5 ian. 2010

Sa ne amintim, domnule Preda... (Update: o bomba de presa!)


Simt nevoia de a-i readuce aminte domnului Preda cateva fragmente dintr-un articol scris de dansul in 2005, in Cotidianul:

“Notorietatea Elenei Udrea s-a construit pe solul ignorantei. Nestiind ca Norvegia este regat si nici ca e o tara extra-comunitara, consiliera presedintelui a devenit o referinta a superficialitatii sus-puse. Acum citeva zile, dna Udrea a tinut sa-si defineasca si ideologia: “No job, a lot of money, no problems”. Candoarea doamnei Udrea trebuie sa-l fi inveselit pe presedinte. Asa cum bine se stie, Domniei Sale ii plac vorbele de duh si hohoteste cu orice ocazie. (…)Deveniti celebri pentru ca nu stiu sau nu fac mare lucru, Elena Udrea si Gheorghe Seculici au plasat functia publica intr-o postura jenanta. Un demnitar care viseaza sa nu munceasca si sa aiba bani si un altul care marturiseste ca primeste bani, fara sa stie pentru ce anume, merita dispretul public. Consecinta politica a acestui dispret ar trebui sa fie demiterea celor doi.” - Cristian Preda - Cotidianul, 8 august 2005

Oare isi mai poate permite domnul Preda sa aiba astfel de opinii, astazi, cand doamna Udrea ocupa un fotoliu si mai important? :D

P.S. - remarcati cravata violet! :)

Update: Via Ciutacu o bomba. Citez integral pentru ca are comentariile inchise:

"Până să afle Tiberiu Lovin câţi inşi va concedia Intact (mai ales Jurnalul Naţional) la restructurare şi înainte să primească prietenii mei din trustul eolian răspunsul la magica întrebare “l-a dat afară Voiculescu pe Ciutacu?”, soarta crudă face să aflu, pe prag de plecat acasă, că Costi Rogozanu şi Cristian Pătrăşconiu ar fi fost puşi pe liber (şi) de Realitatea, împreună cu o gâsculiţă cu pretenţii intelectuale, Laura Cernahoschi. De unde se poate deduce că uneori nu-i de ajuns să-l proslăveşti (ca să nu zic pupi în cur, la moment de tristeţe) pe Traian Băsescu pentru a-ţi asigura continuitatea pe sticlă şi perenitatea salariului. Numai că, deşi nu-i plâng (are grijă lupul de mare să nu-i rămână lustragiii pe drumuri şi, dacă n-o face el, o să-l pună pe Florin Coldea să se ocupe competent), nu fac o sărbătoare din chestia asta (cum ar proceda ei), fiindcă nu e normal. Drept pentru care închid comentariile."

Eu nu inchid comentariile. :D

24 de comentarii:

irongates spunea...

Domnul Preda...unul din cei care a dat-o rapid la spălat, atunci când s-a sucit vântul(se găsesc fără probleme textele lui Mihăieş absolut vitriolante la adresa lui Băsescu). Cât priveşte postul lui Victor Ciutacu, nu cred că e o bombă, e doar începutul a ceva ce era previzibil.

Lilick Auftakt spunea...

@Irongates

Sunt niste posturi pe la Cotro si la ICR. Plus prin ministere. Sigur, previzibil, dar sa vedem unde urca.

irongates spunea...

Costin Ilie confirmă pe twitter că Rogozanu rămâne angajat la F5, cu Pătrăşconiu trebuie să se lămurească.

Lilick Auftakt spunea...

OK! Merci!

Matilda spunea...

1. Nu ştiu de ce, dar am impresia că dl. Preda face circul de rigoare pentru ca profesorii, pensionarii, şomerii să uite de pîine...
2. Indiferent despre ce ziarişti este vorba acum, trist este precedentul creat. Sunt atîtea voci care trebuiesc reduse la tăcere, încît ceea ce se întîmplă acum mi se pare fumul în spatele căruia adevăraţii ziarişti vor primi un preaviz.

Lilick Auftakt spunea...

La F5 cica nu au bani nici sa treaca strada daca nu aduce SOV de acasa.

Liviu spunea...

Adevarul ca era pacat sa inchideti comentariile la asa teme suculente...

Nu-i frumos sa te bucuri de raul cuiva, dar nici nu cred ca-i cazul sa compatimesti niste baieti care cad mereu in picioare (Patrasconiu, Rogozanu).

Amuzant e ca in toamna, cand fusesera dati afara de la Cotidianul, deontologi de toate calibrele il infierau cu manie proletara pe odiosul Nistorescu. Acu' se pare ca odiosi din astia sunt si la alte niveluri. Noroc insa ca - vorba altui comentator - mai sunt destule posturi caldute pe la stat. Mai ales acum, cand dinozauri ratati gen Andrei Gheorghe si-a gasit salas la Min. Finantelor, nu vad cum ar ramane pe dinafara niste baieti tineri si cu miocard portocaliu :)

Traian Breazu spunea...

Sunt de acord cu comentatorii tai de la postarile anterioare, si cu ce spuneai la M. Voicu, e o manevra gen Tapalaga.
Adica spunem de ochii lumii ceva ce da bine la public, si inainte si pe urma facem exact contrariul.

In opinia mea se da mult prea multa atentie declaratiilor. Talk is cheap, a vorbi e gratis, conteaza faptele, nu vorbele.
Daca de exemplu Preda nu i-ar fi facut campanie electorala tatucului; sau daca ar fi zis "ma autosuspend din PDL si din grupul europarlamentar popular cat timp in PDL sunt promovati oameni gen Prigoana" (si ar fi facut-o); sau daca ar fi zis "deschid o strangere de semnaturi pentru organizarea unui congres in PDL in care sa se adopte reguli decente si democratice de desemnare a candidatilor" (si ar fi facut-o);
daca, daca, daca ar fi facut toate astea, atunci okay ar fi meritat atentia.

Pana atunci, doar vorbe goale. Probabil ca adevaratul motiv e preocuparea ca sustinatorii mai "intelectuali" ai portocaliilor pe care i-a fraierit pana acum ii intorc spatele. Si incearca si el ceva sa nu-i piarda.

Dar foarte bine ca i-ai pus in fata citatul din 2005, care ilustreaza perfect ipocrizia si deferneta enorma dintre vorbe si fapte.

Shadow spunea...

La multi ani lilick si toata compania. Un an nou mai bun si mai fericit :-).

Am scris si eu la dl preda ca il consider ipocrit :-p.

Crăciun Florin spunea...

Preda. Are datele unui ipocrit. Am citit si pomenit materialul lui cu referire la Prigoana jr. Critica faptul si voteaza pentru !

Am citit la Ciutacu despre "eveniment". Mai zilele trecute, la vox..., Patrasconiu comisese o impertinenta la adresa lui Nistorescu. Era ca si cum un tembelache scuipa spre varful muntelui incercand sa arate ca El este cineva. Acum pleaca ? Sa plece. Pentru un astfel de personaj nu am nici un fel de compasiune.

Anonim spunea...

Danielutza

Referitor la postarea lui Ciutacu.

1. Laura Cernahovschi (ex ofiter SRI inainte sa ajunga la cotidianul) si Cristian Patrasconiu au fost pusi pe liber. In ceea ce-l priveste pe Rogozanu, el avea doua salarii: unul la Realitatea TV si altul la Vox Publica. El ramane, si va fi platit de catrea RealitateaNet, dar va pierde o groaza de bani. Mai sunt in discutii de a intra in "lookout" inca alte patru jurnalisti care au trecut de la Cotidianul la Realitatea TV sau RealitateaNet. Planul initial prevedea ca dupa alegeri sa fie lichidata echipa Nistorescu si ziarul sa fie continuat de catre cei care migrasera spre RTV si RN. S-au incurcat insa borcanele din cauza procesului de insolventa in care a intrat Cotidianul din cauza unei datorii mai vechi (din 2008) de 470.000 Euro fata de Editura Univers. Acum au scapare doar cei care s-au orientat si au migrat la AC. In ceea ce il priveste pe Patrasco(n)iu sunt sanse sa prinda un post la Cotroceni in locul care se va elibera prin plecarea la TVR sau SRR a cuiva de acolo.

Deceneu spunea...

Tocmai ce am deschis si eu un subiect despre Reforma in mass-media
Culmea e ca nu stiam de cei de la Cotidianul ca sunt pusi pe liber si am scris chiar despre ei.
Fi convinsa ca se vor gasii niste functii pe la guvern sau presedentie, doar ai lor sunt la putere. Mai grav e pentru ceilalti care nu erau "pupini" in prim-plan.

Ramstein spunea...

Este evident, Cristian Preda a pierdut orice sansa ca sa mai apara "pe sticla" la Taraf TV - toate au un pret! Eh... orivum nu se potrivea cu decorul de acolo asa de bine ca basescu...
(altfel... are "dezlegare marinareasca" pentru aceasta miscare)

Draghi spunea...

Legat de Preda, dupa ce am citit si ce scrie pe blog despre beizadea Prigoana, io chiar ma intreb cat mai dureaza pana i se va deschide un dosar de coruptie cu mezeluri autohtone, sau va aparea pe net un film porno cu el sau va fi deconspirat ca spion sovietic? :lol:

Si sincer, asa ii trebuie, indiferent daca a fost prost, in misiune sau doar lichea cand s-a lipit de PD-L. Si lui si lui Voinescu.

Lulutza spunea...

Am gasit un banc excelent la un amic cica "neoconservator":

Traian Băsescu şi guvernul Boc pleacă în croazieră pe mare. Ajung în Triunghiul Bermudelor şi dispar. Totuşi se salvează cineva. Cine credeţi? Băsescu? Nuu. …. Ci poporul român.

:)

Liviu spunea...

Oarecum off-topic, dar venise vorba si de 'jurnalisti'.

Acum o luna si ceva toata suflarea deontologica il infiera pe Bogdan Chirieac pentru deja celebrele discutii inregistrate cu Rosca Stanescu si persoana aceea nefericita care conduce ANI.

La Realitatea TV s-a anuntat cu mare pompa ca B. Chirieac nu mai are ce cauta pe postul lor, c-o fi, c-o pati.

N-are nimic, de cateva zile vad ca apare Chirieac la Realitatea - fara vreo jena, fara vreo explicatie din partea realizatorilor. Oare ce sa se fi schimbat? Grosimea obrazului, in niciun caz :)

Anonim spunea...

Era o perioada in care nenea Preda isi lua salariul de la Patriciu si Tariceanu...

Asa se face si diferenta intre moguli. Mogulul bun este ala care iti plateste salariul...

Draghi spunea...

@Liviu

Ce s-a schimbat? Aportul STS-ului la ciuruitul romanilor de la prezidentialele din 2009? Preferintzele erotice ale Elenei Udrea? Cine stie...

Lilick Auftakt spunea...

@Shadow

La multi ani. Iti citisem comentariul de la Preda inainte sa postezi aici.
:)

Tuturor

O data cu scandalul din PD-L se impune o noua tema de dezbatere: democratia in interiorul partidelor. Daca vreti sa participati va invit pe noua tema de pe blog. :)

alinagorghiu spunea...

Dar de doamna Pora ce ai mai aflat?

Lilick Auftakt spunea...

@Alina

Mai nimic. Mai dureaza. :)

Moshul spunea...

Cel mai nasol e ca in perioada asta din presa nu dispar cei veniti cu pluta si fara studii in domeniu, ci chiar cei care stiu doar sa-si faca treaba si pana acum nu au avut motive sa pupe in 3 litere niciun sef. Tot soiul de lingai vor poposi linistiti pe la tot soiul de agentii felixtatariste sau prin diverse functii de PR prin ministere... Din nefericire, truditorii o sa aiba de suferit.

Pentru un rogozan sau un patrascoi (da, surpriza, in certificatul e nastere il chema fara "N") intotdeauna se va gasi un loc caldut, bine platit. Deh, oamenii s-au obisnuit cu traiul bun. Nu poti sa-i privezi acum de a-si mai face cumparaturile fara sa se mai intereseze de preturile produselor. Vor acelasi statut. La cati oameni sus-pusi au pacalit ca ei ar fi chiar buni, ca daca stau incruntati, cu o fata preocupata si cu mana la falca chiar sunt destepti... uite ca isi vor gasi.

De aceeasi teapa este si Cristian Preda. Un tip care habar n-are, doar ca se baga in fata, se uita lung prin ochelari si o face pe intelectualul grupului de smenari. Exact aceeasi atitudine, doar ca pe alt palier. Acelasi tip de neavenit care o face pe interesantul si vrea sa fie cat mai vizibil, pentru ca istoricul aparitiilor sa-i dea greutate in vorbele-i goale. Cu aceeasi atitudine a pacalit pe unul si pe altul ca el chiar ar sti ceva. Teoreticianul lui peste...

La fel ca si Patapievici, o avea si asta obsesiile lui. Patapievici ramane fascinat de degetele de la picioarele Elenei Udrea. Preda isi rodea unghiile de ciuda ca o putea vedea doar in ziare sau la tv si scria cu invidie cele cateva randuri. Acum, ca poate sta drept la Cotroceni langa dansa cat sa-i arunce un ochi in decolteu... s-a mai linistit si a ajuns la atitudinea de "coana Joitica, dama bine, moncher". Tot o lepra de om e pe dinauntru.

Lilick Auftakt spunea...

@Moshul

Hahaha! :)

Moshul spunea...

Sorry, cand ma apuca povestitul... nu ma mai opresc!