25 sept. 2010

CONSTITUTIE - Articolul 39

"Libertatea întrunirilor. ARTICOLUL 39 - Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme."

O noua diversiune a portocaliilor. Vor sa ne faca sa credem ca anumite proteste ar fi ilegale. Vezi HotNews. Nici vorba. Constitutia garanteaza dreptul de a manifesta pasnic, asa cum vedeti in articolul de mai sus. Si iata si mizeria de filmulet de pe site-ul portocaliu, pe care scrie ca protestul de ieri ar fi fost unul ilegal:



Pozitia Jandarmeriei: "In autorizatia de protest nu e nicio autorizatie de mars. E o actiune spontana. Vom merge alaturi de ei ca sa nu apara situatii dificile. Vom fi alaturi de ei si nu vom folosi forta. S-au mai intamplat astfel de cazuri, ar fi fost mult mai dificil daca incercam sa ne opunem. Am luat o decizie corecta de a-i insoti", a declarat Marius Militaru, purtator de cuvant Jandarmie.

Pozitia primarului Oprescu: Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că marşul sindical spre Palatul Cotroceni, chiar dacă este neautorizat, se încadrează în cadrul legal, fiind vorba despre o acţiune spontană care, speră el, nu va crea probleme. "Din punctul de vedere al legii aveau voie sa-l faca (protestul - nota), grija mea a fost sa iau masuri de siguranta, sa nu degenereze".

7 comentarii:

sandman spunea...

Cine mai citeste Hotnews-ul lui Tapalaba, cind se stie ca ala e oficiosul online al Machitorului? Si jandarilor sa le fie rusine.

Anonim spunea...

Iesi Afara, Javra Ordinara !

Un nebun conduce tara, spre niciunde si in haos,
Staroste peste lichele ce il ling cu sarg in anus.
Au furat tot ce se poate si-au impozitat si ortii,
Azi romanu’ isi ingroapa, cu vami neplatite, mortii.

Lumea protesteaza-n strada, pensionari si alti sarmani
Vor nebunu’ sa le spuna ce facut-au cu-ai lor bani.
Stransi in fata la palatu-i, politistii-l vor afara
Si ii spun primii pe nume, scandand “javra ordinara”.

Lungi cordoane intarite de jandarmi si gard de-otel
Sunt dispuse la salasu-i, s-apere dementu’ chel,
Ce ca lasul se ascunde prin cotloane de palat
El, la lumea-nnebunita, n-are socoteli de dat.

-Hai, Traiane, iesi afara, fa o baie de multime,
Avem joarda pregatita, croita pe-a ta marime!
Hai sa facem niste poze, poate dai si-autografe
Cand te-om fragezi cu carja, pe tine-nsotit de boarfe!

Ca ne-am saturat de tine precum dracul de tamaie,
Ni s-a sterpezit dantura, mancand tone de lamaie,
Greata ca sa ni se taie, cand pe sticla ne vorbesti
Cu scenarii securiste, vrand din nou sa ne prostesti.

Haide-odata, iesi afara, esti o javra ordinara,
Noi ti-om arata cum este sa-ncasezi si tu papara!
Mai rau decat Ceausescu, ne-ai belit in prag de iarna
Te-om trata ca pe Defunctu’, Udrea sa-ti faca pomana!

Hendrix spunea...

Am vazut si eu imagini de la protestul politistilor de vineri. Mitingul din Victoriei era in nota normala, nimic deosebit. Adevarata lovitura de teatru a fost cererea lor de a-l chema pe securistul de la Anvers acolo! Vazand ca monstrul securist n-a venit, au mers ei in 3coceni. Supertare! Curaj in-cre-di-bil!!! Apogeul a fost atins cand strigau, precum in Giulesti sau Stefn cel Mare, binecunoscuta scandare microbista: ,,IESI AFARA, JAVRA ORDINARA!''. A fost extraordinara hotararea lor, modul in care puneau punctul pe i: securistul de la Anvers este o JAVRA, desigur ordinara, care s-a purtat ca un LAS, neavand curag sa iasa afara. Isi imagina cineva ca monstrul securist va iesi? N-a iesit el in mai in fata pensionarilor ingroziti ca le vor fi taiate pensiile cu 15%, cum sa iasa el acum?
Palma data de politisti lui ba-secu a fost extrem de usturatoare! Nemernicul securist de la 3coceni si-a dat seama ca situatia este groasa rau! Asa ca ieri a raspuns in forta si a anuntat ca renunta la sprijinul Politiei! Iar Hotznews a dovedit din nou ca este vechea Scanteia vopsita in portocaliu. Am citit cu uluire comentariile portocaliilor de pe acel forum, in fapt vreo 2-3 securisti portocalii care scriau acelasi lucru suv zeci de nick-uri, procedeu binecunoscut. Cereau toti DAREA AFARA A TUTROR MITINGISTILOR!!! Politia trebuie ,,curatata'' de acesti ,,infractori'' care si-au permis ,,sa insulte presedintele''! Atata URA n-am vazut de multa vreme. Eu zic ca este de bine, iata de ce: ba-secu este DISPERAT daca tapalaba a putut scrie un asemenea articol asezonat cu comentarii vadimiste, care aminteau nu de ceasca ori dej, ci chiar de stalin! Ca sa fiu mai exact, aminteau de teroarea stalinista din anii 35-38, cand orice opozant al regimului era impuscat ori arestat pe loc.

Lilick Auftakt spunea...

@Sandman, pana la urma nu e vorba doar de HotNews. Chiar presedintele a spus ca protestul e ilegal. Dar cu jandarmeria ce ai? Ei nu au spus ca e ilegal. Daca spuneau asta ii impiedicau sa marsaluiasca, nu ii insoteau.

@Anonim (Marcus?)

:))))

@Hendrix, da, ai dreptate. Ei se opun din ce in ce mai mult, cu cat hotararea romanilor sa ii dea jos e mai mare. Basescu si Boc au renuntat la serviciile politiei. Astept ca Serviciile sa-si ia mana total de pe Basescu. :) Mai e putin.

Hendrix spunea...

@Lilick Spui ca astepti ca serviciile ,,sa-si ia mana total de pe Basescu''. Nu stiu ce sa zic. Asteapta!
Nu cred ca se poate face o paralela cu lovilutia din anul 89, cand ceasca a fost tradat de SISTEM, care hotarase inlocuirea lui cu ilici. Acolo n-a fost decat o lovitura de stat cosmetizata in asazisa revolutie. Un banal puci militar comunist.
Serviciile stii cand ar putea decide RENUNTAREA la ba-secu? Doar atunci cand ura populatiei va fi atat de mare incat orice zi in plus va insemna un dezastru pentru pedelepre. Deocamdata SISTEMUL il sustine, inca sunt convinsi ca vor reusi sa pacaleasca electoratul, doar sunt mesteri in manipulari, dezinformari si diversiuni, nu?

sandman spunea...

In prima faza jandarmii au fost confuzi si n-au stiut de care parte sa stea. Purtatorul lor de cuvint a amenintat cu sanctiuni pt nerespectarea autorizatiei. Si mie nu-mi place genul asta dual de a rezolva treaba. Abia acum, dupa ce Base a renuntat si la ei, incep sa mirolaie discret ca ei n-au putut, pt ca sint militari.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, n-o sa mai reuseasca asa usor, chiar daca incearca.

@Sandman

Nu e asa. Citatul pe care l-am pus eu e chiar de atunci, din momentul in care incepuse marsul. De altfel comunicatul celor de la jandarmerie e la viitor: "vom fi alaturi de ei". Jandarmeria a fost de la inceput alaturi, insa portocaliii au incercat sa ii dezbine, aruncand mesaje false in neant. Cauta data si ora la care a fost facuta declaratia purtatorului de cuvant al Jandarmeriei. Uite ce usor cadem in plasa manipularilor...