Varianta imbunatatita a programului PNL
Preambulul contine pozitionarea strategica tematica a PNL.
Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia
-
*Potensi Energi Terbarukan Yang Ada di Indonesia* – Energi terbarukan di
Indonesia akan meningkat jika negara terus memanfaatkan energi panas bumi.
Indon...
12 comentarii:
unde e sursa? caci de acolo nu pot sa dau un download fara sa ma fac frate cu Facebook-ul sau cu Scribd-ul si eu nu vreau sa ma infratesc cu niminea :)
intru la PNL si vad ca au ramas blocati in proiectul alegerilor. intru la comisiile PNL si vad ca de fapt guvernul din umbra le da cu tifla, umbrele ministrilor nefiind in general legati de comisiile de specilitate ...
sunt confuz. daca ma mai uit si la tupeul nemasurat al PDL si al Anastasei pot sa spun ca sunt deja "out and over" ... ce dracu' fac eu in tara asta?
@Adrian, Haha. Pacat ca nu intri pe facebook. Lasa-mi, te rog, adresa de mail. Nu scot de la moderare. O sa iti trimit documentele.
@Lilick
Pot sa critic partea de transporturi!? Imediat ce am putin timp liber ... ma concentrez si la asta.
Varianta "retusata" nu imbunatatita!
La justitie o laudasem pe Alina ca a prevazut corelarea veniturilor magistratilor cu numarul si complexitatea dosarelor rezolvate si penalizarea pentru sentintele opuse la recurs, si acum vad ideea a disparut!
Au pus in schimb necesitatea imbunataritii imaginii justitiei si o independenta financiara, ca saraca are o imagine mai proasta decat o merita.
Responsabilizarea magistratilor nu mai este o prioritate pentru PNL.
A devenit prioritate sa "mangaie justitia pe crestet".
Programul desi se vrea anti-asistential, promite la toti cresteri de venituri. La justitie la invatamant si la autoritatile locale si asta printr-o reducere a fiscalitatii.
Asa ceva e posibil daca iti cresc veniturile la buget ca efect al crestrii PIB-ului, dar asta nu se arata cum ar putea creste si nici mai buna colectare a taxelor nu se precizeaza cum. Ca efect al reducerii fisaclitatii nu cred.
Ar trebui stimulati/motivati inspectori fiscali si garda financiara.
Se vorbeste de cresterea PIB-ului, dar PIB-ul este un indicator nu este o parghie, masoara efectul functionarii economiei reale. La fel cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.
Se vorbeste de creearea de locuri de munca. Statul creeaza locuri de munca in sfera bugetara nu in economia reala, ori nu asta-i politica liberala.
Masurile trebuie sa vizeze cauzele, sa stimuleze afacerile ca sa creasca PIB-ul.
- Crearea conditilor care permit noi investiti straine directe.
Care sunt acele conditii???
Asta asteptam sa precizeze programul, nu doar sa enunte dorintele privind indicatorii macroeconomici.
@Lucian, sigur.
@Deceneu, ce vigilent esti. :) Nu stiu ce sa iti raspund. Intreaba si tu direct la Alina. Poate e vreo scapare...
Of, mai Lilick.
In timp ce PDL face praf democratia PNL si PSD se pregatesc de alegeri libere.
Astazi am vazut pana si cum UDMR si UNPR au inceput sa isi puna intrebari.
In ritmul asta ma indoiesc ca vom mai avea alegeri libere si corecte.
Stiu, eu sunt mai prapastios dar... 21 Septembrie 2010 sper sa nu aiba aceiasi insemnatate ca si asta http://www.youtube.com/watch?v=UXjlz5S0JGQ
@Chrystyan, poate se pregatesc PNL si PSD de alegeri libere, dar eu ma pregatesc sa ies in strada. Asa ca... esti invitatul meu. Daca vrei sa dai si o mana de ajutor la actiune, sa ni te alaturi la pregatire, spune-mi. Vorba lui Garcia Muerte: "Democratia se apara si cu parul in mana, prieteni!" :)
Eu am ramas siderat cand Roberta Anastase a fortat azi votul in Parlament. Votul de suspendare a discutiilor. La ce modalitate de vot am asistat azi, ma indoiesc ca avem un Parlament si ma indoiesc ca avem o democratie.
Ma indoiesc ca avem si un presedinte, incep sa fiu convins ca avem un viitor dictator. Pentru ca daca s-a ajuns aici in cativa ani peste inca doi-trei ani procesul va fi complet si Europa va avea primul dictator membru U.E.
Stiati ca Sarkozy si Berlusconi sunt la ei in tara vazuti ca niste eventuali dictatori? Si nici premierii Angliei si Germaniei nu scapa de acuzatiile astea?
Ma indoiesc ca vom mai avea alegeri libere si corecte.
Ma indoiesc ca avem o opozitie functionala, ca avem si sindicate, justitie, politie, medicina, educatie, mass media. Eu nu le simt existenta.
Ma indoiesc ca lumea in care traiesc e reala.
Pentru ca e ireal ce se intampla acum. Mintea mea pur si simplu a stat in loc astazi dupa ce am vazut spectacolul dat de toate fortele politice si administrative.
Astazi sunt Toma. Dar nu Necredinciosul, astazi sunt Toma Ateul.
Nu mai cred in nimic.
Normal ca o sa vin, spune-mi unde doar. Este timpul!
E mult prea general ce-am citit. E in genul hai sa facem ceva bun dar mult prea vag pentru a putea fi pus in practica.
La punctul 2 - modernizarea CFR... ca sa ajungem acolo trebuie scos din faliment transportul/infrastructura pe CFR. La momentul actual se vrea vanzarea CFR pe bucati.
La punctul 3- canalul Bucuresti-Dunare trebuie terminat, dat in folosinta si apoi discutat despre el.
Transportul fluvial a scazut din motive economice globale - au disparut in 2009 din trafic 8 milioane de tone de minereu de fier, cca 4.5 milioane de tone de carbune, aproape un milion de tone de ciment... singura crestere a fost la cereale - un plus de apropae 4 milioane de tone. Traficul prin portul Constanta a scazut cu 30% in 2009 comparativ cu 2008, ajungand la nivelul anului 2001.
Traficul nu s-a redresat in 2010. Iar portul Constanta n-a scazut un cent tarifele, exceptie la traficul de pasageri.... Tarifele pentru tranzitarea la Sulina fac neatractiv traficul pe Dunare (de ce nu se boicoteaza economic canalul Bastroe prin alinierea tarifelor eu unul nu inteleg).
Impunerea pavilionului Roman e un vis frumos chiar si pe hartie. Armatorii aleg pavilioanele de complezenta pentru avantajele sistemului de impozitare... iar noi inca avem un sistem haotic de impozitare. Doar flota in care statul e actionar majoritar ar putea considera pavilionul Roman. Ar fi interesant companii mixte, cu pachetul majoritar de stat cu management privat. Peste tot pe glob transporturile maritime aduc profit numai in Romania sunt falimentare (ma rog, flota s-a dus pe apa sambetei... cu ajutorul)
@Lucian, dar stii ca la Transporturi si Infrastructura, la comisii, e Fenechiu. Nici nu il cunosc, nici nu tin mortis, si mai stiu ca si altii, chiar membri PNL, au trimis sugestii care nu stiu daca au fost avute in vedere.
Sunt capitole mai profesionist facute, altele mai putin. Pana la urma, critici si sugestii vor fi multe. Eu apreciez ca exista totusi o deschidere. Si daca cineva (responsabil) citeste, si vrea sa ia in calcul ce spui tu, m-as bucura. Nu am pus aici programul doar sa fie laudat. Criticile tuturor sunt constructive si PNL trebuie sa ramana deschis la asa ceva. Pana la urma e si spre binele partidului si al tarii.
Asa ca... sugerati, criticati.. si pana la urma sper ca acest program va fi un produs foarte bun al liberalilor.
Programul poate fi caracterizat in teri cuvinte: poezie, filozofie si utopie!
Nu prea ai ce sa comentezi!
Se vede clar viziunea lui Vosganian, cum ca daca se creste consumul se redreseaza/relanseaza economia.
Problema este ca asa cum un individ nu poate consuma mai mult decat veniturile pe care conteaza, nici populatia unei tari nu poate consuma mai mult decat veniturile obtinute din productia interna, valorificata pe piata interna si al export.
Confuzia apare din metodologia de calcul a PIB-ului. Deoarece este dificil de colectat informatii despre productie, s-a considerat ca productia si consumul sunt egale si pentru calculul PIB-ului s-au colectat informatii despre consum.
Consumul este in indicator indirect, este efectul cererii, dar cererea depinde de venituri si veniturile de productie.
Daca ai doar 40% din forta de munca ocupata, veniturile la nivelul economieie nationale sunt mai mici decat in cazul cand ar fi 60% din forta de munca ocupata cu aceleasi salarii medii.
Orice om, fara sa aiba studii, stie ca nu poate consuma mai mult decat veniturile de care dispune, motiv pentru care pledoaria lui V Vosganian pentru stimularea consumului nu are credibilitate.
E ca si cum i-ai spune unui om care supravietuieste, ca trebuie sa cheltuiasca mai mult ca sa o duca mai bine!
E corect! Dar cu ce venituri? De unde?
Daca nu exista programe pentru relansarea economiei reale, nu exista venituri si nici consum.
Romania are potential turistic, agricol si medical nevalorificat.
- Medical, daca exista o strategie de investii in dotari medicale si dac medicii si asistentele ar fi fost motivati sa ramana in tara, se puteau atrage pacienti din tarieuropene sa se trateze in Romania.
Turismul medical putea fi conectat si cu o alta afacere, azilele de batrani- turismul social, care sa ofere conditii de viata pretinse de octogenarii occidentali. Asistentele ar fi avut o piata a fortei de munca in Romania.
Sunt convins ca multi ar fi ales linistea satului rural romanesc si alimentatia naturista, pentru care ar fi platit generos.
- Turismul montan este viabil tot anul spre deosebire de cel marin care-i viabil 4 luni pe an. Daca se investea in instalatii de cablu si partii de schi se puteau atrage turisti.
- Industrializarea alimentelor ar fi fost utila cu conservarea produselor traditionale aromate. Se vede ca produsele crescute intensiv nu au gust.
Daca se stia sa se faca marketing se puteau vinde la preturi mult mai mari, produsele care nu au aspect comercial, dar sunt aromate.
Sunt numai cateva exemple de programe concrete care meritau stimulate prin sistemul de impozitare, scutire de taxe si/sau acordarea de imprumuturi cu dobanda subventionata de stat pentru proiecte de afaceri.
Trimiteți un comentariu