16 sept. 2010

Guvernul din umbra al PNL











Prim-Ministru - Crin Antonescu

Ministrul Finantelor si Economiei – Claudiu Doltu

Ministrul Educatiei – Andrei Marga

Ministrul de Externe – Theodor Melescanu

Ministrul Apararii - Corneliu Dobritoiu

Ministrul Muncii – Mariana Campeanu

Ministrul Sanatatii – Victor Voicu

Ministrul de Interne – Victor Paul Dobre

Ministrul Justitiei – Radu Catana

Ministrul Infrastructurii – Eduard Hellvig

Ministrul Agriculturii - Aurelian Penescu

Ministrul Culturii – Mircea Diaconu

48 de comentarii:

Draghi spunea...

Interesant numarul mare de generali. Se pregateste Crin pentru ce e mai rau?

Lilick Auftakt spunea...

Ce inseamna numar mare? Adica cati exact?

Daniel Mălăelea spunea...

Cred ca sunt 3. Si sunt vreo 4 pe care eu nu-i cunosc. Sunt aproape sigur ca ministerele detinute de acesti ,,necunoscuti'' nu vor reveni PNL in cazul formarii unui guvern impreuna cu PSD.

Lilick Auftakt spunea...

@Daniel, "necunoscutii" aia sunt foarte importanti. Vezi ca le-am pus cv-urile.

niku_elektriku spunea...

lilick,
daca doltu ajungea ministru pe vremea lu' croitoru, ce devenea el ?
si daca'l propunea croitoru, ar fi el acu' d'acor cu revenirea salarelor, neconcedierea bujetarilor, si majorarea punctului de pensie, lucruri pe care le clameaza "coalitzia"
in alta ordine de idei, m'am mai linistit: nu'i nici un pericol sa am dileme, mai ales ca baba;i la locu' ei !

hai ca fug !
s'aud pasi !
s'apropie aia de ma'ngiura...

Lilick Auftakt spunea...

Nu stiu, Niku. Eu nu am scris nimic de Doltu. La PDL a fost ministru pe cand nu s-a vazut. Azi... il vedem si nu e (ministru inca).

Cine e baba? Si ce ai cu ea?

Daniel Mălăelea spunea...

Am ramas cu gura cascata urmarind prezentarea facuta de Crin ,,necunoscutilor''. Bravo, PNL! Cred ca ar fi un guvern cum nu a avut niciodata Romania.

niku_elektriku spunea...

mariana, tuuu...

aia cu corega (nu colega !)

Lilick Auftakt spunea...

Sa vedem ce le mai gaseste Dan Diaconescu si la ceilalti. Care ce wc a mai furat si de unde. :))

sandman spunea...

Marga a mai fost si...

agaX spunea...

ah, fir-ar ... am rata si guvernul asta.

poate ma iau pina la urma astia, in boc 14

Lilick Auftakt spunea...

@Agax

Ai timp... Dupa cum a anuntat Boc ca mai sta la guvernare vreo 13 ani...

agaX spunea...

fain, incep sa-mi adun sacose de-alea mari, de la ikea

radu spunea...

Hehe, eu sunt unul dintre aia care se apropie de Niku... pe care-l vad intr-un guvern cu unul @Riddick. Stie el de ce.
Asa. Despre shadow cabinet acum.
E o oferta de identitate liberala absolut onorabila. Nu perfecta, onorabila si serioasa. Excelenta propunerea cu scoaterea in fatza, ca viceprimministri, a lui Doltu si a lui Marga, de fapt a Finantelor-Economiei si a Educatiei.
Sper ca acest guvern sa detalieze o viziune liberala si un program de masuri alternative pentru fiecare cabinet in parte si pentru structura de ansamblu.

Lilick Auftakt spunea...

Wow, dar ce auz are Niku. De la doua ore distanta te auzea. :))

vali plesca spunea...

bun, inteleg ca asta e guvernul din umbra, dar guvernul adevarat al peneleului daca ar fi la guvernare unde e? nu de alta, dar daca vad ca cel propus pentru justitie, de exemplu, e specialist in Dreptul societatilor comerciale si Dreptul asigurarilor, incep sa ma gandesc daca demersul e serios. iar sanatatea vreti sa o reformati cu un om de 71 de ani? ce sa mai spun de marga, pentru care am tot respectul ca ganditor si profesor, dar care nu a dovedit in ultimii ani, decat ca ii plac functiile...

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, tu voteaza-i in continuare pe Videanu si Berceanu. Plus Udrea cea vesnica. Nu stiu daca tie ti-am spus, altora le-am spus, dar PNL chiar nu are nevoie de votul oricui. Stii asta? Da, da. Nu se milogeste de nimeni. Daca te deranjeaza ca cel de la sanatate are 71 de ani, voteaza-l tu pe.... ups, pedelistii nici nu au vreun specialist in medicina in partid! Era Paveliu dar au avut grija sa il expulzeze. Serios, merg eu cu tine la vot si te si platesc sa votezi cu PDL, sa stii. Te oblig. :D Chiar nu vreau sa voteze orice carcotas PNL-ul. :)

Claudia Muresan spunea...

Vad ca n-are nimeni nicio problema ca e o singura femeie intr-un guvern propus de un partid liberal. No prob, noi oricum suntem in evul mediu la cutura democratica in general si presedintii nostri inca tre sa se jure prin campanii ca nu-si bat nevestele.
Iar de ministri 'necunoscuti' eu cred ca ar cam trebui sa fugim ca de dracu. Uita-te la cum au confirmat ai lui Tariceanu, de la Predoiu la Chiuariu la Adomnitei. Ministrii trebuie sa fie oameni politici cunoscuti, cu ambitii politice, carora sa nu le fie indiferent daca ministeriatul lor e un flop. Cind oricum castigi la CV prin faptul ca te pune cineva ministru (vezi Ciolos, DUmitru etc-fara nicio judecata de valoare in cazul asta), restul te intereseaza mai putin...Nevermind, deja nu cred ca 'echipa Crin' mai putea sa ma dezamageasca.

Lilick Auftakt spunea...

@Claudia, stai putn ca omiti ceva. Faptul ca "necunoscutii" au destul timp sa se faca cunoscuti. Nu intra la Palatul Victoria de maine. Tocmai asta e partea interesanta si... unica, pe care sper sa si reuseasca sa o realizeze. Sa devina mai prezenti, mai importanti si sa comunice mai bine decat ministrii in functii. Da, puteau sa fie si mai multe femei. Dar nu cred ca iti imaginezi ca liberalii au ceva contra femeilor. La PE sunt aproape numai femei. In cazul asta, dupa cum observam, Crin nu a vrut sa apeleze la oameni cu functii foarte importante in partd. Sigur, e o strategie mai complexa pe care trebuie sa o observam in continuare. Dar te asigur ca lucrurile sunt bine gandite.

vali plesca spunea...

lilick, bag sama ca te-ai sculat cu fata la perna, altfel nu-mi explic reactia ta, un fel de "ba pe-a matii". chiar daca as vota cu pedeleii, reactia ta tot in gol e, pentru ca oamenii propusi ai peneleilor nu devin mai buni cu ocazia asta (si nici daca ma platesti tu sa votez intr-un anume fel). sunt carcotas pentru ca asa trebuie sa fie orice cetatean in fata actiunii politice si daca vad probleme, le enunt. oricum, am sa predau exemplul tau: un ministru de 71 de ani e bun pentru ca adversarii politici nu au nici un specialist in domeniu (faptul ca e unul din numele mari ale medicinii romanesti nu te-ai chinuit sa amintesti. pentru tine conteaza lovitura in adversarul politic, nu valoarea oamenilor cuantificata in performanta, politica, in cazul de fata)

Lilick Auftakt spunea...

@Vali, da. M-am sculat si am vazut o poza idioata cu Basescu care aproape ii punea mainile pe fata lui Sarkozy, care se retragea cu greata. Vezi ca e in Adevarul.

Carcotelile tale sunt de gradinita. Iar Crin putea sa il puna si pe Neagu Djuvara daca voia. Bine ca nu ti s-a nazarit ca vreunul are ochii albastri si de aia nu e bun in guvern.

Lilick Auftakt spunea...

Si laaasaaa-maaa cu "orice cetatean"... Crezi ca suntem toti tampiti? Crezi ca eu nu vad pe ce teme postezi, numai impotriva PNL-ului? Daca mai vii cu bla-bla-uri din astea, incearca macar asa, de ochii lumii, sa postezi si la cele care critica PDL-ul.

vali plesca spunea...

"Crin putea sa il puna si pe... daca voia". deci asa s-au stabilit posturile...
si critic peneleul pentru ca sunt liberal (ceea ce ei nu-s), cu alte cuvinte, nivelul meu de expectanta e mult mai mare in raport cu restul trogloditilor din politica romaneasca. oricum, interesanta reactia la critica. foarte liberala...
ps. pozele le-am vazut de ieri. aici: http://www.dailymail.co.uk/news/worldnews/article-1312583/Cameron-warns-EU-respect-lends-support-Sarkozy-row-Roma-expulsions-rages-Brussels.html

Lilick Auftakt spunea...

Nu, @Vali, nu e vorba de alea. Uita-te in Adevarul. Adica prima de AICI. E diferita: http://www.adevarul.ro/international/Intalnirea-Sarkozy-Basescu-tradeaza-tensionata_0_337166288.html


Da. Nu e niciun secret, sa stii. Crin, ca prim-ministru din umbra, si-a ales personal colaboratorii. Nu asa face orice prim-ministru intr-o democratie? Acum va merge la Delegatia Permanenta a partidului care va aproba sau va respinge lista. Ca in Parlament la investitura. De ce oare trebuie sa-ti explic lucrurile astea? Esti foarte neatent.

Anonim spunea...

da, ai dreptate, uitasem ca crin e premier. nu-s de ce aveam impresia ca e altcineva :) . greseala mea. oricum, acum stiu cine e responsabil de alegerile alea ciudate.
ps. si, si gata, deocamdata, ca mai sunt oameni in tara asta care tre sa creasca pib-ul sa avem bani pentru hotiile guvernului si pentru pensii :)

Lilick Auftakt spunea...

OK. Injura-l doar pe Crin. :)

radu spunea...

Mda, interesant. Ca superultraliberal, @Vali Plesca are mari pretentii de la oferta liberalilor, dar pare foaaaarte multumit cu oferta de Bok a pedeleilor, pbb adevaratii liberali in viziunea sa valeriustoicista. Ar fi comic, daca n-ar fi trist.
Daca liberalii nu veneau cu aceasta oferta ar fi intrebat "da unde-i oferta aia pe care-o tot promiteti?"
Mie mi-e clar un lucru. Adevarata lupta se da in mom. asta intre un partid democrtaic (PNL) si un partid-stat antidemocratic (PD), nu intre fostul partid-stat (PSD) si actualul partid-stat (PD), ambele ex-FSN.
De ce antidemocratic? Pentru ca-si bate joc sistematic de procedurile democratice si de statul de drept, pt. ca Ba-secu a abolit DE FACTO separatia intre Presedinte, Guvern, parlament, Justitie. Ganditi-va numai la masurile lor anticonstitutionale (taierea pensiilor) si nestatutare (ultimul racnet, tentativa de promovare in comisiile Parlamentului a unei grupari de dezertori si votul la doua maini din CD patronat de unealta basista Anastase).

Lilick Auftakt spunea...

@Radu, sigur. In situatia disperata in care suntem nu mai putem sa scoatem in evidenta paiul din ochiul altuia, cand noi avem barna-n el cat capul. Si m-am referit, firesc, la situatia pedelistilor. Asta a propos si de Vali.

Lilick Auftakt spunea...

Viceprim-ministru, Ministrul Finantelor si Economiei
Claudiu DOLTU
42 de ani
· Prof.Univ.Dr. ASE (Catedra de Economie si Politici Economice)
· Director Executiv si Membru in Board Banca Mondiala, Washington DC (2006-2009)
· Consilier Prezidential pe probleme economice (1999-2000)
· Consilier al Guvernatorului BNR (2001 – 2003)
· Secretar de Stat Ministerul Finantelor (2005 - 2006)
· Subsecretar de Stat Ministerul Afacerilor Externe (2005)

Viceprim-ministru, Ministrul Educatiei si Cercetarii:
Andrei MARGA
· Prof.Univ.Dr, Rector al Universitatii Babes Bolyai, Cluj Napoca
· Ministru al Educatiei si Cercetarii (1997 – 2000)
· Vicepresedinte PNL

Ministrul Afacerilor Externe:
Teodor MELEȘCANU
· Prof.Univ.Dr, Doctor in Drept International Universitatea Geneva
· Ministru de Externe (1992 – 1996)
· Ministru al Apararii Nationale (2006 – 2008)
· Ministru Ad Interim al Justitiei (2007)
· Vicepresedinte al Senatului

Ministrul Apararii Nationale:
General (r) Corneliu DOBRITOIU
· Universitatea Harvard, cursul "Leaders in Development Managing political and Economic Change Program" (2008)
· Scoala de Studii Navale Postuniversitare, Cursul superior de management al apararii, Monterey, SUA (2005)
· Colegiul NATO, Cursul pentru ambasadori si generali, Roma (2004)
· Centrul de Studii Europene de Securitate “George C. Marshall “, Colegiul de Studii Strategice şi Economia Apararii (1995)
· Secretar de Stat MApN (2006 – 2009)
· Seful Directiei Integrare Euro – Atlantica si Relatii Militare Internationale MApN (2001 – 2004)
· Ofiter de Stat Major, Cartier General NATO, Bruxelles (1998 – 2000)

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei:
Mariana CÂMPEANU
· Ministru, Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (2008)
· Presedinte Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi Sociale (2007 – 2008)
· Vicepresedinte PNL

Ministrul Sănătății:
acad. Victor VOICU
· Secretar general al Academiei Române din 202
· Prof.univ.dr., Universitatea Carol Davilla București
· Director al Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale
· General de brigadă în rezervă
· Membru a numeroase asociații profesionale europene și internaționale în domeniul toxicologiei

Ministrul Administratiei si Internelor:
Victor Paul DOBRE
· Scoala Superioara de Administratie Roma (1998)
· Colegiul National de Aparare (2005)
· Secretar de Stat Ministerul Internelor si Administratiei (2005 -2008)
· Prefect Galati (1996 – 2000)
· Vicepresedinte CJ Galati (2004 – 2005)
· Deputat, 2000 – 2004, 2008 –prezent
· Presedintele Comisiei de Munca si Protectie Sociala, Camera Deputatilor
· Vicepresedinte PNL

Ministrul Justitiei:
Radu CATANĂ
36 de ani
· Doctor in Drept, Conf.Univ. Facultatea de Drept, Universitatea Babes Bolyai, Cluj
· Specializari in Drept Comparat, Universitatea Cambridge, Universitatea Paris 11, Universitatea Louvain.
· Profesor Asociat Universitatea Graz, Austria

Ministrul Infrastructurii Nationale
Eduard HELLVIG
36 de ani
· Doctor in Stiinte Politice SNSPA,
· Centrul de Studii Europene de Securitate “George C. Marshall “,
· Europarlamentar, Comisia de Comert International (2006 -2007)
· Deputat (2004 -2008)
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale:
Aurelian PENESCU
· Prof.univ.dr. Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Bucuresti.
· Vasta experienta in managementul unor companii multinationale de profil

Ministrul Culturii, Patrimoniului si Identitatii Nationale:
Mircea DIACONU
· Profesor Universitar, UNATC
· Director al Teatrului Constantin Nottara
· Senator 2008 – prezent
· Vicepresedinte PNL

Draghi spunea...

Lilick, m-ai inteles gresit, mesajul meu nu se voia o critica la adresa lui Crin. Cautam doar sa-i inteleg motivatia. E una din doua, sau crede ca numai cu militarie se mai poate face ceva din tzara asta, sau ca Basescu nu o sa plece de buna voie de la Cotroceni. Personal, cred ca e mai degraba acest ultim scenariu pe care il are Crin in vedere.

M-a amuzat totusi sa imi aduc aminte cum la inceputul anilor '90 se vehicula cu mult talibanism teza conform careia armata trebuie condusa de civili. Am zambit gandindu-ma oare ce ar fi spus atunci lumea daca Iliescu numea un general la ministerul sanatatzi?

In alta ordine de idei miscarea de ieri a fost una foarte buna, iar momentul ales optim. Poate nu ar fi trebuit sa o lungeasca atat de mult la Realitatea TV, impreuna cu Emil "you can never really leave the company" Hurezeanu, dar nimeni nu e perfect, nici chiar Crin. :P

Crin are intr-adevar stofa de politician de clasa. L-as vota in continuare la presedentia Romaniei pentru modul in care reuseste sa ma inspire si sa imi redea sperantza. Ca prim ministru am rezerve, dar cred ca le are si el, altfel s-ar fi pus mai explicit in capul listei.

Interesanta e si ruperea (reala sau aparenta) de fostii sponzori si monstrii sacrii ai partidului. Ma intreb totusi cine va plati galetusele si gecile galbene in campanie, pentru ca, din pacate, la noi si acesta e secretul succesului in alegeri. Desigur alaturi de o doza imensa de naivitate, de o lipsa totala de anticorpi la propaganda. Sau altel cum explici tu ca in 2004 inculpatul Basescu a fost preferat arogantului Nastase in ciuda unei cresteri economice sanatoase si a realizarii unor obiective istorice? Dar vad ca am ajuns la o teme unde suntem de acord ca suntem in dezacord, asa ca ma opresc aici :)

Lilick Auftakt spunea...

@Draghi, nu... In momentul in care ai scris, nici eu nu stiam cati generali sunt, si de aia am intrebat. Dar a raspuns intre timp Daniel.

Crin face un experiment. Ieri a fost destula tensiune in legatura cu ziua si ora aleasa, dar pana la urma stii ca liberalii au norocul lor, si Mircea Diaconu a reusit, in emisiunea Danei Grecu, unde a facut o mica greva a... tacerii... sa-i faca o intrare in scena beton lui Crin. Sigur, nu a fost calculata strategic, ci pur si simplu ei se simt si fac o echipa excelenta. Crin cu Diaconu... S-au simtit si de data asta si au comunicat fara cuvinte.

Referitor la subiectul la care tot ajungem, pana la urma trebuie sa intelegi ca asta a fost decizia politica de atunci. Iar decizia politica implica un calcul, un risc... Normal, urasc faptul ca a trebuit sa votez aceasta maimuta infecta. Urasc acum gestul pe care l-am facut. Atunci insa il detestam pe Nastase, dar din cu totul alte motive, care tin mai mult de PSD ca intreg. Si de FSN. Frica de partidul stat, pe care nu ma indoiesc ca o ai si tu. Plus aroganta lui AN. Si, ti-am mai spus, doar politic, uitandu-ma in urma si judecand la rece, sunt multumita ca a existat un guvern Tariceanu care a insemnat mult pentru partid. Si nu numai. Pentru tara.

vali plesca spunea...

adevaru adevarat ca cel mai usor e sa adopti politica strutului dand in purtatorul mesajului, nu analizand mesajul> "cine critica guvernul e aservit mogulilor", "cine critica peneleul e pedelist". cu alte cuvinte, traim in iluzia ca suntem perfecti, curati, doar cu putin nisip in ochi.
a, sa nu uit> ideea nu era ca crin a ales ministri, ci CUM: punea pe oricine, daca voia. un arbitrariu care bag sama ca va suna bine. mie nu.

Lilick Auftakt spunea...

Neagu Djuvara era oricine? Iar nu esti atent la nuante si cazi in capcanele pe care ti le pun. :)

radu spunea...

@Vali Plesca: bun, sa discutam. Arbitrariu? Hm! Pai, orice premier isi alege "arbitrar" ministrii inainte de a-i propune spre validare partidului/coalitiei si apoi Parlamentului. Nu-i asa?
In cazul lui Bok, arbitrariul a venit direct de la Basescu, "ia de la basescu". Prezidentul a decis totul, el guverneaza acum prin fantosa de guvern a lui Bok, el controleaza TOATE institutiile statului (mai putin, deocamdata, Curtea Constitutionala, care sta in votul UDMR). So, beat it!

Shadow spunea...

@vali

esti ipocrit. Vrei sa spui ca nu asta ar fi guvernul daca ar putea sa faca guvern singuri acum? Eu l-as fi preferat pe tariceanu prim ministru si nu pe Crin dar ma rog.

1. Justitie. Ti se pare ca a fost mai bine cu un sef de guvern mare "specialist" in drept constitutional. Sa avem pardon intr-o tara in care "falimentul" inca nu exista ca procedura un specialist in drept comercial mi se pare foarte bine.

2. Sanatatea de ce nu ar putea fi reformata de un om batran de 71 de ani? Discriminam acum dupa varsta? Am vazut ce bine s-a reformat sanatatea printre ferrari-uri tinere si borduri un pic mai batrane.

3. Nu inteleg ce anume te face sa spui ca Marga se agata de functii? Doar pt ca nu a vrut sa lase "postul" de la universitate pt smecherasii amici ai lui boc? Sa inteleg ca esti de acord cu schimbarea de sefi de institutii de invatamant de fiecare data cand se schimba partidul la putere?

radu spunea...

@Shadow: daca ideile lui @Vali Plesca sunt idei de "adevarat liberal",atunci m-am lamurit. Vax albina, crema puca!
Mai ieri acelasi ultraliberal cita cu nesat din AMP care, aflata intr-o recidiva basista dupa o perioada de remisiune, spunea ca Ba-secu se lupta cu mafia, in vreme ce Ponta si Antonescu, marionetele mogulilor, niet.
Rog a se slabi cu deontologia lui AMP care, daca n-ar fi fost umilita de Eba, s-ar fi gudurat si azi pe la dosul diktakiorului si ar fi tremurat de respect in fatza himalaianului Bok.
Bai deontologii lui peste stricat, Ba-secu se lupta cu mafia opozitiei ca sa-si apere mafia personala si guvernul-marioneta de cretini! Mai rau, nici macar n-o face cu mijloace legale!
PS: e clar ca lumina zilei, cel mai bine au dus-o "romanii" dupa lovilutie in perioada guvernarii Tariceanu. Cel mai bine a dus-o clientela politica de la putere in timpul guvernarii Ba-secu-Amanta Fox-Umil Bok. Nastase, fii invidios, mafia ta lucreaza azi pt. Traian!

Lilick Auftakt spunea...

Traian Basescu nu a vrut sa distruga sistemul ticalosit, ci sa se puna in fruntea lui. Simplu.

vali plesca spunea...

dragilor, multumesc pentru atentie. chiar prea multa, asa ca, pe scurt si pe sarite:
shadow: marga e rector al ubb din 93 pana in 2004 (cu pauza ministeriatului), presedinte al consiliului academic al ubb (adica tot aia) din 2004 pana in 2008. iar din 2008, tot rector. numai mie mi se pare ceva ciudat aici? stii cati rectori s-au schimbat la cuza intre timp?
radu: faptul ca basescu conduce prin arbitrariu nu justifica arbitrariul lui antonescu.
si, radu, lilick are voie sa o citeze pe alina si eu nu? :). oricum, a fi liberal e independent de referintele citate. asa ca, tot printr-un citat: un liberal e "un om care respectă regulile, ia decizii raţionale, calculează riscurile, caută confortul personal şi respectabilitatea socială, preţuieşte libertatea, este generos, are cultul muncii şi al lucrului bine făcut, respectă ordinea şi o caută, fără însă a suferi tirania, este tolerant chiar şi faţă de intoleranţă, e lipsit de pasiuni religioase, nu agreează spiritul de turmă, e capabil să se supună constrângerilor liber consimţite (legale) etc” (ghici cine a scris asta :) )
si, lilick, apreciez ca nu m-ai contrazis cand am spus ca a vorbi de om si nu de mesajul pe care il transmite nu e chiar in regula.

Shadow spunea...

@vali

Si tot nu inteleg ce este ciudat. Sa inteleg ca e vreo chestie legala sau nu care sa dea exemplu Cuza ca un exemplu bun si cel de la Cluj nu? In fond daca nu era un pe meseria lui si pe postul de rector marga "sarea" de la ubb in doi timpi si trei miscari.

Stii care sunt cerintele pt postul de rector nu?
Si Androneasca este de ani de zile in Groapa la Poli. Ce este "ciudat" in asta?

A ca ar fi fost de dorit careva din "clanul" lui baba nu ma indoiesc. Dar nu a fost sa fie.

Shadow spunea...

@niku

croitoru "who"? Nulitatea care se plangea prin 2007 ca au crescut prea mult salariile din privat?
Modul de a reduce cheltuielile nu este reforma este bataie de joc. Faci analiza pe necesarul de posturi si de norma. Vezi cate posturi trebuie sa se elibereze. Faci un audit "extern" cu examene, etc pt a ramane cei mai buni si dai afara pe ceilalti. Nu scazi salariile la profesori "general" ca sa demonstrezi "impotenta" pt analiza.

radu spunea...

@vali plesca: Moaaaa! Auzi, cica nu ghicim din cine e citatul! Buei, da drept cine ne iei? Ne dai definitii ale liberalismului made in Patapievici de parca functionarul lui Basecu ar fi un Guizot, Tocqueville sau Hayek! O-la-la!
Sincer, o preferam pe AMP.

Hendrix spunea...

@radu;@shadow Eu zic ca dati prea mare importanta unui dobitoc notoriu precum acest pupincurist portocaliu ca@vali plesca! Eu il cunosc pe idiot de pe blogul Roxanei Iordache, de prin 2008! Cine a postat pe acel blog stie despre ce vorbesc. Individul are un tupeu nebun cand se declara ,,liberal'', dar ce pretentii poti avea de la un tovaras ca el. Sfatul meu este sa il ignorati pe dobitoc. Voi chiar nu vedeti ca el este in misiune pe acest blog? Nu face decat sa iste valuri prin declaratiile lui idioate, asteapta replici la care sa raspunda supralicitand. Individul este portocaliu 100% pentru orice om cu mintea intreaga!

Shadow spunea...

@vali

lasand deoparte "definitiile" cuiva care numai "liberal nu este" si nu se incadreaza in nici una din "cerintele sustinute" uite aici o definitie, veche, de pe vremuri :-).

* Sunt liberal fiindcă doresc să gândesc, să vorbesc şi să muncesc liber.
* Sunt liberal fiindcă doresc să-mi respect credinţa aşa cum o respect eu pe a tuturor oamenilor.
* Sunt liberal fiindcă doresc să-mi rostesc părerile fără teamă şi fără ameninţări.
* Sunt liberal fiindcă doresc să muncesc şi să mă pot bucura de rodul întreg al muncii mele cinstite.
* Sunt liberal fiindcă doresc să-mi fie respectată viaţa, familia, avutul şi casa, aşa cum le respect şi eu pe ale tuturor românilor.
* Sunt liberal fiindcă doresc să pot lăsa urmaşilor mei agoniseala vieţii mele.
* Sunt liberal fiindcă doresc să trăiesc şi să mă desăvârşesc potrivit puterilor şi înclinaţiilor mele.
* Sunt liberal fiindcă doresc ca toţi oamenii să trăiască liberi şi demni.
* Sunt liberal fiindcă doresc ca fiecare om să ocupe în lume locul potrivit puterilor şi meritelor sale.
* Sunt liberal fiindcă doresc să trăiesc liber între oameni liberi şi nu în mijlocul unei gloate.
* Sunt liberal fiindcă doresc să fiu cârmuit de cei mai buni aleşi ai unor oameni liberi.
* Sunt liberal fiindcă doresc ca libertatea şi demnitatea neamului şi a ţării mele să fie respectate aşa cum le respectă şi el pe ale tuturor, fără a stânjeni desăvârşirea mea de om.
* Sunt liberal fiindcă doresc ca lumea să propăşească prin muncă şi prin înţelegerea tuturor oamenilor şi a tuturor neamurilor şi nu prin discordia lor.
* Sunt liberal fiindcă socot libertatea bunul cel mai de seamă al omului, iar pe om bunul cel mai de preţ al lumii.
* Sunt liberal fiindcă nu mă simt cu adevărat om decât dacă trăiesc liber.
* Sunt şi rămân liberal fiindcă Partidul Naţional Liberal, prin marii săi conducători din trecut, rămâne apărătorul tuturor acestor libertăţi şi înfăptuitorul tuturor marilor reforme.
* Ca liberal înţeleg să lupt pentru libertate şi pentru ţară.

Ion Zurescu

linkul luat de pe:
http://aliantadreptei.wordpress.com/2010/09/17/de-ce-sunt-liberal/

vali plesca spunea...

radu, bravo. numai ca nu inteleg, definitia e proasta in sine sau ca o spune hrp?

vali plesca spunea...

shadow, un rector, la cuza in iasi, cel putin, poate avea doar doua mandate de cate 4 ani. nu mai stiu cum sunt legile si normele universitare dar asa mi se pare ok. oricum, din cate imi amintesc, functia aia de presedinte s-a inventat special pentru ca marga sa ramana la conducerea ubb. ce Dumnezeu, n-are ubb, de 17 ani, alti oameni care sa conduca? pastrand proportiile, e e ceea ce a facut putin si este acuzat basescu ca vrea sa faca: sa se permanentizeze la putere.

radu spunea...

@Vali Plesca; definitia nu e proasta. Eu ma refeream doar la HRP :) Speram sa citezi dintr-un liberal adevarat, totusi.
@all: tocmai am aflat ca in guvernul shadow :) al blogosferei, @Lilick a fost propusa ca premier de catre Transildania.

Lilick Auftakt spunea...

Hahaha! Nu stiam! :))

vali plesca spunea...

shadow, da, frumos.

hendrix, felicitari pentru consecventa. numai ca o poti dedica unor scopuri mai bune.

radu, uite aici :)
„Conceptul central al liberalismului este acela că, în condiţiile impunerii regulilor universale de dreaptă conduită, care protejează un domeniu privat recognoscibil al indivizilor, se poate forma o ordine spontană a activităţilor umane, de o complexitate mult mai mare decât ar putea vreodată să fie produsă printr-un aranjament deliberat. În consecinţă, activităţile coercitive ale guvernului ar trebui limitate la impunerea de asemenea reguli, indiferent ce alte servicii ar presta guvernul în acelaşi timp prin administrarea resurselor particulare ce au fost puse la dispoziţia sa pentru respectivele scopuri.”
Friedrich A. Hayek