21 sept. 2009

Fara ura si resentiment, PCR-ul intelectualilor lui Basescu


Ati auzit de Ioan Stanomir? Daca nu, aflati ca e politolog, profesor universitar doctor la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, si Presedintele Comisiei prezidentiale de analiza a regimului politic si constitutional din Romania. In acelasi timp este membru al Consiliului Academic al Institutului de Studii Populare (Fundatia PD-L). V-ati lamurit ca personajul e foarte clar inregimentat politic, si face parte din "gasca Neptunistilor".

Ce aflu astazi dintr-un articol publicat pe blogul sau de catre Vladimir Tismaneanu? Citez: "S-au aflat pentru cateva zile la Washington, pentru a participa la un program la University of Maryland, Angelo Mitchievici si Ioan Stanomir, binecunoscuti autori si universitari romani. Este vorba de un program duplex de colaborare intre Universitatea Maryland si ICR menit sa incurajeze dialogul dintre universitarii romani si cei de la aceasta respectata universitate de cercetare din zona mentropolitana a capitalei americane."

Tismaneanu are catedra la Universitatea Maryland. Stanomir, pupin-constitutionalist cotrocenist ce face? Beneficiaza de un duplex intre Universitatea Maryland si ICR. "The events are co-sponsored by the University of Maryland and the Romanian Cultural Institute(...)". Coincidenta? Mie imi e clar ca nu marea incredere in Basescu ii uneste (e clar ca nu pot fi atat de tampiti cu totii), ci aceasta increngatura de Pile, Cunostinte si Relatii (PCR) care le asigura un traseu intelectual mai usor, increngatura pe care Presedintele Statului a incurajat-o.

Ce-ar zice conducerea Universitatii Maryland daca ar afla ca bursa s-a acordat pe alte criterii (si datele de mai sus demonstreaza asta)? N-o sa aiba domnul Tismaneanu niste neplaceri? Ce ziceti?

P.S. - Si Angelo Mitchievici e "de-al nostru". Cititi AICI. Dar ma opresc, ca sa nu fiu acuzata de "Intelectualii lui Basescu" de "ura si resentiment". :))

30 de comentarii:

Stevie the LightningRod spunea...

da, sunt toti prieteni intre ei,e clar ca bursele se duc tot la ei. ce sinistru: isi dau singuri burse intre ei. Incearca sa-si cumpere prestigiul international, dar daca erau buni si "tatici" in domeniu, erau CHEMATI nu TRIMISI de ICR + Tismaneanu. Fratele meu e implicat direct in comunitatea stiintifica internationala si mi-a povestit de nenumarate ori cat de GREU este sa te faci remarcat si primit la diverse conferinte si programe inter-universitare. Trebuie sa aduci ceva, sa ai o contributie proaspata si inovativa in domeniu.Nu te cheama nimeni asa, ca esti tu universitar roman.

Nu vad contributii la cercetari, studii facute in co-tutela, nimic. Omul are DOUA publicatii in strainatate, asa ceva este de neconceput pentru un profesor universitar. Aportul lui in cadrul comunitatatii stiintifice internationale este practic nul. El NU EXISTA pe scena internationala si nu ar fi fost in veci invitat de catre o universitate americana de prestigiu. Mi se pare evident ca SINGURUL motiv pentru care va ajunge la Maryland este ICR + Tismaneanu. Uite unde se ciubarea CORUPTIA in universitatile din Vest!
Intrebarea e simpla: ce il califica pe acest domn? Conform CV-ului, absolut nimic altceva decat pilele.

CV-ul aici: http://cparpc.presidency.ro/upload/Stanomir_Ioan.pdf

hendrix spunea...

Se stie foarte bine care este proiectul politic al lui ba-secu in ceea ce priveste Constitutia: cresterea puterii presedintelui prin prerogative care sa-i permita demiterea premierului si dizolvarea Parlamentului!!! Multa lume poate ca nu realizeaza incotro ne-am indrepta daca visul nebun al securistului de la Anvers s-ar realiza. Multi nu-si dau seama ca abia atunci am avea de-a face cu un Lukashenko mioritic, cu un Chavez danubiano-pontic. N-am fi decat o tara precum Uzbekistanul sau Turkmenistanul, conduse cu mana forte de fosti secretari generali ai fostului pcus!
In ,,cuvantarea'' tovarasului ba-secu din 15 septembrie eram anuntati si de ideea lui mai veche privind un Parlament unicameral! Adica o noua Mare Adunare Nationala ne paste din nou! Dupa ce si-a vazut visul cu ochii pe 22 decembrie 2008 cu noul guvern supus lui, asta ne-ar mai lipsi!
Despre stanomir ce-ar fi de spus? Inca unul care a acceptat sa fie slugoiul lui ba-secu. Daca nu era el s-ar fi vandut altul, in mod sigur! Oamenii trebuie sa stie pe 22 noiembrie ce voteaza, ce planuri are ba-secu pentru Romania!

Lilick Auftakt spunea...

@Paratraznetul Fanica

Il califica numai aportul la proiectul constitutional facut dupa chipul si asemanarea Tatucului de la Cotroceni. Acum urmeaza plata si rasplata. Da, sigur, are doar doua publicatii, dar pentru ce ii trebuie mai multe daca e prieten cu gasca Neptunistilor?

Stevie the LightningRod spunea...

@ Lilick

Pe mine ma sperie mai tare ca nenea e profesor univ la noi. Adica niste nefericiti invata cu si dupa el. Aceiasi nefericiti care invata cu Preda. Dumnezeule! Ce bine ca nu am dat la Stiinte Politice!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Asa e. Lumea trebuie sa stie care e proiectul lui Basescu privind Constitutia. Si sa mai stie si cine sunt oportunistii care s-au angajat sa lucreze pentru acest proiect.

Anonim spunea...

Ce l-a calificat pe Tismaneanu?
http://www.bsos.umd.edu/gvpt/tismaneanu/
Education
* Ph.D., University of Bucharest, 1980
* B.A., University of Bucharest, 1974
* Curriculum vitae, "click" pe linkul din dreapta paginii sa cititi mesajul (-: "This curriculum vitae page has been removed on account of the lies within causing the Potomac River to freeze in Summer"

Stevie the LightningRod spunea...

@ babydac:

spre deosebire de sistemul romanesc de invatamant, ca sa intri in comunitatea universitara din Vest, fara a fi macar guru, chiar trebuie sa faci ceva.

http://revista.filozofie.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=40%3Avladimir-tismneanu-professor-department-of-government-and-politics-university-of-maryland&catid=3%3Amembri-onorifici&Itemid=12&lang=ro

multe sunt publicate la noi, dar EXISTA in comunitatea internationala, ceea ce e bine. nu este un guru in America, Maryland nu e in Ivy League si Tismaneanu e un profesor oarecare - univeristatea are zeci, daca nu sute de profesori.

In Romania este o super-somitate. faptul ca vrea sa traga dupa dansul niste nulitati e insa o problema.

agaX spunea...

Ha, ha, ha. Cred ca Stanomir are toate motivele sa fie mindru ca e roman. Roman Cult de la Institut. Unde altundeva, daca nu in Romania, ajungea el cogeamite profesorul universitar din doua articole si restul gingasii pe cururi potrivite?

Mai stii, poate ca Stanomir l-a sfatuit pe hahaila cu fetita agramata sa trimbiteze de-a sentimentul national in ultima vreme.

Basca, mi-am luat tastatura noua si scriu si eu ca oamenii. :)

Anonim spunea...

@Paratraznetul Fanica
Si cine oare a decis ca "in Romania este o super-somitate"? Paratraznetul Fanica sau "Cristian Patrascoiniu, unul dintre cei mai onesti si talentati tineri jurnalisti din Romania"(vezi Tismaneanu, blog)?
Cu tot respectul, mai am o simpla intrebare pentru d-vs: Nu-i asa ca si paratraznetul a fost inventat tot de Yablochkov, marele savant sovietic ?

Anonim spunea...

Din cate vad eu obiceiurile mor greu.
Si intelectualii lui Ceausescu se "chinuiau", ajutati de partid, sa se remarce in afara dar unde nu e talent...
Cititi "Pe unde scurte" de Monica Lovinescu si o sa va lamuriti cam pe unde ne aflam cultural.
Cand o sa aud de un best-seller international romanesc, chiar daca e un roman siropos gen Brown, atunci o sa cred ca intelectualii romani conteaza la nivel universal. Pana atunci ramanem cu cei morti dar valorosi.
Unde sunt mostenitorii generatiei interbelice? S-ar intoarce in mormant intelectualii de atunci cand i-ar vedea pe astia.
Dupa 1950, 90% din ce au creat intelectualii romani e bun de hartie igienica.
Imi pare rau sa o spun dar de la cel mai cult pana la manelist, majoritatea se bazeaza pe plagiat.
Timpul ii va alege.

@lilick
Toti sefii de camin luau spaga in anii '90 iar unii au continuat ca membri de partid in politica. Si nici o forta politica nu a fost ferita de a avea astfel de oameni.

atreides spunea...

Hai ca iar m-am umplut de draci, ca si la faza cu traducerea cartii lui Avramescu la Princeton Univ. Press. Oamenii astia chiar nu au niciun pic de rusine? Sunt totusi universitari, nu sunt Cocos sau Casuneanu! Trebuie neaparat sa scapam de ''codoasa batrana'' care patroneaza acest bordel nenorocit.

Radu Portocala spunea...

Mic detaliu: Ioan Stanomir era pina nu demult (si poate este inca) directorul editurii ICR.

Stevie the LightningRod spunea...

@babydac:

nu stiam cine a inventat paratrasnetul, deci nu pot sa va contrazic :)
in orice caz, trebuie sa ne delimitam cumva valorile strict academice, nu umane. in romania, FOARTE putini dintre profesorii actuali chiar au ce cauta in catedrele universitare.

Anonim spunea...

@Paratraznetul Fanica
Bine ca acum ati aflat! Se pare ca sunteti mult mai tanar si mai putin informat decat mine :-) Eu am invatat la scoala (tot de la niste super-somitati "progresiste" ca Professorul Vladimir Tismaneanu) ca "cibernetica este o pseudo-stiinta reactionara burgheza" si ca paratrasnetul, ca si becul electric, a fost inventat de marele savant sovietic Iablocicov care, printre alte minunatii, a mai descoperit si yarovizarea cartofului:-)

Stevie the LightningRod spunea...

franklin? :))

Stevie the LightningRod spunea...

tocmai mi-am dat seama ca stiam, dar uitasem :)) in general habar nu am cine ce a inventat.

Bogdan spunea...

din ciubucurile oficiale, IT MORar, cunoscutul blogger si scriitor, a facut o calatorie de propaganda in Israel.
http://morar.catavencu.ro/2009/09/17/ion-antonescu-omagiat-in-israel/
El incearca sa dea impresia ca e un jurnalis influent, cu relatii sus puse. relatii ce le foloseste in favoarea amicului sau, ba Basescu.
http://morar.catavencu.ro/2009/09/21/baie-in-marea-moarta/

Stevie the LightningRod spunea...

in mintea mea edison si franklin se confunda adesea, pentru ca sunt doar niste nume pe care trebuie sa le asociez unor obiecte...in rest nu-i prea pot lega de nimic, din pacate.

Marius Mina spunea...

Mi-au hackuit blogul baietii lui Basea, alo STS ul? Va jucati cu napalmul!

Pina una/alta Basea e la 28 % urmat de Antonescu, Geoana , Oprescu si Vadim.Oricare intra cu el in turul doi il bate.Cu exceptia lui Vadim care si-o ia la greu de la ciclopul fara numar la poarta.

Lilick Auftakt spunea...

@Marius

Cum??? Ce nemernici!

Lilick Auftakt spunea...

Pune-mi aici ce ai postat, te rog, pana apare. Ce-i cu 28%? A aparut sondaj?

Marius Mina spunea...

Am rezolvat-o , merci mult .
Norocul meu ca sunt cu 5 minute mai destept decat ei.Au reusit sa-l anihilieze 42 de minute

Anonim spunea...

@Paratraznetul Fanica
Never mind. Daca inca va mai amintiti cine a inventat numele "Paratraznetul Fanica", tot e bine! :-)

Marius Mina spunea...

SONDAJ CCSB - Băsescu şi Antonescu în turul II

flavius spunea...

servus...
pasionantă bătălia asta cu intelectuali pe post de scut şi paloş... mie unul îmi e dor de puţină... concreteţe ;)
toate cele bune!

agaX spunea...

Chiar ma gindeam zilele trecute cum de scapa, dintre toate blogurile, tocmai blogul lui Marius Mina atacurilor securitatii lui Basescu.

Se vede treaba ca m-am inselat. Securistii sint destepti, dar se pare ca nu in timp.

Anonim spunea...

@Lilick
"Fara ura si resentiment.."
A dat strechea in "politologul" Tismaneanu?
Conform principiului "progresist-democratic" mostenit de la ta-su ("Fa altuia, ce tie nu-ti place!") politologul de elita il "macartizeazo-brucanizeaza" cu tarie intelectuala, pe blog, pe unul, Octav Cozmanca (cine pisica lui Mendeleev stie ce-o mai avea Tismaneanu de impartit si cu jegul asta?):
"Priviti-i chipul si nu va veti mai intreba ce interese apara. Nu va sunt clare nostalgiile si aspiratiile acestui personaj? Sunt de-a dreptul terifiat ca oameni ce se pretind moderni, deschisi la minte, adepti ai pluralismului, pot conlucra cu acest dinozaur bolsevic. Unchiul sau, candva profesor la Drept, Fodor, a fost judecat pentru luare de mita la admitere..."
Ce-ar fi sa pumem, mana de la mana si sa-l cadorisim pe "politolog" c-o oglinda, din alea moderne, din inox, care nu crapa cand incearca sa-si vada chipul de "fat frumos de bolsevic drogat" in ele?

Shadow spunea...

@babydac

investitie pierduta din start(nici macar riscanta) dupa parerea mea cea a "oglindei". Sarmanul este "orbit" de "sine" si nu mai are cum sa se "perceapa" in afara "osanalelor" grupuscului sau de "interese".
E boala tipica la gds-ul care da firmanul din Romania.

Alex spunea...

Ce as putea sa spun mai mult decat ca l-am avut profesor si pe Stanomir si pe Preda si pe Carp si pe Avramescu,iar faptul ca niste oameni de valoare care sunt in stare oricand sa distruga orice comunist(doar prin argumente, nu cum distrug comunistii) care acum condamna PCR-ul dar cand Basescu facea acelasi lucru in Parlament il huiduiau pe Basescu. Din pacate in tara asta in care voi, niste copii de comunisti, sau niste securisti aveti impresia k pentru prima data va scapa puterea si s-ar putea sa va traga cineva la raspundere faceti tot ce puteti ca sa reveniti, totusi chiar daca pana la urma veti reusi sa il dati jos pe Basescu si va veti pune marioneta de Geoana in fata trebuie sa stiti ca pana la urma tot veti disparea.
Nimicurile rezista doar in societati slabe, iar Romania a inceput sa se intareasca si voi veti DISPAREA. Pana atunci gargara voastra pacaleste din ce in ce mai putini oameni.

Lilick Auftakt spunea...

@Alex

Despre care "voi" vorbesti? Cristian Preda a fost el insusi activist UASCR. Basescu a fost el insusi securist. Ai grija ce vorbesti. Pe aici nu sunt nici copii de comunisti, nici securisti. De tine nu bag mana in foc, din moment ce te aliezi cu securistii deghizati.