21 ian. 2010

Studiul IPP ne confirma ca in PD-L deciziile se iau doar la varf

"Parlamentarii PD-L s-au clasat pe primele locuri in privinta numarului de intrebari si interpelari adresate Guvernului, ceea ce denota "lipsa dialogului intre politicienii aceluiasi partid", potrivit unui raport de monitorizare a activitatii parlamentare realizat de Institutul de Politici Publice." - ziare.com

Asta e stirea. Si prima dovada clara ca in interiorul PD-L nu exista comunicare. Ca deciziile se iau, in stil pur comunistoid, la varf. Nu la partid, nu la guvern. Asa se explica numarul mare de interpelari pe care il constata Institutul de Politici Publice, cat si nevoia unora din PD-L de a constitui un Guvern din Umbra... Baietii vor sa afle si ei ce se intampla. Sunt intr-o ceata totala.

"Concret, parlamentarii PD-L continua sa fie prezenti in topurile celor mai prolifici parlamentari ce interpreteaza propriile ministere, fapt aparent inexplicabil." Cuvantul "aparent" din comunicatul IPP este esential... Asa e, fenomenul e aparent inexplicabil intr-un partid democratic si intr-o democratie. De fapt explicatia e foarte simpla: nu acei oameni se afla la putere, ci doar Basescu. Iar acesta nu imparte puterea cu nimeni. Nici macar cu oamenii din propriul partid. Ci numai cu Camarila! In fruntea acesteia se afla, bineinteles, Duduia!

Nu contenesc sa ma minunez de prostia celor care l-au votat pe Basescu, opunandu-se, chipurile, unui singur comunist, Iliescu, dar ajutand la instalarea la guvernare a unui intreg partid de factura comunistoida.

14 comentarii:

Lucia Verona spunea...

Cred că se poate şi mai bine - în curînd şi miniştrii care sunt şi parlamentari vor interpela guvernul. :)) Desigur, cu două sau trei excepţii :D

Liviu spunea...

Inca o insignifianta furtuna in paharul cu apa al 'intelectualitatii' PD. Critica asta, exprimata atat de voalat, nu va fi luata desigur in seama de nimeni.

S-au spus vorbe mult mai directe si tot nu s-a intamplat nimic, asta admitand ca cei care cartesc chiar ar dori sa schimbe ceva :)

McGogoo spunea...

sa vezi cand guvernul o sa interpeleze parlamentul!

mirko spunea...

peste fo 20 de ani, brucan redivivus, se va povesti de nutica "ca" cosinzeana care facea din vechiul glod pdl-ist noi vlastare portocalii gen hoprobius! pacat ca in 2030, in acest ritm fabulos de crestere economica, romania va figura doar in anale:"pe teritoriul fostei tari numita romania, cresc acum doar portocali. si aia salbatici."
eu cred ca vor creste doar violete de cultura.

Anonim spunea...

Ce surpriza ne-a facut IPP... INCREDIBIL as zice!

Urmeaza sa faca o cercetare apofundata din care sa reiasa ca Basescu influenteaza deciziile in PDL...

Nu ar putea IPP sa cerceteze la cate intrebari a raspuns si la cate nu a raspuns Basescu?

Filmul cu meciul de box, banii de penthouse, rapirea ziaristilor, filmul cu Geoana, furtul alegerilor etc. Doar o parte din intrebarile care au ramas intrebari...

Liviu Jicman spunea...

Cred ca mai exista o cauza a acestei statistici. Multi din PDL sunt putin preocupati de fond, insa au o organizare in care cantitatea este apreciata. Este posibil (speculez, posibil sa ma insel) sa aiba niste criterii interne de evaluare in care parlamentarii sa primeasca bonusuri pentru activitate, si sa nu le fi venit ideea sa nu puncteze interpelarile in perioada in care chiar ei guverneaza. Cred ca intr-un an doi de guvernare o sa se prinda, acum ca i-a ajutat si IPP-ul.

Dan Patrascu spunea...

PdL-ul este butoiul cu pulbere al politicii romanesti. Veti vedea, va exploda foarte curand, pentru ca majoritatea membrilor nu sunt deloc de acord cu modul in care partidul este condus de gasca Berceanu-Videanu-Udrea-Blaga.

Nici PSD-ul nu sta mai bine.

Daca PNL-ul va stii sa-si mentina coeziunea, atunci cred ca vom avea surprize foarte placute la alegerile parlamentare din 2012.

Lilick Auftakt spunea...

@Dan Patrascu

Gresesti! PD-L e condus de Basescu-Udrea. Berceanu-Videanu-Blaga au ramas singurii care nu se supun 100% lui Basescu. Acei nemultumiti de care vorbesti sunt slugile absolute ale lui Basescu, niste nevertebrate.

PSD e total diferit de PD-L. Acolo exista prea multe gasti si prea multe pareri.

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Hahaha! Tot posibilul. :)

@Liviu

Pai nu se intampla nimic, dar e bine sa le inchidem gura.


@Atitudini

Da. Sigur. O sa fim uimiti. :))


@McGogo

Mi-e ca deja se intampla asta.. :)

@Mirko

PD-L o sa dispara.

@Liviu Jicman

Deci tu ii vezi chiar si mai robotizati. :)

marius veerag spunea...

nu mi se mai pare nimic halucinant in aceasta tzara. Daca a iesit saracu' ministru al transporturilor sa se planga de starea drumurilor din Romania ... Ce sa ne mai mire. Pe de alta parte imi aduc aminte un episod cand acelasi ministru coboara din elicopter si vine spre camerele de luat vederi [cam 40 de secunde toata faza] si incepe sa tremure de frig ca si cum ar fi inghetzat de atata stat in frig ... dar teatrul asta ieftin din pacate are mare priza la fraieri - 5 milioane au votat totushi cu Caligula

iceman spunea...

Poate aceste interpelari sunt doar de ochii lumii. Nu prea cred sa se rupa PDL-ul pentru ca au de mancat cat sunt la putere si respecta morala din bancul cu vrabiuta "oriunde ai fi, daca ti-e cald si bine, taci din gura". Atat cat au de ros la ciolanul politic, vor fi aliniati in spatele lui Basescu si nu vor scoate nici un sunet.
Varianta dezbinarii o vad cam asa: Basescu sa piarda presedintia, cineva sa-i zboare din guvern si atunci se vor lepada de actualii lideri aratand cu degetul spre ei.
Pina atunci, nu.

Lilick Auftakt spunea...

Buna Marius, ti-ai facut blog? Il pun la blogurile noastre violet. :)

@Iceman

Sa vedem ce se intampla anul asta ca au Congres. :)

Vania spunea...

Nu-mi vine să cred că pd-l n-ar fi un partid democratic!

În altă ordine de idei, aş accepta şi directivele de la vârf, atunci când vârful nu-i bont (ca să nu zic decalotat)...

Lilick Auftakt spunea...

@Vania

Poate afla si ei. :))