-se-cere-demisia-in-urma-scandalului-politico-sexual-privitor-la-sotia-sa.html

In brief, e vorba de premierul nord-irlandez, caruia i se cere demisia din cauza... sotiei.
Articolul complet - in "Romania libera" online de azi.

Shadow spunea...

@Lilick

Dnul preda face confuzii voite(ipocrizie) care nu ma mira. Care sunt "oamenii de afaceri" cu functii in pnl si care fac politica pnl? Care sunt oamenii de afaceri ai pnl "proaspat aciuiti" functie de putere in pnl si care sunt in pdl(obsesia puterii)?

Care promovare de "beizadele" s-au facut la pnl? Sa nu-mi scoata cazul dnei Valean a carei activitate era notata cu "foarte bine" de PE comparativ cu "mediocrul stolojan, ridzi sau batausul manelist decorat de basecu".
Unica "promovare" stupida a pnl a fost norica. Si asta in dauna lui Daianu cu o activitate tot foarte buna estimata de PE.

Insa avem o gramada de astfel de "promovari" la pdl. il avem pe tru (cel platit de pdl pt articole) caz clasic de post oferit nu pt competente, cazul dlui preda fost consilier prezidential caruia i s-a "facut loc" tot fara competente europene, etc. Mai avem cazurile patapievici si mihaies la icr. Si asta numai dintre "intelectualii de bine" fara referire la "smecherii asa zisi afaceristi" de la pdl.

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

Absolut. Mi-ai adus chiar argumente pentru postarea urmatoare (e pusa deja). Poate la un moment dat o sa fie nevoie sa ni le reamintim pe toate. Nu stiu pe ce se bazeaza Preda si altii cand mint asa? Pe memoria colectiva care e cam scurta? Iata ca noi nu uitam.