19 ian. 2010

PNL creste in continuare :)

Foarte bun acest articol al lui Varujan Vosganian. Iar ceea ce scrie in final m-a bucurat enorm. Citez:

"Structura electoratului PNL s-a schimbat. Daca in anul 2008, datorita efectelor imediate ale guvernarii liberale, am primit voturi mai multe de la segmentele sociale mai vulnerabile, pensionarii de exemplu, si din zonele rurale, acum domina electoratul mai instruit, cel din mediul urban si din generatiile tinere. De cand sunt in PNL nu mi s-a intamplat sa primesc atatea solicitari de adeziune cum s-a intamplat in aceasta luna de cand am pierdut alegerile prezidentiale. Pare paradoxal, dar nu este. Acest nou electorat e mai putin sensibil la populism, dar mai pretentios, nu cere avantaje imediate, dar cere fermitate si limpezime.

PNL trebuie sa se desfasoare precumpanitor pe doua dimensiuni: militantismul etic si profesionalismul. Una fara alta nu se poate. Aceasta inseamna, de fapt, un altfel de politica. Neindoielnic, de bun simt."


Dupa vestea de ieri, cu Radu Stroe, o alta veste buna: multe adeziuni la PNL. Cu siguranta anul a inceput bine. :)

8 comentarii:

iceman spunea...

Domnul Vosganian numara bobocii prea devreme. Faptul ca, in ultima vreme, au avut multe adeziuni nu inseamna neaparat ca le vor si pastra. Liberalii mai au mult de munca pentru a convinge ca au puterea, iscusinta si resursele umane pentru a fi o alternativa viabila la guvernarea prezenta.
Trebuie sa fie constienti ca acesti oameni au fost atrasi de Crin Antonescu si un partid, oricare ar fi acesta, nu se poate baza pe un singur om si un singur discurs. In opinia mea, ei trebuie sa faca mult mai mult decat sa-si exprime pareri anti-basescu pentru a dovedi ca sunt mai buni decat el. Trebuie sa depaseasca faza discursurilor si sa puna in practica principiile pe care le evoca, sa le materializeze in actiuni care sa reflecte gandirea si principiile liberale, trebuie sa dovedeasca ca, in opozitie, pot face mai mult pentru noi decat cei de la putere si atunci voi spune "daca in opozitie au fost capabili sa realizeze atat inseamna ca, ajunsi sa guverneze, vor face mult mai mult". Pina atunci nu voi privi nici o optiune politica, liberali sau alt partid, ca o alternativa credibila.

[D][S][N] spunea...

Ar cam fi timpul ca Antonescu sa fie mai prezent in spatiul public, cu un discurs mai solid, iar PNL sa il sustina fara rezerve.
Si am mai zis, Antonescu sa spuna de pe acum ca e hotarat sa candideze din nou.

Anonim spunea...

Sună puţin a chemare "la luptă" dar e OK.

Jenika spunea...

Sper sa o tina bina anul asta si sa nu apara perturbatii nedorite....
Nu prea se intelege inca pe ce teren joaca Tariceanu si echipa de sunet insa sapam , sapam.... sapam ...sa vedem ce si cum....

Anonim spunea...

Foarte frumos. Nu ma incalzeste. Cu 100.000 de voturi de intelectuali nu fac nimic impotriva a 1.000.000 de voturi venite direct "din popor".

Sorry... asta este soarta PNL... Şi o spun din poziţia de membru nu doar de chibiţ.

Dar mi-o accept!

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Lillick, de asta am decis sa vorbesc si eu despre subiectul asta. Crezi ca propunerile mele pentru PNL sunt viabile?

Anonim spunea...

Mai, una ca mine nu poate decat sa se bucure daca aude ca PNL creste, dar, referitor la alegerile astea din sectorul 1 si la simpatia tinerilor pentru Crin, eu tot cred ca nu trebuie sa se imbete nimeni cu apa rece. Ma intrebam zilele astea daca infrangerea lui Prigoana jr. n-o fi si ea parte din strategia de manipulare a PDL-ului, un fel de cantec de adormit liberalii. Adica 70%... e totusi cam mult. PD-L-ul nu era oare acea monstruoasa masina de obtinut voturi? Acum ce s-a intamplat? Au ramas fara jachete si pilote? Nu mai au pachete si bani de dat electoratului? Nu mai stiu activistii sa mearga din usa-n usa? Daca s-a vrut asta? Daca Basescu insusi a planuit sa o lase mai moale cu sustinerea lui Honorica doar ca sa dea impresia de democratie si sa-i demobilizeze pe liberali? Daca artificiile astea gen "miniscrutin in colegiul x" sau "paranormalii lui Base" sunt stratageme pentru abaterea atentiei de la lucruri mai importante si pentru ca opozitia sa-si epuizeze energiile pe chestii neesentiale pana la urma?
Sa fie clar, or fi optinut ei liberalii 70% in colegiul 1, tot nu sunt de mai mult de 20% ca partid, si aici includ si bonusul adus de Crin (Crin singur poate sa aiba un pic mai mult acum, dar tot nu e suficient).
Mihaela

Lilick Auftakt spunea...

@Mihaela

Au bagat sute de mii in campanie. Pur si simplu nu le-a iesit. :)