12 sept. 2010

PDL si diversiunea hotului de buzunare

Imi revenea intotdeauna in minte secventa din filmul de mai jos, atunci cand ma gandeam la tacticile pedelistilor, la fumigenele lor acoperitoare de jafuri, la diversiunile lor, la felul cum incearca sa iti capteze atentia pe o problema, cand ei de fapt pun la cale altceva.

9 comentarii:

Hendrix spunea...

Secventa este antologica. Antologica pentru mine, desigur, care vazusen filmul prin gimnaziu, la sfarsitul anilor 70. Secventa este simpatica, spectatorii tin cu pustiul implicat in distragerea atentiei. Manevra specifica micilor gainari care astfel ii fac pe fraieri la buzunar.
Pedeleprele nici macar nu se obosesc sa faca niste diversiuni inteligente. Adica este atat de evidenta ticalosia lor incat iti dai seama rapid de jocul lor infect. Ultima diversiune, cea cu arestarea mogulului, era cusuta cu ata alba pentru orice om de buna credinta. Problema lor este ca ata cu care este cusuta diversiunea este groasa cat odgonul, de se vede din avion!

vali plesca spunea...

lilick, am spus-o si o mai spun: chiar daca e greu de crezut, exista oameni care se pot gandi la mai multe lucruri deodata. si din cauza asta, tot timpul, insasi ideea diversiunii mi-a parut a fi o diversiune.

Mihai spunea...

Corect! O vorba populara zice "Pune tara la cale". Unii au pus-o in calea hotilor.

Lilick Auftakt spunea...

@Hendrix

Da, noi vedem si din avion. Dar n-ai vazut ca multi se lasa prostiti?

radu spunea...

Pedeleprele n-au nevoie sa faca diversiuni inteligente, ca grosul electoratului e format din oameni simpli care vor lucruri simple, gen "simplificarea statului" sau "simplificarea educatiei". La omul prost trebuie lucruri simple, stiti cantecu: "In lucruri simple ma regasesc Si cand iubesc si cand traiesc".
@vali plesca: diversiunea ca diversiunea, dar imixtiunea presedintelui in treburile justitiei pentru suntarea adversarilor politici e cusher? Dar scurgerile de informatii catre presa pro-basista (Turcescu, B1) inaintea procesului sunt cusher? Dar descinderile cu focuri de arma nejustificate sunt cusher? Dar blocarea plangerii lui Vantu contra acuzelor lui Basescu e cusher?
Da, Vantu trebuie sa plateasca pentru pagubele FNI, dar astept ca si fratele GeCe Paunescu, beunistul co-devalizator Bancorex, sa o ia si el pe coaja, si Necolaiciuc, si Costel Iancu al Berceanului, si Bercea Mondial...
By the way, oare chiar sa fi fost clasat dosarul Flota? Ca de Shogunul Marinescu stiam doar ca e membru PD, trimis prin strainatati cu afaceri.
Razboiul Basescu-Vantu nu e decat o reglare de conturi intre gangsteri, period.

Deceneu spunea...

Vizionati filmuletul sa intelegeti de ce Basescu este lider de trib de nivelul 1.

Lilick Auftakt spunea...

Foare bun, multumesc. Si nu are cum sa evolueze.

Berea Timisoreana Lux spunea...

Cand ai fost sincera, cand mancai rahat cu polonicul pe blogurile "Cotidianul"(Patrascoiu, Teodorescu, etc) si pupai in cur pe Basescu si gasca lui, sau acum cand te dai Gica Contra si faci pe neprihanita. Macar ai bunul simt sa-ti ceri iertare si sa te caiesti public!

Lilick Auftakt spunea...

Bai, betivule, cand l-am pupat eu in fund pe Basescu pe Cotidianul sau pe alte bloguri? Nu esti normal la cap?