3 sept. 2010

Cu sula'n coaste


Nu stiu de ce se agita atat lumea pe subiectul asa-zisei remanieri. E o miscare cat se poate de fireasca, a unei puteri care sta cu motiunea opozitiei in coaste. PDL/Basescu/Boc nu fac altceva decat sa cedeze astazi in fata parlamentarilor portocalii dispusi sa intoarca armele, si le da (cel putin in aparenta) ceva mai multa putere, intarind astfel rezistenta la nivel parlamentar.

"Alba ca Zapada" se face ca nu intelege: "In tot cazul, cu lista guvernului Boc V in fata, seful statului va trebuie sa se hotarasca daca accepta un Guvern peticit cu oaste de stransura de prin partid, coborand astfel sub stacheta ridicata sus de el insusi, sau refuza sa semneze decretele de numire in cateva cazuri si isi vede de reforma si modernizarea statului, riscand, mai departe, totul pe o singura carte." - Dan Tapalaga, HotNews.

28 de comentarii:

Vania spunea...

E fain guvernul remaniat, nici mie nu mi-ar fi reuşit aşa bine!...

Lilick Auftakt spunea...

@Vania, si mie imi place. :)

Lilick Auftakt spunea...

Cica Ariton ar fi omul lui Blaga. Bravos, Blaga, "remaniezi" din Austria. Deh, cine e tare e tare si nu trebuie nici macar sa participe la impartirea bucatelor.

niku_elektriku spunea...

lilick, imi pare mie sau simtz o usoara urma de admiratzie in tonu' teu la adresa lu' blaga ?

era si cazu'! asta o sa'i arunce ultima lopata de pamint (de flori) pe sicriu diktatorului, si are sa fraternizeze cu popo'u' pesedist !

Hendrix spunea...

Remanierea a insemnat o saptamana intreaga de telenovela portocalie, incheiata chiar acum cateva momente cu discursul de toata jena al lui ba-secu, dupa ce noii sinistri au depus juramantul pentru prabusirea tarii. Pardon, propasiea tarii.
Telenovela nu se putea face fara ajutorul substantial al presei scrise si al televiziunilor. SUSPANSUL a ajuns la cote paroxistice, s-au aruncat tone de zvonuri cu numele celor schimabti, cu numele celor care ii vor lua locul. Speculatii din greu aruncate pe piata de diversi anal-isti. O intreaga nebunie bine organizata are a oferit darul pedeleprelor sa respire o saptamana intreaga.
Telenovela a fost anuntata inca de acum o luna, de cand ba-sceu a anuntat ca a dat TERMEN guvernului. Termen? Ce fel de termen? In baza carei legi? In nicio tara democratica asa ceva nu se putea petrece! In nicio tara un presedinte nu fixeaza un termen al unei remanieri! Rolul de premier a fost din nou minimalizat iar sarmanul umil boc s-a executat. Din nou!
Ce avem astazi? Au iesit din scena doi corifei ai pedeleprelor, scosi un pic din prim plan in scop strategic. Au mai iesit doi ministri care s-au straduit sa iasa campioni ai penibilului, sheitan si vladescu. Au mai iesit doi sinistri absolut inexistenti, unul de la comunicatii si altul de la agricultura. Au fost inlocuiti cu 2 activisti portocalii de calibru ca boagiu si tabara, restul diversi anonimi oranj. In frunte cu unul Vreme! Sau Devreme, n-am inteles prea exact.
Aseara il auzeam pe Radu Tudor cum zbiera ca ,,basecu a murit!'' si ca ,,pedeleul s-a demiocratizat!''. FALS!!! A pus botul la sceneta jucata de pedelepre. Udea si gasca ei de ,,reformatori'' basescieni puri si duri au cerut caderea guvernului in totalitate. Partidul a zis NIET si umil boc a ramas. Drept care Radu Tudor a emis enormitatile amintite.
Concluzie: Totul a fost doar o actiune de IMAGINE. Nu exista nicio frictiune intre ba-secu si pedelepre. Umil boc ramane la fel de slugoi basescian ca pana acum. ,,Reformatorii'' nu exista in realitate, joaca doar un simplu rol. Un fel de plan B, daca proiectul pd-l va esua ei vor fi nucleul viitoarei ,,Alba ca Zapada''.
Despre dejectiile emise de un jalnic propagandist precum tapalaba nu ma pronunt. Ar fi o pierdere de vreme!

Starea NATIUNII spunea...

Marele perdant al acestei remanieri este madam udrea.
A muscat momeala aruncata de Base, iar Boc a jucat exceptional dirijat fiind de de marele conducator.
SLAVIT fie MARETUL nostru LIDER !!!
TRAIAN BASESCU :) Zeul ...zeilor !

Lilick Auftakt spunea...

@Niku, dar stiu asta foarte bine. Nu ca il admir pe Blaga, desi in 2007 scriam ca doresc sa devina mai puternic in partid. E ceea ce intuiesti si tu. De altfel si Antonescu a spus zilele trecute la tv ca dintre Blaga si Preda il prefera pe Blaga, un om care stim cine este, ce este, cum este si care nu incearca sa para altceva. Doar atat.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, ma bucur atunci ca nu prea ma mai uit la show-rile Antenei 3, decat cand stiu ca e un invitat pe care chiar vreau sa il aud. Show-uri...ca talk-show-ri nu pot sa zic. E asa cum zici, nu exista nici cea mai mica distantare de Basescu si PDL in ansamblul lui. Nici fata de grupari, chit ca Basescu vrea sa scape de anumite persoane. Persoane zic. Dar cum sa se distanteze vreun pas de PDL? Pai la suspendare cine o sa il mai ajute? Hahahah!

Lilick Auftakt spunea...

@Starea Natiunii, marele perdant in fata cui si fata de cine? Udrea isi face jocul ei de imagine.

Hendrix spunea...

@Starea natiunii Faci o afirmartie absolut naucitoare:,,Marele perdant al acestei remanieri este madam udrea.'' Poti sa fii mai explicit?
Daca te referi cumva la sceneta jucata miercuri seara, cand ea si grupul de ,,reformatori'' au cerut schimbarea intregului guvern, esti intr-o mare eroare.
Intrebare pentru tine: daca pica tot guvernul trebuia sa treca noul guvern prin Parlament??? Te anunt doar un singur lucru si anume ca ba-secu se teme cel mai mult de asa ceva! Doar un nebun si-ar distruge propriul guvern in actualele conditii politice, neavand garantii ca noul guvern va trece de Parlament! Iar ba-secu nu este nebun.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, corect. Vezi? Si oameni de buna credinta pot pica in plasa portocalie.

Hendrix spunea...

@Lilick Nu stiu ce sa zic in privinta buneicredinte! Dupa ce a fost extrem de agitat pe falsul subiect cu firma aceea dubioasa care din NIMIC facea un profit de 3,7 miliarde ede euro, incercand sa faca valuri pe tot internetul, parca il privesc mai circumspect! Iar declaratia asta despre udrea ,,perdanta'' ma determina sa spun un singur lucru: multi vad, putini inteleg!

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, ia uie ce scrie vechiul nostru "amic" lucid pe un blog:

lucid says:
Friday, 3 September 2010 at 10:56 am
Se pare ca Basescu merge pe varianta no 2 de care aminteam aseara: deal-ul cu pedesereul. Repeta asadar tactica lui Carol II de compromitere a TUTUROR partidelor pentru a facilita nasterea Albei ca zapada (“buzatu” o numise partidul NATZIUNII, dar azi ar cam semana prea mult cu DDD). Urmeaza motziunea de cenzura, caderea guvernului urmata – firesc – de dezintegrarea pedeleului, guvern pedeserist care va infuria pe toata lumea – si pe cei pe care i-a mintzit si pe cei care spera in normalizarea tzarii (asta daca nu sunt iresponsabili si scot Romania din EU ca sa poata tipari banii pentru pomeni), iar la primavara solutzia SALVATOARE – Alba ca zapada plus modificarea constitutziei, regim prezidentzial, tot tacamul ca in martie 1938. S-ar putea sa fie singura sansa a Romaniei, cu conditzia ca iarna sa nu duca la explozii sociale bine triggerate din afara si imposibil de stapanit intern. Dumnezeu cu mila……

Lilick Auftakt spunea...

Chestia aia cu firma i-a facut pe cei de la INS sa dea declaratii contradictorii sau sa spuna ca PIB-ul a fost calculat pur si simplu dupa flerul lor ca o firma ar face raportari corecte sau nu. Si ne face sa ne intrebam cate alte raportari nu au fost judecate doar dupa nasul celor de la INS, fara vreo cercetare de specialitate.

Hendrix spunea...

@Lilick Cum as putea sa uit de securistul @lucid?! La cate meciuri am avut cu nemernicul asta la Coti iti dai seama ca nu-l puteam uita. Vad ca nu i s-a schimbat nici stiul absolut ilogic de ,,argumentare''. Traieste un vesnic whishful thinking, abereaza la greu. Atunci cand nu injura, evident. Personaj horror!
Ma amuza planurile pedeleprelor cu Alba ca Zapada. Stii, dupa ce aparuse povestea lui lazarou, am mers direct la sursa, pe madam blogary! Erau stranse vreo 500 si ceva de comentarii la povestea ticluita de lazaroiu. Crede-ma, astia abereaza toti mai rau ca in pienitza lui patras-coiu sau in ograda lui @thor. Zbor deasupra unui cuib de cuci, ce mai!

Lilick Auftakt spunea...

Eu am intrat azi de pe un link al lui Niku Elektriku. Era Caragiale curat, ce mai... Incercau sa dea ca sigura indepartarea lui Basescu de PDL si faptul ca poate PDL doar dupa 2019, parca, se va mai "repara", dar, sigur, Alba ca Zapada e pe vine.. :))

Hendrix spunea...

@Lilick Chestia cu firma era din start o NONSTIRE, intelegi? Eu tocmai ma intorsesem in tara dupa o saptamana si ma amuzam ca uite ce tampenii se dau mai nou la televizor! Stirea era atat de trasnita incat doar niste dobitoci puteau pune botul! Seful ANAF, un dobitoc portocaliu care raspunde la numele de blejnar, a spus clar ca firma are doar un profit pe hartie. Toata stirea era la oha si se baza pe raportarea de catre firma a unui profit! FICTIV!
Dupa ce au incercat sa faca valuri cu ,,stirea'' seful de la INS a spus clar ca firma nu a fost inclusa in formarea PIB-ului, intrucat ,,datele erau aberante''. Exact ceea ce sustineam si eu. Ce nu este clar, draga @Lilick?

Hendrix spunea...

@Lilick N-are niciun rost sa ii bagi in seama! Stii cum ii privesc? Ca pe niste shmecherasi care incearca sa prosteasca lumea cu fel de fel minciuni, una mai gogonata cu alta. Un fel de romaniamare din anii 90 sau tricolorul pe format nou. Sau, daca vrei, un fel de saptamana dinainte de lovilutie. Este imposibil sa discerni ceva real, ceva adevarat, este doar un maldar urat mirositor de minciuni sfruntate spuse intr-un mod total ilogic.
Il stii pe nebunul ala de @robert horvath? Nu simti dupa cateva fraze ca te doare capul? Am aceeasi senzatie si cand citesc dejectiile acestor portocalii. Stii de ce sunt imposibili de citit? Ei trebuie sa faca un efort colosal de a face din alb-negru si viceversa. Tu n-ai innebuni sa faci asa ceva?

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix, o sa murim de ras cand o sa inceapa ei sa o construiasca pe Alba ca Zapada. Cu TRU, Macovei, Patapievici si alti scrantiti. :)))

Hendrix spunea...

@Lilick Ai pus punctul pe i. Sa faci Alba ca Zapada cu de-alde cei enumerati de tine?!?!?! Of course, in frunte cu marii ,,reformatori'' cristi preda si nea Cotoi! Sa stii ca lazaroiu si alti inteligenti au pus la punct acest proiect de ceva vreme! Ne miram toti ce l-a apucat pe cristi preda sa vorbeasca atata de la inceputul anului incoace. Si nea Cotoi la fel. Acum este extrem de clar! Acum dospesc viitoarele personaje de frunte ai ,,noului pd-l'', cum ii zic eu. Astia vor sa faca un pd-l mai curat si mai uscat cu astfdel de creaturi care cica fac opozitie in propriul partid. Cunosti metoda? Extrem de veche, aplicata de ba-secu din timpuri imemoriale: SA FACI OPOZITIE ATUNCI CAND ESTI LA PUTERE!!! Pana acum i-a mers, va mai puea prosti din nou cu astfel de ,,elevi''? Mira-m-as!

Lilick Auftakt spunea...

Din seria "Traian Basescu a tradat nobilele idealuri ale basescianismul" astazi un nou episod: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-7753965-basescu-remanierea-capitulare-sau-infrangere-etapa.htm

:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Hendrix spunea...

@Lilick Am citit elucubratiile lui tapalaba. De ce ma supui la asemenea torturi? Imi vine sa vars dupa tot ce am citit. Are tapalaba darul de a falsifica inasa fel realitatea, poate fi atat de alunecos incat ma gandesc ca ar fi fost un excelent propagandist comunist ai anilor 50, un maestru al mistificarii, al minciunii aduse la nivel de arta, capabil sa faca din alb negru si viceversa. Ingrozitor individul! Brrrr!

Lilick Auftakt spunea...

Umor negru. :D PS-urile sunt adorabile:


P.S.Comportamentul lui Traian Basescu de astazi incepe sa semene cu cel al lui Ion Iliescu. Si el s-a predat baronilor mari si mici din partid. A picat proba de curaj si imaginatie despre care vorbeam zilele trecute, iar robotelul Boc s-a defectat partial, la fel cu si Adrian Nastase fortase decuplarea de Cotroceni. Ar mai fi o varianta: Traian Basescu n-a crezut niciodata in ce spune, prin urmare n-a pierdut astazi mai nimic, capituland.

P.S.2 Recuperarea lui Mihai Dumitru de la Agricultura pe postul de sef al comisiei prezidentiale pentru agricultura repara putin nedreptatea facuta acestui tehnocrat onest si e o dovada in plus ca remanierea, cel putin in cazul sau, nu se justifica. De ce n-ar mai fi bun in Guvernul Boc, dar e bun la Presedintie?

Hendrix spunea...

@Lilick O singura fraza are o doza de adevar, dar nici acea fraza in totalitate:,,Traian Basescu n-a crezut niciodata in ce spune, prin urmare n-a pierdut astazi mai nimic, capituland.'' Este adevarat ca ba-secu ,,n-a crezut niciodata in ce spune''. Bravo tapalaba, aici ai fost genial! Este adevarat ca ,,n-a pierdut astazi mai nimic''! Da cu oistea in gard cu ultimul cuvant, care schimba total sensul frazei construite:,,capituland.'' Intreg articolul este construit pe FALSUL ca ar fi o ruptura intre el si pedelepre. Nu, el n-a capitulat! Se pare ca propagandistii ca tapalaba si activistii de pe internet au primit azi tema de casa fabricarea acestui MIT! Eu il aflasem inca de-aseara prin gura lui Radu Tudor. Stiam ca tapalaba este un mare bou, dar de la Radu Tudor aveam pretentii de analist. Iata ca poate fi doar anal-ist!

Lilick Auftakt spunea...

Da, sigur, se urmareste CLAR distantarea lui Bassecu de toata clasa politica. Vezi ca am postat altceva.

Starea NATIUNII spunea...

@ Lilick - Hendrix,

Off ...offf...
Cum are omul o mica parere personala, se isca banuiala ca e ceva necurat la mijloc.
De ce Udrea perdanta?
Pai, nimic mai simplu, a fost o figura stearsa care a cam lipsit cu desavarsire din toata mascarada asta basescianista, in afara de acel asa zis razboi iscat intre Boc versus Basescu.
In schimb, apare o noua figura in prim plan, sadicul Falca.
Grija mare, e chiar cum am afirmat, SADIC!

PS.
Iar, in legatura cu PIB-ul sunt mai multe voci, avizate, care au afirmat ca asa ar cam fi fost :)

Lilick Auftakt spunea...

@Starea Natiunii, Udrea nu e absolut deloc perdanta.

Starea NATIUNII spunea...

Lilick,
Dar eu vreau sa fie :D