10 sept. 2010

Alte subiecte ma intereseaza mai mult...

Sper ca nu va suparati daca nu ii plang de mila lui Vantu... Mi-e de-ajuns sa ma gandesc doar la cloaca de "deontologi" de la vechiul Cotidianul, pepiniera pentru PDL, ca sa imi fie o scarba cumplita de acel trust de presa. Daca mai adaug la asta si campania din 2009, in care trustul l-a nedreptatit evident pe Crin Antonescu, preferand sa faca jocuri intre PSD si PDL, cred ca nu trebuie sa mai aduc si alte argumente.

Prin urmare, prefer sa va dau azi o alta veste: "ACTUALIZARE - PROCES - Pronuntarea in procesul lui Anghel se va face in 17 septembrie" Daca sentinta va fi favorabila, Cristian Anghel va fi eliberat si va fi repus in drepturi ca primar al municipiului Baia Mare! Sa-i tinem pumnii liberalului.

Cum ii tin pumnii si lui Cristian Olteanu sa se insanatoseasca cat mai curand.

Cum de asemenea ii tin pumnii si lui Marius Oprea, sa continuie lupta cu un trecut care inca ne afecteaza viitorul.

Cu alte cuvinte: Ei cu ei, noi cu... noi. :) Oricum, subiectele astea nu le va trata niciodata Realitatea. Cu sau fara Vantu.

4 comentarii:

radu spunea...

@Lilick, cred ca te grabesti.
Fara televiziunile astea ale "mogulilor", partidele de opozitie n-ar insemna aproape nimic. La ce organizare proasta au, la ce societate civila impotenta avem, la cati oameni care citesc presa scrisa avem, la ce sindicate dezbinate si santajate avem, televiziunile astea, asa cum sunt ele, au ramas singura reduta eficienta in lupta cu puterea politica portocalie. Imagineaza-ti o Realitatea TV timorata, atenta sa care cumva sa incalce echidistanta, sau, mai rau, o Realitate culcerizata de elitele pupinbasiste manevrate de SRI si SIE. Presa libera trebuie sa fie feroce cu puterea, oricare ar fi ea. Nu-l apar pe Vantu, care e un ticalos notoriu, dar apar actuala linie politica a Realitatii, cu care Basecu are ce are. Sa nu fim naivi sa credem ca servciile si justitia n-au lucrat la comanda lui politica diversionista, de Putin ratat.
Ne place sau nu, adevarata societate civila in Romania e reprezentata de presa de opozitie, restul nu conteaza pentru publicul larg. Traim in era democratiei media. Basescu a declansat, cu ajutorul pupinilor lui, un razboi de imagine feroce, caruia doar Realitatea si Antenele au fost in stare sa-i faca fatza. Si el stie asta.
Poate ca dpdv al PNL e corect sau macar strategic ceea ce spui, dar pentru cauza luptei antibasiste n-as fi asa sigur.

Lilick Auftakt spunea...

Nu e vorba de nicio strategie, @Radu. Eu stiu foarte bine cat rahat au mancat anumiti nemernici din trust, super-rasplatiti mai apoi de PDL pentru asta. Chiar nu pot sa privesc Realitatea cu simpatie. Si nu vad nimic feroce cu puterea. Vad doar ceva pervers si cu puterea si cu opozitia. Si nu poate sa imi placa asta. Daca cantaresc cat bine a facut trustul opozitiei si cat bine a facut puterii, imi da cu plus la Basescu. Si in 2007 si in 2009. Apoi ma deranjeaza ca nu trateaza teme importante: un politician cu capul zdrobit pe strada, un politician inchis abuziv, un istoric care ne arata corect trecutul, astea nu sunt stiri de trecut cu vederea. Si atunci pentru ce sa plang trustul? Ca isi vede doar de interesele lui? Nu, multumesc. Iar pe Vantu in niciun caz nu il plang. Institutiile sa isi faca datoria in cazul lui, spun si eu, ca si altii.

radu spunea...

@Lilick, ai dreptate in tot ce spui, mai putin esentialul. :) Stii foarte bine ca modul in care a fost instrumentat acest caz, ca si cazul Patriciu, ca si atatea altele arata ca institutiile NU isi fac datoria decat in acord cu interesele de putere ale lui Basescu si ale camarilei. De ce de oamenii lor nu se leaga nimeni, cu exceptia catorva pestisori? De ce justitia noastra petardista si diversionista se misca atat de lent cand e vorba de crimele unor clanuri mafiote, de ce tace malc in cazul lui Cristi Olteanu si e asa de prompta in cazul Vantu?
Stii ca primii care se bucura de ce se intampla acum sunt basistii, care vor ca Realitatea sa intre in insolventa si sa o preia oamenii lor. Stii la ce campanii de intimidare se dedau ei acum, de teama miscarilor sociale, stii de ce diversiuni sunt in stare ca sa mai creasca un pic in sondaje.
Nu neg ticalosia acestui post tv, dar gandeste-te ce se va alege de opozitia asta cu o presa audiovizuala intimidata.
Lui Basescu nu-i e teama decat de media, fara media partidele de opozitie sunt la degetul lui mic.
Eu unul m-am saturat de vuvuzela justitiarista a tapalagilor, porelor, macovelelor si n-am de gand sa intru in jocul lor de-a prinde mogulul, scoate-i ochii.
In legatura cu Cristi Olteanu, nu doar Realitatea e vinovata de neprezentarea cazului sau, ci si liberalii invitati in emisiunile de la RTV si care n-au suflat o vorba despre el.
Nu ma astept ca RTV sa fie un post favorabil PNL. Imi e de ajuns sa stiu ca ii face rau lui Basescu si ca acesta ii considera dusmanii lui politici de moarte.

Lilick Auftakt spunea...

Nu-i face niciun rau, Radu. Nu stiu cum de tie ti se pare asa. Chiar si in momentul asta joaca un rol infect pro-basescu, dar nu scriu despre el acum.