6 sept. 2009

Volvo - O noua "atractie turistica" promovata de ICR


"“Cotidianul francez Le Figaro a publicat un supliment special al săptămînalului Figaroscope dedicat atracţiilor turistice din România, materialul fiind intitulat ‘Bucureşti şi alte minuni româneşti’, informează Institutul Cultural Român (ICR).
România se afişează cu toate culorile sale estivale în paginile unui supliment special al săptămînalului Figaroscope […] publicat cu sprijinul ICR, prin programul Publishing Romania, şi al Ministerului Turismului.”
Astfel prezintă Mediafax informaţia pe care o dădeam aici cu cîteva zile în urmă.
Ştiu că lumea de azi – şi în special România – nu mai acordă mare însemnătate cuvintelor. Dar totuşi…
Cum poate Institutul Cultural Român să pretindă că este vorba despre “un supliment special” pe care Figaroscope l-a “dedicat” atracţiilor turistice din România – sau, pentru a formula lucrurile mai pe şleau, cum poate ICR să mintă atît de grosolan? Nimeni n-a “dedicat” nimic României! Broşura în cauză, după cum scriam zilele trecute, nu este altceva decît un caiet (sau un insert) publicitar. Un banal spaţiu publicitar. Menţiunea “Publi-Info”, imprimată pe fiecare pagină, e cea mai vizibilă probă. Nu Figaroscope a “dedicat” României acest spaţiu, ci România l-a cumpărat de la Figarscope. Nuanţa contează!

Fragmentul de mai sus este extras dintr-o postare de pe blogul domnului Radu Portocala. Am fost curioasa sa vad si eu acest supliment special al saptamanalului, si l-am primit, in intregime, scanat. Si ce imi sare in ochi?
O reclama la VOLVO... printre atractiile turistice romanesti! Sa fie aceasta masina un nou punct turistic de atractie? Sa fie Volvo o masina fabricata in Romania? Ce sa fie, ce sa fie? Nu cumva ICR face reclama acestei masini pe un supliment turistic platit de noi? Nu cumva faptul ca domnul Patapievici conduce un Volvo, primit cadou de la firma, are vreo legatura cu faptul ca din 12 pagini una ii e dedicata acestei masini? Nu cumva de aici vine ceea ce domnul Portocala numeste "aceasta rabufnire pretins cavalereasca" care il face pe HRP sa scrie in EVZ un articol dedicat doamnei Udrea? Oare pe Duduia se vede nevoit domnul Patapievici sa o apere, sau, indirect, masina Volvo pe care o iubeste atat de mult? Multe, multe intrebari... Stiu, daca ni le punem, vom fi acuzati de ura. Cum, domnule? In tara asta nu mai poti sa primesti cadou o masina, si sa-i faci reclama pe bani publici, ca gata te uraste poporul asta patibular!... Merde!...
Dar sa ne aducem aminte cum vorbea despre aceasta masina, HRP, acum doi ani, si sa lasam ura la o parte. Sa ne bucuram de bucuria lui HRP:

„Am primit telefon de la dna Huidan, de la Volvo, care mi-a propus sa-mi puna la dispozitie, fara nici o obligatie, un Volvo S60.
Dar de la Megane la Volvo... Volvo e din alta lume! E ca diferenta dintre un costum de in vara, foarte placut si practic, si un costum de tip Hemingway, care si el e foarte comod, dar e cu totul altceva! Incerc sa transform Volvo-ul intr-o manusa, dar luni intregi m-am simtit ca o pata de murdarie pe tapiseria ei. Ma simteam sub standardele ei!“.   - Cotidianul 



Cum au primit Plesu si Patapievici cate un Volvo de caciula - Part II
Vezi mai multe video din Incredibil

30 de comentarii:

Stevie the LightningRod spunea...

da, iata cum nimic nu e intamplator sau gratit!

Lilick Auftakt spunea...

@Paratraznetul Fanica

Oare la ICR nu se simte tot o pata de murdarie?

Liviu spunea...

Inca o piesa din puzzle-ul intereselor diriguitorilor ICR.

Caci nu din principialitate si reconstinta pentru asa-zisa condamnare a comunismului se trage atitudinea vadit pro-Basescu si pro-PDL, ci din dorinta de a se mentine in post si de a avea acces la resurse.

dramoleta spunea...

Ma mir ca nu l-au chemat in judecata aia de la Renault.

Ce sa mai zic? Pe undeva, ne cam meritam soarta. Nu se mai revolta nimeni. Mai mult, daca indraznesti sa spui ceva, imediat iti sar o suta in cap: e politic! dai in Basescu!

Lilick Auftakt spunea...

@Liviu

Nu mai pot ei de condamnarea comunismului. Accesul la resurse, micile sau marile avantaje... asta ii mana in lupta. Au devenit atat de josnici... Bineinteles ca vor spune ca totul e un atac la Basescu cel care a condamnat comunismul. Poate ar trebui sa nu-i mai lasam sa ne prosteasca in fata.

Anonim spunea...

"Iubiti-l pe Basescu!": http://www.cascador.com/jocuri/trinom/

Lucia Verona spunea...

Mie de ce nu-mi oferă nimeni un Volvo, fără nicio obligaţie?

mirko spunea...

la fel cum vitica s-a dus sa revendice un premiu,golden apple,primit de turismul romanesc-trei locatii-unde aportul ei este ZERO-la fel ca si prestatia duduii.poate cu exceptii, de alcov, biensur!

Lilick Auftakt spunea...

@Dramoleta

Da, dar sunt prosti, foarte prosti: toate lucrurile astea pana la urma lumea le vede. A, un pupin rau-intentionat din start va inchide ochii. Dar tot va intelege ca dreptatea nu e de partea lor. Ba si-au batut joc pana si de condamnarea comunismului. Niste mizerabili.

Lilick Auftakt spunea...

@Babydac


Il iubim imediat. Le recomand si celorlalti sa il iubeasca. :)) Merci! /floor

Lilick Auftakt spunea...

@Lucia

Poate pentru ca nu il iubesti pe Basescu? :)

Mirko

Te referi la premiul ala pe care l-a primit (tot de la francezi... hmm) fara sa aiba niciun aport. Mda, ai dreptate.. :)

Lulutza spunea...

Deoarece tocmai am batut niste oua pentru sufleu, adica mi-am facut incalzirea, sint pe locul 1 si 2 simultan la minunatul joc Basezooka!

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Ah, eu nu am batut niciun ou si m-ai luat. Dar o sa te intrec! :)))

Lulutza spunea...

Daca se pregateste cineva sa-mi ofere un Volvo, sa afle ca as prefera XC90! :)

tony spunea...

Am dat si eu 52 de oua clocite lui Basescu,Patapievici si Tismaneanu ! :))

Lilick Auftakt spunea...

@Lulutza

Haha! Altii au scris mii de articole pentru asta, au lins, au manipulat...

@Tony

Ne antrenam. Intr-o zi va trebui sa le aruncam oua clocite pe bune. :)

Pro DOC spunea...

Vai, vai, Lilick, cum mai zgândărim noi muşoriul cu "pete de murdărie" (HRP dixit!) şi nu le lăsăm se ţopăie într-o bucurie, în timp ce banul public îl topesc într-o veselie.

Ceea ce ai făcut tu aici, antrenându-ne şi pe noi să-ţi ţinem isonul, nu e nici ură, nici "resentimentarism", ci de-a dreptul sadism si primitivism! lol

Păi cum să dăm noi cu bâta chiar în inima ideologică a noii oligarhii (ori cleptocratii?) politico-intelectuale?? Să vezi cum o să ne mai dojeanească HRP (in vreo 2,5 editoriale!) că, fiind noi cam aiurea din fire, în loc să ne exprimăm iubirea faţă de cârmaci şi cârmăciţă lui, înfigem frigăruia în inimioara ICR-istului!

Lilick Auftakt spunea...

@Pro Doc

Haha! Da. Nu stiu ce mi-a venit. E o zi atat de linistita, ploua... Probabil Patapievici sta pe un fotoliu in fata semineului si isi bea ceaiul...
Am simtit din finalul textului ca fac un rau, un mare rau, si am incercat sa propun sa ne bucuram totusi. Si sa il iubim pe Carmaci! Sa il iubim pe Carmaci!

tony spunea...

Patapievici isi bea ceaiul,apoi iese din casa,porneste limuzina Volvo,ii asculta motorul,se relaxeaza si dupa aceea se intoarce la birou si scrie ceva frumos despre iubirea lui pentru Nutzy si Basescu.

Lilick Auftakt spunea...

@Tony

Daa. Si despre iubirea lui Basescu pentru popor. Shhhh... Liniste... Iubire! Peace!

Anonim spunea...

Thanks. I'm glad everyone likes it :-). Any suggestions for improvement?

alex.dumitrascu spunea...

@lucia verona

...dracu' stie??

Victor Roncea spunea...

Plangere Penala, ANI, etc
Volvo-Patapievici
Nici un raspuns...
http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&id=757&Itemid=99

Lilick Auftakt spunea...

@Babydac

Momentan nimic :)

@Victor Roncea

Cred ca vrea unul nou... ANI, pauza.

tony spunea...

Babydac,
ai un joc si cu Nutzy? Please,sunt un mare fan al ei !

Anonim spunea...

@tony N-am. Dar daca te vad ca treci de 115 la Basezooka promit sa-ti fac. Un "sliding puzzle" crezi te-ar aranja?

codeus spunea...

Buna dimineata Lilick
Tony de unde naiba ai gasit ..52 de oua clocite frate?

Doar Libertate spunea...

Bai, la mine in Salajan e un francez ratacit care cauta Palatul Regal, a citit el in Figaro, in supliment.

lucian burjuiul spunea...

@babydac
s-a rezolvat. am trecut de 115!

Lilick Auftakt spunea...

Haha! :))