8 sept. 2010

Clubul Bloggerilor Liberali - Mario Ovidiu Oprea si Dan Chitic

Am selectat doar cateva secvente dintr-o discutie care a tinut aproape trei ore.


Mario Ovidiu Oprea despre cum a scapat Parlamentul, datorita votului proportional, de Don'Costel:



Despre facaturi la televiziunile locale. Despre Solomon si... PSD



Dan Chitic si o propunere de slogan portocaliu: "Noi ciordim mai mult decat poti tu tine minte"









5 comentarii:

Shadow spunea...

@lilick

zi-ne si noua ce va spus chitic despre palma lui basecu sau nu s-a discutat deloc?

Lilick Auftakt spunea...

O parte din asta e si in primul filmulet (parca). In plus, fata de ceea ce stii deja, e ca Basescu nu s-a enervat atunci cand i-ar fi spus sa-i fie rusine, ci cand a zis "sunt un dobitoc ca te-am votat prima oara". Asta cica l-a facut sa turbeze. Spunea ca a discutat subiectul cu multi prieteni, ca au analizat reactia asta animalica fata de remarca lui Chitic legata de vot. A mai zis ca el nu l-ar fi lovit, dar ii pare rau ca nu a avut prezenta de spirit sa faca un gest, tot marlanesc, sa-l scuipe. A zis ca asta regreta. :)

Lilick Auftakt spunea...

Chitic e un tip care reactioneaza. Motivele sunt de inteles: el e un om din clasa medie, care acum se vede in postura sa piarda mult, datorita acestei guvernari. Clienti, bani, poate o stare sociala specifica acestei clase reprezentate de liberali. Am studiat problema si am vazut ca oamenii amarati nu reactioneaza asa. Ei... se descurca... cu o gaina de pe la tara, se obisnuiesc, au un cu totul alt tip de reactie. Insa cei din clasa medie isi vad naruita o munca si o situatie pe care poate si-au cladit-o greu. Si aici intra nu numai oameni de afaceri, ci si oameni de cultura... in fine, intra mai multi. Ei sunt cei mai loviti si ei sunt cei mai mari contestatari ai acestei guvernari. Liberalii ar trebui sa fie foarte atenti cu oamenii astia ca sunt nucleul lor dur.

transildania spunea...

Domnul Chitic pare a fi dintre cei care nu mai suporta, care vrea sa faca ceva ca situatia generala sa se schimbe. Probabil mult mai multi sunt in situatia sa, din pacate poate inca se implica prea putini ca si Dl Chitic.

Lilick Auftakt spunea...

Da, Transildania. Mai sunt multi oameni asa. Eu nu cred in revolta maselor. Nu la noi. Insa in revolta oamenilor ca Dan Chitic da. Eu vad si la noi la Club asta. Au venit oameni care nu sunt liberali cu carnet. Dar sunt oameni tot asa, cu firme, oameni care muncesc, care si-au facut o situatie, si care sunt cei mai vocali si disperati de ceea ce traim. Vin spre PNL pur si simplu ca spre singurul partid care spera ei ca ii poate ajuta, ca ii poate reprezenta. Si, culmea, si ei ar ajuta partidul. Chitic a spus clar. Adunam noi bani daca partidul nu are. Numai sa facem ceva.